MUUTAMA MUISTO JOULULTA

26 joulukuun, 2017

Saavuttiin eilen yöllä jäätävän lumipyryn saattelemana Kotkasta ja joulun vietosta kotiin. Yksi vapaapäivä olisi vielä onneksi edessä, mutta joulun juhlinnat alkavat olla nyt takanapäin. Vatsa on edelleen niin täynnä, että minusta tuntuu, ettei tänään tarvitse ehkä laittaa suuhunsa yhtään mitään. Joulu sujui kaikin tavoin perinteisissä merkeissä, mutta kuvia ei kertynyt juuri nimeksikään. Yleensä jouluaatolta tulee ikuistettua iso määrä muistoja, mutta tällä kertaa unohdin kameran olemassa olon täysin ja sitä ei kai tullut aattoillan aikana kaivettua kertaakaan esiin. Se voi ehdottomasti olla myös positiivinenkin asia ja se kertoo ehkä siitä, että onnistuin rentoutumaan ja olemaan ihmisien kanssa paremmin läsnä.

Tänään on suunnitelmissa vielä ottaa iisisti ja sulatella kaikkia jouluherkkuja. Saa nähdä tuleeko päivä vietettyä kokonaisuudessaan kotosalla vai lähdetäänkö vielä käymään jossain. Postauksen kuvituksena muutamat hassut joulumuistot, jotka olivat viimeisen parin päivän aikana muisitkortille tallentuneet.

Aattoaamun riisipuuro on ehdottomasti yksi suosikkiperinteistäni jouluna. Sitä ei tule syötyä oikeastaa milloinkaan muulloin, mutta aattoaamuna se on aivan ehdoton. Tänä vuonna nautiskeltiin puurosta vielä kotona ennen kuin lähdettiin joulun viettoon Kotkaan!

Tähän upeaan tyyppin törmättiin matkalla Elimäelle Joonaksen sukulaisille. En ole missään nimessä mikään hevosihminen, mutta sydän meinasi silti hieman sulaa, kun kaveri tuijotteli meitä aitauksesta lempeillä silmillään – aivan ihana ♥

Joulupäivän aamuna kävin Jetin kanssa lenkillä Sapokassa ja siellä meitä odottikin aivan mielettömän kaunis auringonnousu. Ilmassa oli pikkupakkanen, meri oli peilityyni eikä ketään muita ihmisiä näkynyt missään. Oli ihan pakko istuutua hetkeksi betoniporsaan päälle fiilistelemään ja kuuntelemaan hiljaisuutta, vaikka takapuoli meinasikin jäätyä. Välillä harmittaa tosi paljon, ettei meri ole täällä Porvoossa asuessamme ihan niin läsnä kuin Kotkassa tai Helsingissä on aina ollut!

Ihanaa Tapaninpäivää kaikille ja ottakaahan rennosti vielä tämä viimeinen pyhä!

– Janni

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply maisa 26 joulukuun, 2017 at 9:46 pm

    Moikka! Mistä tuo ekassa kuvassa näkyvä pöytä on? 🙂

    • Reply Janni 28 joulukuun, 2017 at 10:13 am

      Se on mun vanhempien vanha pöytä 😊 mittatilauksena kai tehty!

    Leave a Reply