LOMA LÄHENEE LOPPUAAN

22 tammikuun, 2018

Täällä sitä ollaan taas Bangkokissa ja loma lähestyy pikkuhiljaa loppuaan. Tänne päästäksemme meidän piti ensin selvittää tiemme Koh Yao Noilta Krabille, josta lento lähti kohti Bangkokia. Speedboatien aikataulut eivät sopineet omiemme kanssa yhteen, joten päätimme bookata kyydin Krabille pitkähäntäveneellä. Idea vaikutti loistavalta siihen asti, kunnes lähdön hetken lähestyessä ja laiturilla seisoessamme saimme tarkkailla lähietäisyydeltä, kun ukkosmyrsky saapui mereltä saarta kohti. Taivas repesi aivan totaalisesti ja ukkonen nosti samaan aikaan myös kovan tuulen merelle. Ihan vain pikkasen jännitti siinä kohtaa alkaa nostamaan matkalaukkuja pitkähäntäveneen kyytiin ja kyselinkin kuskiltamme useampaan otteeseen, että onko suhteellisen pitkää vajaan tunnin matkaa nyt järkevää lähteä taittamaan tässä säässä, kun merelle päin hädin tuskin edes näki. Vastaus oli kerta toisensa jälkeen myöntävä ja kokenutta kuskia selkeästi myös huvitti meikäläisen hermoilu. Tottahan se on, että nuo ihmiset ajavat veneitä työkseen ja sahaavat samoja välimatkoja monta kertaa joka ikinen päivä, joten he varmasti tietävät, että mitä tekevät. Ja niinhän siinä kävi, että matka sujui lopulta ilman ongelmia ja kelikin hellitti onneksi hetki laiturista irtoamisen jälkeen. Litimärkiähän siinä kuitenkin oltiin, vaikka katoksen alla saimmekin istua, mutta se nyt oli pieni paha!

Eilinen päivä Bangkokissa kului jättimäisillä Chatuchak viikonloppumarkkinoilla. Mestoilla on tuhansia kojuja ja saimme kulutettua siellä aikaa monta tuntia, vaikka näimme varmasti vain alle puolet koko alueesta. Kyseisillä markkinoilla myydään kaikkea vaatteista elintarvikkeisiin ja sisustustuotteista lemmikkieläimiin. Markkinoilla kiertely 34 asteen helteessä veti hyvästä nesteytyksestä huolimatta meistä molemmista mehut aika huolella ja hotellille takaisin saavuttuamme kävimme pulahtamassa uima-altaalla sekä otimme hyvän pituiset päikkärit. Illalla lähdimme syömään The Commons -nimiseen ravintolakeskittymään, joka osoittautui varsin ihanaksi paikaksi. Thaikkusafka alkaa pikkuhiljaa tulla korvista ulos ja tilasimmekin Italialaisen Peppina -nimisen raflan listalta yhteisen antipastolautasen ja pizzat punaviinin kera – NAM!

Saarimaisemissa oli I-H-A-N-A-A, mutta oli myös huippua hieman freestautua täällä Bangkokissa – suihkun jälkeen laittaa vähän hiuksia ojennukseen ja pukea jotain muuta rantariepujen sekä farkkushortsien sijaan, vaikka niissä olisin viihtynyt kyllä pidempäänkin!

No Comments

Leave a Reply