10 RANDOM FAKTAA

28 helmikuun, 2018

 

Otettiin viikonloppuna kuvia erästä Indiskan kampanjaa varten ja vaikka se ei liity blogiin millään tavalla, niin olisi ollut tuhlausta jättää kivat ruudut käyttämättä myös täällä. Kuvat otettiin aika hätäisesti sunnuntaiaamuna ennen mieheni töihin lähtöä, mutta saatiin vangittua näihin mielestäni yllättävän kiva tunnelma. Viritin nuo taulut ihan vaan rekvisiitaksi tuohon sängynpäädyn päälle, mutta täytyypä hommata kyseiselle seinälle taulut ihan pysyvästi, kun näyttävät sopivan siihen niin kivasti.

Tällä viikolla ei ole tapahtunut vielä oikein mitään mainitsemisen arvoista ja vapaa-aika on edelleen pyörinyt aika vahvasti polvileikkauksesta toipuvan koiran ympärillä. Oli se ilmeisesti sen verran iso shokki, että normaalisti lähes kaikkeen sopeutuva koira on ollut aika poissa tolaltaan. Kärsivällisyyttä vaaditaan kyllä kaikilta osapuolilta.

Se kuulumisista ja tässä siis legendaarinen 10 random faktaa minusta -postaus, kuten otsikko jo kertookin…

1. Vihaan keinovaloa. Pimeään talviaikaan olen kotona aina ihan hämärässä ja pidän päällä ainoastaan pieniä tunnelmavaloja. Mua inhottaa voimakas keinovalaistus tosi paljon ja se jotenkin pilaa tunnelmani täysin. Kuljen kotona Joonaksen perässä aina sammuttelemassa valoja ja toimin valopoliisina välillä myös kodin ulkopuolella esimerkiksi ystävien luona 😀 Kaikki aina ihmettelee, kun hengaan pimeässä, mutta en voisi kuvitellakaan katsovani kotona illalla telkkaria niin, että kattolamppu olisi päällä. Olen varmaan vähän hullu…

2. Mun on melkein aina pienenkin väittelyn sattuessa pakko googlettaa ja etsiä todisteita siitä, että olen itse oikeassa. Ja vaikka en olisikaan, niin mulle on tärkeää saada tietää, että kumpi voitti väittelyn. Varmaan joidenkin läheisieni mielestä äärimmäisen ärsyttävää, mutta can’t help it!

3. En ole omistanut kunnon ulkoiluasuja lapsuusvuosien jälkeen. Mulla ei ole toppa- tai tuulihousuja tai yhtäkään softshelliä tai muuta vastaavaa. Käytiin ystäväni kanssa pari viikkoa sitten Nuuksiossa patikoimassa ja painoin siellä lämpövuorisissa trikoissa, pitkässä parkatakissa ja Timsseissä. Ystävälläni sen sijaan oli kunnon ulkoiluvarusteet, mutta hän oli kuitenkin meistä se, joka kirosi kylmyyttä loppumatkasta. (Okei mulla oli hiki, joten ei sekään hyvä ole..)

4. Mulla on tapana kotona riisua vaatteita milloin mihinkin, eikä mulla ole mikään kiire siivota lojuvia vaatteita oikeisiin paikkoihin. Vessan lattialla on yleensä aina joku vaatemytty samoin kuin eteisessäkin. Harrastetaan tätä Joonaksen kanssa molemmat ja usein kotona on epämääräisiä vaatekasoja siellä sun täällä. Minä kuitenkin siivoan omani loppujen lopuksi huomattavasti nopeammin…

5. Olen viime aikoina innostunut tosi kovasti podcasteista ja nimenomaan suomalaisista sellaisista. Työmatkat kuluvat äärimmäisen joutuisasti, kun kuuntelee keskusteluja mielenkiintoisista aiheista. Mulle saa ja pitää ehdottaa uutta kuunneltavaa, mikäli teillä on hyviä vinkkejä?

6. Olen viimeisen vuoden aikana kärsinyt kasvojen ihon epäpuhtauksista varmasti enemmän kuin ikinä aikaisemmin. Tilanne ei ole mikään superpaha, mutta näppylöitä puskee koko ajan. Olen yrittänyt miettiä syytä tähän, mutta vielä en ainakaan ole keksinyt. Kävin syksyllä hydrafacial -kasvohoidossa ystäväni suosituksesta ja sen jälkeen epäpuhtaudet pysyivät aika hyvin poissa parin kuukauden ajan. Ajattelin, että pitäisi varmaan varata uusi aika kyseiseen käsittelyyn!

7. Rakastan avokadoja ja mulle tulee kausia, kun tekee mieli avokadoa ihan kaikkeen – munakkaan kanssa, leivän päälle, smoothieihin, salaatteihin ym… yksi maailman parhaista herkuista on yksinkertaisesti mikä tahansa rapea leipä (vaikka ihan perusnäkkileipä) ja sen päällä voita, avokadoa sekä pari rouhaisua merisuolaa – namm!

8. Olen vähän koukussa sääpalveluihin ja tsekkaan säätiedotuksen ainakin pari kertaa päivässä. Kesäisin sekä loman lähestyessä tarkkailen säätä kaikista ahkerimmin ja tiedän kaikki pienimmätkin muutokset sääennusteessa.

9. Viivyttelen pullojen viemistä kauppaan aina viimeiseen asti. Pakkaan pullot kasseihin siinä vaiheessa, kun niille tarkoitettu kaappi ei yksinkertaisesti mahdu kiinni ja sen jälkeen nuo kassit voivat vielä lojua autoni takakontissa vaikka kuinka pitkään. En vaan ikinä kauppareissulla muista viedä niitä ja sitten kun vihdoin muistan, niin yleensä unohdan sitten kassalla käyttää sen hyvityksen –  en kestä. Taidan muutes jatkossa ihan suosiolla painaa sitä lahjoitusnappia siinä palautuspisteellä!

10. Olen viimeisen vuoden sisällä luopunut melkein kaikista maitotuotteista arkena. Olen huomannut tällä olevan useampiakin positiivisia vaikutuksia ja nykyään on tarjolla superlaaja valikoima niin sanottuja ”maidon korvikkeita”, joista suosikkejani ovat kaikki kaura- sekä kookosmaito -pohjaiset tuotteet. Kahvi maistuu mielestäni niiiin paljon paremmalta kauramaidolla verrattuna lehmän maitoon!

– Janni

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Annukka 1 maaliskuun, 2018 at 5:44 pm

  Hauskoja faktoja! 1&2 samis mun kanssa 😀

  • Reply Janni 1 maaliskuun, 2018 at 8:27 pm

   Haha loistavaa!! Nää on aina huippuja just siks, kun pystyy aina samaistumaan muutamiin juttuihin 🙂

 • Reply Emma 1 maaliskuun, 2018 at 5:47 pm

  Samaistun niiiin paljon tohon ekaan! 😀

  • Reply Janni 1 maaliskuun, 2018 at 8:26 pm

   Jess! Mä en ole tavannut paljoa ihmisiä, jotka samaistuvat tähän!

 • Reply Tami 2 maaliskuun, 2018 at 12:00 am

  1,2,4 täysin samoja! Ja ite oon kyllä ihan rikki aina jos selviää että oon hävinny väittelyn..😂

  • Reply Janni 4 maaliskuun, 2018 at 12:24 am

   Haha! Hauska kuulla, että samaistuit 🙂 Mun täytyy sanoa, että en edes ole niin kovin rikki siitä häviämisestä, mutta on vaan tärkeää tietää, että kumpi oli oikeassa.

 • Reply Tarja 2 maaliskuun, 2018 at 8:59 am

  Kohta 9. 😄 Todella tuttu juttu,autossa lojuva pullokassi….
  p.s. Ihana tuo aamutakki 👍

  • Reply Janni 4 maaliskuun, 2018 at 12:23 am

   Haha joo ihan perus 😀 ei niitä vaan muista!! Ja kiitos 🙂 Se on superkiva!

  Leave a Reply