MIELETÖN SVEITSI

13 kesäkuun, 2018

Päällimmäinen fiilis on tällä hetkellä aivan äärimmäisen kiitollinen. Saavuttiin tiistaina aamulla isolla jengillä Sveitsiin ja vietetään täällä koko loppuviikko. Reissun meille järjesti Sveitsin matkailu ja meitä on täällä kuusitoista bloggaajaa. Sain kuulla tästä reissusta alkuvuodesta ja tiestin heti samalla sekunnilla, että tätä matkaa en voisi missata. Hyvä niin, sillä jo nämä kaksi ekaa päivää ovat olleet aivan ikimuistoisia. Maisemat ovat olleet henkeä salpaavia ja en ole ikinä ennen kokenut vastaavaa ympäristöä. Lisäksi meitä on täällä ihan huikea jengi, johon kuuluu monia itselleni entuudestaan jo erittäin tuttuja kasvoja ja lisäksi on ollut huippua päästä tutustumaan paremmin moniin uusiin tyyppeihin. ♥

Ohjelmassa on tähän mennessä ollut kiipeilypuistoa, vaeltamista, joogaa ja aika paljon myös paikasta toiseen siirtymistä. Myös kulkuneuvoina toimineet junat ja gondolihissit ovat ainakin itselleni menneet läpi myös ihan omina elämyksinään. Koettiin tänään muun muassa maailman jyrkin vuoristojunarata Mount Pilatuksella ja myös tavallisessakin junassa maisemat olivat niin henkeäsalpaavat, että matkan olisi voinut toivoa kestävän kauemminkin. Huomenna suuntaamme Jungfraun vuoristoalueelle ja uskoisin maisemien vain paranevat enitsestään!

Postauksen kuvituksena fiilistelyjä ensimmäiseltä reissupäivältä. Ei voi kuin suu auki ihailla näitä näkymiä – voisiko tällaiseen turtua, jos oleilisi täällä pidemmän ajan? Todella vaikeaa kuvitella!

Ainoa matkaa hieman varjostava tekijä on meikäläisen kurkkukivun myötä lähes olemattomiin kadonnut ääni, jonka ansiosta olen viihtynyt varsinkin tänään lähinnä kuuntelijan roolissa. Toivottavasti huomenna tilanne olisi jo parempi – jos jollain on tiedossa jotain vippaskonsteja äänen palauttamiseksi, niin laittakaa jakoon NYT!

 

– Janni

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Linda 15 kesäkuun, 2018 at 11:29 am

  Toivottavasti menette käymään Jungfraujochissa. Se on aivan mieletön paikka 🙂 <3 Siellä on nuorempana tullut käytyä ja ihastuin heti vuoristomaisemiin.

  • Reply Janni 18 kesäkuun, 2018 at 9:17 am

   Joo siellä käytiin ja oli U-P-E-A!! <3 <3

 • Reply Annie 17 kesäkuun, 2018 at 1:08 pm

  Huikeita maisemia ja hienoja kuvia!

  Mua on aina jotenkin kiinnostanut tuo Keski-Eurooppa, mutta oon ihan super vähän ylipäänsä matkustanut, joten en ole sinne koskaan – ainakaan vielä -päässyt. Jos joskus pääsen, niin Sveitsi voisi olla yksi vaihtoehto 🙂

  Olisikin mielenkiintoista lukea myös vähän sellaisia käytännön juttuja, eli miten lensitte, millainen hintataso jne. Sellaista ”turisti-infoa” 😀

  • Reply Janni 18 kesäkuun, 2018 at 9:17 am

   Kiitos paljon. Voin tämän reissun jälkeen suositella Sveitsiä erittäin suurella sydämellä <3 Upea paikka ja nuo maisemat ovat ihan uskomattomat! Sveitsissähän tunnetusti on aika kallista, mutta perusjutut eivät niin radikaalisti poikkea Suomen hintatasosta. Meillä oli tosiaan pressimatka, niin en kovin kattavasti osaa tuosta hintatasosta kertoa 🙂 Me lennettiin Helsingistä Zürichiin ja maan sisäiset matka taitettiin junilla. Noilla junamatkoilla nähtiin myös niin upeita maisemia, että matkat toimivat melkein ihan omina aktiviteettaineen - WAU! Kysy ihmeessä lisää, jos joku tietty asia mietityttää?!

 • Reply Elisa-Maria 24 kesäkuun, 2018 at 2:38 pm

  Hulppeita maisemia kyllä! 🙂 Sveitsi on todella korkealla sijalla matkakohdelistalla minullakin. Kerran olen käväissyt Zürichissä ystäväni luona, ja muistan, kuinka todella ihmettelin esimerkiksi ravintola- ja baariskenen hintatasoa. Huh huh! Mutta vaikka omalla autolla vuoristoille ja sieltä patikoimaan – siinä saattaisi olla ideaa! 🙂

  • Reply Janni 24 kesäkuun, 2018 at 6:01 pm

   Joo siis hinnat olivat todellakin katossa esim. baareissa – huh! Mut joo nuo vuoristot ovat aivan upeita! <3

  Leave a Reply