ENSIMMÄISTÄ KERTAA VIINITILALLA

20 kesäkuun, 2018

Sveitsin reissulla tuli koettua useampia juttuja ensimmäistä kertaa elämässä. Yksi sellaisista asioista oli perjantainen vierailumme Geneveläisellä viiniviljelmällä ja -tilalla. Ajettiin paikanpäälle sähköpyörillä ja sellaistakin tuli itseasiassa ajettua ensimmäistä kertaa ikinä. Oli niin siistiä pyöräillä isossa letkassa ilta-auringossa ja nauttia ihanasta lämpimästä tuulenvireestä kasvoilla. Maisemat muuttuivat sitä upeammaksi, mitä pidemmälle poljettiin ja asfaltti vaihtui ensin hiekkatieksi ja lopulta ajoimme kapeilla kujilla viiniköynnöksien keskellä. Ei voinut kuin ihailla upeita maisemia!

Meidän lopullinen etappi oli Domaine des Pendus -tila, jossa pääsimme maistelemaan viinejä ja nautisekelemaan Café Caravanin tarjoaman illallisen, joka oli yksi upeimmista koskaan. Alkupaloiksi pöytiin kannettiin ihan jättikokoiset puutarjottimelliset pientä purtavaa ja kaikki oli aseteltu niin upeasti, ettei melkein raaskinut ruveta syömään. Istuttiin koko porukalla ihanassa pitkässä pöydässä ja kaikki illan aikana tarjotut ruokalajit olivat aivan tajuttoman herkullisia – viineistä puhumattakaan. Nautiskeltiin sekä fiilisteltiin pöydän ääressä pitkä tovi ja auringon laskettua lähdettiin ajelemaan takaisin kaupunkiin päin. Pyöräilymatka oli yllättävän pitkä, mutta oltiin kaikki äärimmäisen fiilikisissä, kun poljettiin vaihtelevissa maisemissa läpi öisiä Geneven katuja. Tuo sähköpyörän vuokraaminen on muuten sellainen juttu, joka täytyy ottaa tavaksi mahdollisuuksien mukaan tulevillakin reissuilla – ihan mahtava kulkuväline kaupungin tutkiskeluun, eikä vähän pidemmätkään ajomatkat ala hapottamaan!

Viinitilan tunnelma oli juuri sellainen kuin olin aina haaveillutkin ja nyt jäi kyllä sellainen kutina, että olisi kiva päästä lähitulevaisuudessa vierailemaan jollekin toisellekin tilalle!

 

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply