VENETSIA

22 heinäkuun, 2018

Terveisiä Italiasta! Kyllä se aikaisempi fiilis on täällä taas vaan entisestään vahvistunut, että Italia on kyllä kaikista käymistäni maista suosikkini (heti koti-Suomen jälkeen). Vietettiin yksi yö ensin Venetsiassa ja sieltä ajoimme vuokra-autolla Triesteen, jossa olemme nyt viettäneet ihanassa kartanomajoituksessamme kaksi yötä.

Venetsia oli kertakaikkisen upea, kuten tietenkin osasimme odottaakin. Onhan tuo paikka täysin omanlaisensa, jollaista ei mistään muusta maailmankolkasta löydy. Ihmisiä oli ihan mahdottoman paljon, mutta muiden puheiden perusteella pelkäsin vielä pahempaa turistiryysistä. Kapeilla kaduilla mahtui ihan kivasti kulkemaan, eikä meitä ainakaan missään vaiheessa alkanut ahdistamaan. Käytiin toki Venetsiassa katsomassa parit suosituimmat nähtävyydet, mutta kaikista parasta oli eksyä laitakaupungin väljemmille vesille ja nautiskella viiniä sekä ihania italialaisia herkkuja kanaalien varsilla kaikessa rauhassa. Venetsiassa tuli syötyä molempia omia suosikkejani: risottoa sekä pizzaa ja molemmat annokset olivat loistavia. Syömään kannattaa hakeutua rauhallisimmille alueille ja pois nähtävyyksien läheisyydestä – hinta tippuu mukavasti ja (kuulemma) myös ruoan laatu paranee. Italialainen ruoka on vaan niiiiin hyvää!

Nyt ollaan tosiaan sitten italialaisessa Triesten kaupungissa, joka sijaitsee ihan lähellä Slovenian sekä Kroatian rajoja. Eilen ajeltiinkin käymään Slovenian Koperissa sekä Kroatian Pulassa, joista hieman omaksikin yllätykseksemme Koper miellytti meitä enemmän. Ei olla kumpikaan aiemmin käyty kyseisissä maissa ja oli kiva saada pientä pintaraapaisua niistäkin. Ollaan suunniteltu, että kävisimme reissumme aikana mahdollisesti Slovenian puolella vielä uudemmankin kerran, sillä olisi kiva nähdä myös sen pääkaupunki Ljubljana!

Postauksen kuvituksena iso kasa kuvia Venetsiasta ♥

Rentoa sunnuntaita!

 

– Janni

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sofia 23 heinäkuun, 2018 at 3:59 pm

  Moikka!

  Mistä tuo hame on ostettu? Se on kaunis😍

  Hyvää kesän jatkoa🤗

  • Reply Janni 24 heinäkuun, 2018 at 8:49 am

   Monkista! Kiitos ja samoin sinne <3

  Leave a Reply