BACK TO 90’S

16 elokuun, 2018

Muistan vieläkin elävästi, kuinka kuolasin Kotkan Sokoksella valkoisia korokepohjakenkiä Spice Girls -villityksen ollessa kuumimmillaan vuonna 1997. Käytiin kavereiden kanssa sovittelemassa niitä Sokoksella varmaan joka ikinen päivä, mutta kinuamisestani huolimatta äiti ei suostunut ostamaan niitä minulle. Yhtenä päivänä olin sitten jostain syystä äidin siskon kanssa pyörimässä Sokoksella ja näin tilaisuuteni tulleen. Kenkäosaston kohdalla ohjasin tätini ihailemaan kanssani näitä maailman cooleimpia spaissarikenkiä – ne olivat valkoiset, superkorkeapohjaiset ja niissä oli leveä tarrakiinnitys edessä. Tuttuun tapaan vedin varmaankin taas kengät jalkaani ja siirryin peilin eteen niitä ihailemaan. Uskokaa tai älkää, mutta ilman mitään sen kovempia maanitteluja tätini suostui ostamaan ne minulle. Olin onneni kukkuloilla ja antaisin melkein mitä vaan, jos pääsisin palaamaan ajassa taakse päin siihen hetkeen, kun minut vietiin takaisin kotiin ja ostoskassissa komeilivat kyseiset kengät. Äitini ilme olisi nimittäin varmasti ollut näkemisen arvoinen ja kyllähän se myönnettävä on, ettei ”korkokengät” ehkä ole tokaluokkalaisten juttu. Tarinalla on vähän harmittava loppu siinä mielessä, että taisin saada käyttää niitä kenkiä vain kotioloissa, mutta varmasti ainakin muutamia kertoja pääsin salaa karkaamaan niissä kaupungille – so cool! Jos en ihan väärin muista, niin lopulta luovutin ne takaisin tädilleni, joka otti ne itselleen käyttöön… tai sitten hän osti omat samanlaiset, sillä en muista kyllä ihan tarkalleen!

Enpä olisi uskonut vielä jonkin aikaa sitten, että näin parinkymmenen vuoden jälkeen yllätän taas itseni haaveilemassa hyvinkin samanhenkisistä popoista. Korokepohjaisia lenkkareita on näkynyt jo jonkin aikaa enenevissä määrin ja kyllähän minunkin piti saada omani. Nämä tämän päivän versiot ovat tosin edeltäjiään huomattavasti matalammat ja tarrojen sijaan ne kiinnitetään nauhoilla. Kyllä noissa kuitenkin aika nostalginen fiilis pakostakin tulee!

Mitä siellä ollaan tästä trendistä mieltä? Onko spaissarikengät jättäneet traumat ysäriltä vai voisitteko hyvin kuvitella vetävänne korokepohjalenkkarit jalkaanne?

 

– Janni

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply ap 16 elokuun, 2018 at 4:56 pm

  Tarja❤️

  • Reply Janni 18 elokuun, 2018 at 10:53 am

   Jep ❤️❤️

 • Reply Tarja 16 elokuun, 2018 at 9:06 pm

  😄❤️ Hauska muisto👌

  • Reply Janni 16 elokuun, 2018 at 10:30 pm

   No sanos muuta!! <3 thank god for cool aunt!!

 • Reply Pep 17 elokuun, 2018 at 8:31 am

  Musta tuntuu että suurin osa ihmisistä vihaa noita kenkiä, mutta mä kyllä lämpeen noille tosi paljon! Vielä kun osaisi päättää minkä parin ostaisi.
  Mistä noi sun kengät on? 🙂

  • Reply Janni 18 elokuun, 2018 at 10:56 am

   Niin se kyllä varmasti on! Noi mun omat on Zalandolta ja SPM merkkiset 😊 toivottavasti löydät kivat itselles!!

 • Reply jn 22 elokuun, 2018 at 3:07 pm

  minkä merkkinen nahkahame ja mistä ostettu?

  • Reply Janni 22 elokuun, 2018 at 6:00 pm

   Zarasta 🙂

  Leave a Reply