33 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA

25 syyskuun, 2018

Bongasin itse tämän postausidean Annikalta, joka taas oli inspiroitunut alunperin Jennin postauksesta. ♥ Alta löytyy siis otsikon mukaisesti 33 erilaista kysymystä ja omat vastaukseni niihin. Joihinkin kohtiin syntyi tarinaa enemmänkin ja joissain kohdissa taas lyhyen ytimekkäitä vastauksia!

Avioliittoja: Emme ole mieheni kanssa edelleenkään naimisissa, vaikka yhteisiä vuosia tulee täyteen kohta jo kolmetoista. Jotenkin meistä kumpikaan ei ole loppujen lopuksi kokenut naimisiinmenoa mitenkään tärkeänä asiana, eikä häiden järjestäminenkään oikein innosta. Uskon silti, että tulemme vielä jossain vaiheessa ennemmin tai myöhemmin menemään naimisiin, mutta mitään sen kummempia häitä tulemme tuskin järjestämään. Ehkä jotkut ihan pienen piirin pienet juhlat?

Kihloissa: Kihloihin menimme jo vuonna 2011, mutta emme ole enää vuosiin kumpikaan käyttäneet sormusta. Tämäkin on herättänyt paljon kummaksuntaa niin tuttavapiirissämme kuin keskustelupalstoillakin. Emme itse koe, että tarvitsisimme metallirinkulaa sormiemme ympärille rakkautemme tai sitoutuneisuutemme symboliksi.

Lapsia: Tykkään ihan valtavasti lapsista ja olenkin ollut viime aikoina tosi iloinen siitä, että lähipiirini on siunaantunut lisää skidejä, joiden kanssa pääsee touhuilemaan kaikkea. Lasten kanssa ajan viettäminen toimii itselläni jopa terapeuttisena, koska silloin tulee aina keskityttyä hetkeen ja oltua läsnä ilman jatkuvaa puhelimen selaamista tms. Vielä ei kuitenkaan ole tullut vahvaa fiilistä siitä, että haluaisimme omia lapsia. On sitä toki välillä tullut mietittyä, mutta sen aika ei ehkä kuitenkaan ole ihan vielä, enkä ole koskaan vielä kokenut ”vauvakuumetta”.

Lemmikkejä tällä hetkellä: On maailman paras 9-vuotias Bichon Frisé -koira Jeti. Jeti on ollut ihka ensimmäinen lemmikkini koskaan ja siitä on tullut meille heti alusta lähtien tärkeä perheenjäsen. En ole koskaan tavannut toista koiraa, joka viihtyisi niin paljon ihmisien lähellä ja seurassa kuin Jeti. Se on aina siellä, missä ihmisetkin ovat ja tälläkin hetkellä loikoilee tuossa mun jalkojen päällä, kun kirjoitan tätä sängyssä makaillen. Jeti rakastaa rapsutuksia, jauhelihaa ja omaa kotia sekä lajityypilleen hieman poikkeuksellisesti vihaa koirapuistoja, kuraisia lenkkejä ja sitä, jos meille tulee toinen koira kylään. Tuo viha on kyllä Jetin kohdalla ehkä turhan vahva ilmaus, sillä en muista koskaan nähneeni sitä vihaisena!

Leikkauksia: Ei ole onneksi ollut tarvetta.

Tatuointeja: Ei ole tatuointejakaan, vaikka minulla ei missään nimessä ole mitään niitä vastaan. Taidolla tehdyt tatuoinnit ovat superhienoja, mutta ei ehkä ihan mun juttu kuitenkaan. En kuitenkaan missään nimessä vakuuta, ettenkö joskus tulisi itsekin jotain kuvaa ihooni leimauttamaan.

Lävistyksiä: Yhdet reiät korvissa, enkä ole pahemmin koskaan muita harkinnutkaan. Joskus teininä eräs ystäväni teki minulle toiset reiät kumpaankin korvaan nuppineulalla (oh lord), mutta ne tulehtuivat saman tien ja menivät sitten myöhemmin nopeasti umpeen!

Muuttoja: Kahdeksan muuttoa ja kolme eri kaupunkia: Kotkassa kuusi kotia, Helsingissä kaksi ja tämä nykyinen Porvoossa.

Ampunut aseella: Lasketaanko ilmakivääri? Meillä oli sellainen mökillä ja sillä aina tähtäiltiin maalitauluna olleeseen tyhjään kaljatölkkiin 😀

Ottanut lopputilin: Kolme kertaa vakituinen työsuhde on päättynyt omalla päätökselläni.

Ollut saaressa: Kyllä, varmasti satoja kertoja. Onkohan ketään syntyperäistä kotkalaista, joka ei olisi ollut saaressa…

Autosi: Minulla on ollut oma auto näiden kolmen vuoden ajan, kun olemme asuneet Porvoossa. Ennen tänne muuttoa taloutemme tuli loistavasti toimeen yhdellä autolla ja Helsinkiin muutto välillä kutkuttelee ihan jo senkin takia, että voisi luopua toisesta autosta sekä kaikista isoista kuluista, jotka siihen liittyvät. Tällä hetkellä autonani toimii 1-sarjalainen BMW vuosimallia 2015. Olen aina ollut autoista jokseenkin kiinnostunut ja tykkään kyllä ajamisesta. Suurimmaksi osaksi Porvoo-Helsinki väliä moottoritietä huristellessa minulle auton tärkein kriteeri on ehdottomasti turvallisuus. Minulle on tärkeää, että olosuhteista riippumatta auto on vakaa ja luotettava ajettava, eikä jää liikenteessä muiden jalkoihin.

Ollut lentokoneessa: Kyllä. Laskin hiljattain, että olen tainnut käydä elämäni aikana tasan kahdessakymmenessä eri maassa.

Onko joku itkenyt vuoksesi: On.

Ollut rakastunut: Kyllä.

Ollut ambulanssissa: Olen kyllä käynyt ambulanssissa, mutta onneksi ei ole koskaan tarvinnut sellaisen kyydissä olla potilaana tai muuten tositoimissa.

Luistellut: Kyllä. Valitsin koulussa aina luistelun, kun piti valita sen tai hiihdon väliltä.

Surffannut: En ole ikinä vielä kokeillut, mutta se löytyy ehdottomasti bucketlistaltani. Joku surffileiri tai -kurssi kiinnostaisi!

Ollut risteilyllä: Monet kerrat. Meillä jäi tänä vuonna väliin perinteinen tyttöjen risteily äitini sekä sisaruksieni kanssa ja siitä olen edelleen hieman pettynyt!

Ajanut moottoripyörällä: En ole edes ikinä ollut moottoripyörän kyydissä. Olen itse ajanut polkupyörän lisäksi vain yhtä kaksipyöräistä menopeliä, kun kokeilin viime Thaimaan reissulla skootterilla ajamista. Meikäläinen pitäytyy mielellään ihan siinä polkupyörässä tai vaihtoehtoisesti neljäpyöräisissä ajoneuvoissa.

Ratsastanut hevosella: Kävimme jokin aika sitten ratsastamassa tyttöporukalla ja se oli ihan mahtavaa. Kirjoittelin silloin tästä reissusta oman postauksenkin ja se löytyy täältä.

Lähes kuollut: En ainakaan tietääkseni.

Ollut sairaalassa: Itse potilaana? En onneksi!

Suosikkihedelmä: Banaani, ehdottomasti. Ravitsevuutensa ansiosta!

Aamu vai ilta: Molemmat päivästä riippuen!

Lempiväri: Keltainen. Lämmin ja raikas kesän väri!

Viimeisin puhelu: Ystävältäni Johannalta eilen illalla. Johanna ja Joonas ovat oikeastaan ainoat, jotka minulle tänä päivänä aktiivisesti soittelevat, jos ei duunipuheluita lasketa. Kaikki muut kommunikoivat lähinnä viesteillä tai ääniviesteillä!

Viimeisin viesti: Ystävältäni Riikalta, jonka luo lähden tästä pian.

Nähnyt jonkun kuolevan: En ole onneksi.

Kahvi vai tee: Kahvi. Opin juomaan kahvia kolmisen vuotta sitten, mutta edelleen juon sitä melko satunnaisesti. Minun ei ole pakko saada aamulla kahvia saadakseni päivä käyntiin ja töissä se tuntuu olevan vain tapa, kun muutkin sitä juovat. Vapaa-ajallani tai kotona juon kahvia melko harvoin loppujen lopuksi!

Paras piirakka: En ole leivonnaisien tai piirakoiden ystävä, mutta sanotaan nyt vaikka omenapiirakka vaniljakastikkeen kera!

Kissa vai koira: Ehdottomasti koira. En oikein osaa olla kissojen kanssa ja saatan jopa hieman pelätä kissoja!

Paras vuodenaika: Kesä ja alkusyksy. Rakastan kesää ja lämpöä, mutta myös syksyn ruska ja raikkaat aurinkoiset syyspäivät ovat ihania!

 

Kuvat: Sara Vanninen

 

– Janni

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Taija 25 syyskuun, 2018 at 5:53 pm

  Toi sormusjuttu on kyllä jännä, uskon että ihmiset on suorastaan kauhuissaan että ette käytä sormuksia. 😀 On vähän huvittavaa miten sitkeässä perinteet (etenkin kihla- ja hääperinteet!) ihmisissä on vaikka nykyään ollaan muuten niin monesta asiasta sitä mieltä että kukin tavallaan. Itse olen naimisissa ja alussa puhuttiin miehen kanssa että jos sormus ei tunnu istuvan sormeen niin ei sitä ole pakko pitää koska se sormus itsessään ei ainakaan meillä merkkaa mitään vaikka sellaiset haluttiinkin molemmille alun perin hankkia.

  • Reply Janni 28 syyskuun, 2018 at 3:13 pm

   Joo kyllähän sitä monet ovat ihmetelleet ja osa varmasti jopa kauhistellutkin! 😀 Näihin liittyvät perinteet tuntuvat tosiaan olevan monilla tiukassa, mutta onneksi sitä voi siitä huolimatta tehdä itse just niin kuin omasta mielestä parhaalta tuntuu 🙂 Kivaa viikonloppua sinne!

 • Reply 30 kysymystä ja vastausta | Sanni Trishin 28 syyskuun, 2018 at 8:28 pm

  […] 30 kysymyksen ja – vastauksen listan, jonka olen bongannut jo ainakin Jennin, Annikan, Jannin ja Erikan […]

 • Leave a Reply