PUNERTAVUUDEN ELIMINOINTI RUSKEISTA HIUKSISTA

27 syyskuun, 2018

En usko olevani ainoa brunette, joka käy jatkuvaa taistelua hiusten punapigmenttiä vastaan. Olen jo vuosia suosinut mahdollisimman viileän ruskeaa hiusväriä ja sen ylläpito on aika ajoin osoittautunut haasteelliseksi. Vaikka hiukset kampaamokäynnin jälkeen olisivat täydellisen sävyiset, niin monesti muutaman pesukerran jälkeen lämmin sävy alkaa väkisin puskea läpi oranssihtavana tai punertavana etenkin kirkkaassa päivänvalossa. Olen kokeillut tähän ongelmaan vuosien varrella kymmeniä erilaisia tuotteita vaihtelevin tuloksin, mutta nyt on löytynyt aika täydellinen combo!

1. Vaaleahiuksiset ystäväni ovat jo vuosia vannoneet Fudgen hopeashampoon nimeen, mutta valitettavasti tuo keltaisuutta taittava sinipigmenttinen tuote ei vie punertavuutta pois tummista hiuksista, vaikka sitäkin on tullut kyllä kokeiltua. Muutama viikko sitten sain kuulla, että Fudgelta on tullut uusi Cool Brunette -sarja, joka on tarkoitettu nimenomaan viileän ruskean sävyn ylläpitoon. Heti seuraavana päivänä marssin erääseen kampaamoliikkeeseen tätä hakemaan, sillä kyseisen merkin kohdalla odotukset olivat korkealla. Nappasin kuitenkin testimielessä shampoosta ensin pienemmän 50ml koon, sillä halusin testata, enkä toimiiko tämä itselläni – ja kyllähän se toimii. Cool Brunette -shampoossa on sinisen sävyn lisäksi myös vihreää, joka punaisen vastavärinä sävyttää tummia hiuksia tehokkaasti viileämmäksi. Tämän vahvapigmenttisen tuotteen levityksessä hanskat ovat ehdottomat ja tätä ei kannata myöskään levittää hiuksiin päänhakaa vasten hangaten. Ensimmäisellä käyttökerralla oma päänahkani värjääntyi vihreäksi… Täytyy käydä pian ostamassa täysikokoinen versio shampoosta ja samalla napata mukaan myös saman sarjan hoitoaine!

2. KcProfessionalin Color maskit ovat sen sijaan itselleni vanhoja tuttuja ja niitä on tullut käytettyä jo vuosia aina eri sävyissä kulloisenkin hiusvärin mukaan. Tuotteet sävyttävät hiuksia tosi kivasti ja ovat lisäksi ihanan hoitavia. Viileän ruskean sävyn ylläpitoon olen kokenut parhaaksi tämän Graphite -sävyn, jota on tullut käytettyä jo pidemmän aikaa. Tämä sopii nimenomaan ruskeaksi värjätyille hiuksille, sillä esimerkiksi kesällä, kun laitoin tätä raidoitettuihin ja kesän vaalentamiin hiuksiini, niin väri alkoi inhottavasti vihertämään. Tätä käytetään tosiaan hoitoaineen tavoin shampoopesun jälkeen ja mitä pidempään tuotteen malttaa antaa vaikuttaa, niin sitä intensiiviempi lopputuloksesta tulee. Itse olen antanut tuotteen vaikuttaa välillä jopa lähemmäs puolituntia. Tämä tuote ydistettynä tuohon Fudgen Cool Brunette -shapoohon ovat aika killeriyhdistelmä!

Onko siellä muilla takataskussa hyviä vinkkejä tuon ei toivotun punertavan sävyn karkoittamiseen?

 

– Janni

2 Comments

  • Reply Annis 1 lokakuun, 2018 at 10:29 am

    Moikka! Suosittelen Wellan Cool Brunette-pigmenttihoitoainetta. Aivan huippu hyvä tuote ja pitää lämpimät sävyt tosi tehokkaasti poissa. 🙂

    • Reply Janni 1 lokakuun, 2018 at 1:32 pm

      Kiiitos paljon vinkistä! En ollut tuosta kuullutkaan 🙂 Pakko heti Googlettaa!

    Leave a Reply