OMIEN AIKATAULUJEN HERRA

12 marraskuun, 2018

Tänään tuli taas käytettyä hyväksi tätä uutta elämäntilannettani, joka on monin tavoin aikaisempaa vapaampi. Minulla ei ollut tälle päivälle mitään aikatauluihin sidottua menoa tai hommaa ja lähdinkin sitten ystäväni sekä hänen kahden lapsensa kanssa viettämään päivää Hoploppiin. Oli ihana viettää sateinen ja synkkä maanantaipäivä värikkäässä seikkailupuistossa trampoliineilla pomppien ja liukumäkiä laskien. Monen aikuisen mielestä tuollaiset paikat ovat varmasti niitä pahimpia kauhuja, mutta itse jopa nautin. Nytkin maanantaipäivänä puisto oli melkein tyhjillään ja saimme rauhassa kiipeillä ja leikkiä eri vekottimissa. Kaksivuotias Vilja oli superfiiliksissä ja niin olin kyllä itsekin!

Olen huomannut, että mieli pysyy huomattavasti vierkeämpänä tässä pimeässä ajassa, kun tekee itselleen mielekkäitä asioita ja viettää mahdollisimman paljon aikaa ystävien seurassa. Aion ehdottomasti etenkin nyt talvella ottaa tavaksi aina sellaisina päivinä kuin suinkin pystyn, niin ulkoilla sekä puuhailla juttuja valoisan aikaan. Koneella kerkeää kyllä istua ja hoitaa hommia näin iltaisinkin. Aikaisemmin tähän ei tosiaan ole ollut mahdollisuutta ja minulla ei kyllä ainakaan tällä hetkellä ole ollenkaan ikävä sitä, kun kaikki valoisa aika tuli tähän aikaan vuodesta vietetettyä toimistolla neljän seinän sisällä. Nyt voin itse vaikuttaa aikatauluihin, vaikka tottakai niitä sovittuja menoja ja tapaamisia on välillä edelleenkin, mutta ei ihan joka päivä kuitenkaan. En voi liikaa hokea itselleni, että nyt pitää ottaa kaikki irti tästä ajasta, kun siihen on mahdollisuus – hommat todennäköisesti muuttuvat taas jossain kohtaa tulevaisuudessa ja paluu tiukemmin aikataulutettuun elämänrytmiin voi tulla taas ajankohtaiseksi!

Kuvat: Sara Vanninen

Edit: Minä

– Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pontus 13 marraskuun, 2018 at 1:04 am

  Itsekin olen huomannut, että välillä vain tarvitsee aikatauluttomuutta ja lepoa muuten kiireiseen elämään, irtiotot arjesta ovat tärkeitä. Juurikin tämä syksyn ja alkutalven pimeys meinaa usein masentaa, ja silloin pitää ottaa kaikesta mahdollisesta valosta ilo irti!

  • Reply Janni 13 marraskuun, 2018 at 4:25 pm

   Niin samaa mieltä! 🙂 Iso kiitos ajatusten jakamisesta! ❤️

 • Reply Jenny Silvennoinen 13 marraskuun, 2018 at 4:35 pm

  Itsellänikin on ensimmäinen syksy/talvi kun on mahdollista ulkoilla koiran kanssa ja muutenkin nauttia päiväsaikaa valosta ja huomaan kyllä selkeesti eron. Täytyy nauttia täysillä kun on nyt tähän mahdollisuus

  • Reply Janni 13 marraskuun, 2018 at 11:58 pm

   Ihanaa kuulla ❤️ nauti ja ota kaikki irti uudesta sekä mahdollisesti vähän jännittävästäkin elämäntilanteesta!

  Leave a Reply