IDEAT VIIKONLOPUN RUOKAPÖYTÄÄN x 3

22 marraskuun, 2018

 

Kaupallinen yhteistyö: Suomen blogimedia ja Crème Bonjour

En tiedä onko se tullut täällä blogissa aikaisemmin mitenkään kovin isosti ilmi, mutta ra-kas-tan juustoja. Ihan kaikissa muodoissa ja niin suolaisissa kuin makeissakin annoksissa. Lähdinkin erittäin suurella innolla testaamaan tämän kampanjan myötä Crème Bonjouren uutta Pesto & Sitruuna -tuorejuustomakua ja kehittelemään sen ympärille muutaman reseptin. Saman sarjan muita tuorejuustoja on tullut käytettyä vuosien ajan niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin ja tämä uutuus kuulosti heti mielenkiintoiselta. Suunnittelimme annokset yhdessä mieheni kanssa ja meillä oli heti aika selvät sävelet, että millaiset annokset halusimme tätä uutuutta hyödyntäen valmistaa!

Avokadoleipä – tätä voisi jo kutsua meidän talouden viikonloppuaamujen klassikoksi.

Nachokanat dipillä – näitä voisi kutsua myös kananugeteiksi.

Uuniperunat jokiraputäytteellä – helppo ja herkullinen.

Ja nyt reseptit kaikkiin kolmeen:

Avokadoleipä uppomunalla

Ainekset:

Leikkaa leivästä hyvänkokoinen siivu ja käytä levitteenä Crème Bonjoure sitruuna & pesto -tuorejuustoa. Sen jälkeen kokoa leivän päälle silmusalaattia sekä siivutetut avokadot. Ripottele päälle siemeniä oman maun mukaan ja hyvät ohjeet uppomunan tekemiseen videon kera löydät esim: täältä!

Kananugetit nachokuorutteella ja dippi

Ainekset kanoihin:

400g broilerin sisäfileitä

Pieni pussi nachoja

2 kanamunaa

2dl vehnäjauhoja

Suolaa

Chilimaustetta

1 tl savupaprikajauhetta

Ohje:

Sekoita kananmunat kulhossa sekä mittaa vehnäjauhot toiseen astiaan. Murskaa nachot omaan astiaan sekä lisää joukkoon mausteet ja sekoita. Pyörittele kanapalat ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja viimeiseksi nacho/mausteseoksessa. Asettele kanapalat uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 180 asteessa n.20-30min riippuen kanapalojen koosta.

Ainekset dippiin:

2 rkl Crème Bonjour Sitruuna & Pesto -tuorejuustoa

2 rkl turkkilainen jogurttia

1/2 dl silputtua korianteria

1 mieto punainen chili silputtuna

Ripaus suolaa

Mustapippuria

Uuniperunat jokiraputäytteellä

Ainekset uuniperunoihin:

4 kpl isoja rosamundaperunoita

Loraus oliiviöljyä

1 tl hienoa suolaa

1 tl savupaprikaa

1 tl kuivattua valkosipulirouhetta

Karkeaa suolaa

Ohje:

Pese perunat hyvin ja sen jälkeen kuivaa. Lorauta kulhon pohjalle oliiviöljyä ja pyörittele sen jälkeen perunat kauttaaltaan öljyssä. Jätä öljy sekä perunat kulhoon ja lisää sen jälkeen mausteiksi suola, savupaprika ja valkosipulirouhe. Tämän jälkeen asettele perunat uunipellille suolapedille (karkea suola) ja paista 180 asteessa n.60 minuuttia

Ainekset täytteeseen:

150 g jokiravunpyrstöjä

2 rkl Crème Bonjoure Pesto & Sitruuna -tuorejuustoa

1 prk kermaviiliä

1 tl dijon-sinappia

1 tl sitruunamehua

1 tl hienoa suolaa

Silputtua tilliä

Kaikki kolme reseptiä sopivat superhyvin vaikkapa viikonlopun herkuiksi ja me ajateltiin itseasiassa tehdä lauantaina noita nachokanoja uudelleen – NAM!

 

– Janni

2 Comments

  • Reply Meeri 24 marraskuun, 2018 at 10:26 pm

    Nachokanat oli testis tänään, ihan törkeen hyvää!! Kiitti!

    • Reply Janni 27 marraskuun, 2018 at 4:40 am

      Oi ihanaa 🙂 loistavaa, että tykkäsitte!! 😊

    Leave a Reply