MITEN TREENAAN SALILLA

3 helmikuun, 2019

Olen pari kertaa viime aikoina joidenkin postauksien sisällöissä ohimennen maininnut, että olen taas löytänyt tieni säännöllisen liikunnan pariin. Mä olen ollut kausiliikkuja oikeastaan koko aikuisikäni ja muutaman kerran on tullut vietettyä kuukausiakin ilman treenin treeniä. Viimeiset pari vuotta olen liikkunut todella satunnaisesti, mutta tuollaisia kuukausien taukoja ei kyllä ole ollut, vaan ainakin keskimäärin edes kerran viikossa on tullut treenattua jotain.

Joulukuun alussa liityin ensimmäisen kerran täällä Porvoossa eräälle salille, kun edellisestä duunista lähtemisen jälkeen myös firman maksama salijäsenyys Helsingissä päättyi. Olimme käyneet duunikavereiden kanssa joka perjantai salilla hikoilemassa ja se oli mahtava ylläpitävä tekijä, jos muuten tuli liikuttua vähemmän. Treenien väli ei perjantaisen sporttitunnin ansiosta päässyt ikinä venymään niin pitkäksi, että se olisi aiheuttanut kynnyksen salille treenaamaan lähtemiselle.   Joulukuun alusta alkaen olen nyt käynyt salilla keskimäärin 3-4 kertaa viikossa ja olen ollut todella tyytyväinen uuteen treenipaikkaan (ja itseeni). Kyseessä on ihan perinteinen sali, missä voi treenata joko itsekseen tai ryhmäliikuntatuntien muodossa. Itse olen käynyt välillä hikoilemassa vanhan suosikkini spinningin parissa, mutta muuten on tullut treenailtua salin puolella omia juttuja. Paikasta löytyy sopivan tilava toiminnalliseen treeniin suunnattu alue, jota on tullut kulutettua ahkerasti ja mihinkään laitteisiin ei ole juoksumattoa ja soutulaitetta lukuunottamatta tullut koskettua.

Toiminnallinen kiertoharjoitelun tyylinen treeni on ehdottomasti minulle se ominaisin tapa nostaa hikeä pintaan. Isoja koko kehoa kuormittavia monipuolisia liikkeitä, jotka tehdään joko omalla kehonpainolla tai sitten käyttäen lisäpainona yleensä kahvakuulia tai levypainoja. Valitsen yleensä 6-10 erilaista liikettä, joita kaikkia tehdään 30-45 sekuntia ja liikkeiden välissä huilataan aina 10 sekuntia. Kaikki liikkeet käydään läpi järjestyksessä, kierroksen jälkeen tasaillaan aina hetken aikaa sykettä ja kierros vedetään useimmiten läpi kolme kertaa. Treeniä voi aina säätää sopivaksi sen mukaan, että haluaako vetää 30-45 sekuntia ihan täysillä vai ehkä hieman rauhallisemmalla tahdilla jonain päivinä. Hiki ja hengästyminen on taattu!

Ajattelin, että voisin täällä blogissakin jakaa noita hyväksi havaittuja treenejä, jos siellä joku kaipailee uutta inspistä omaan salitreeniin?

Voisin koota kasaan kaksi treeniä – toinen ihan pelkällä oman kehon painolla tehtävä ja toinen sellainen, jossa myös lisäpainot käytössä (ehkä myös joku kiva paritreeni??). En todellakaan ole mikään pro, mutta tykkään ainakin itse, kun välillä saa muilta ideoita mahdollisiin uusiin liikkeisiin, kun jotenkin sitä helposti jää aina pyörittelemään niitä samoja!

Kuvat: Sara Vanninen

Kuvauspaikka: TFW Helsinki

– Janni

8 Comments

 • Reply Emmi 3 helmikuun, 2019 at 7:52 pm

  Ehdottomasti treenivinkkejä otetaan vastaan! Tykkään lueskella/nähdä kuvina toisten treenejä, saa mukavasti inspiraatiota omiinkin treeneihin! 🙂

  • Reply Janni 3 helmikuun, 2019 at 8:12 pm

   Ihanaa kuulla, että kiinnostaa! Laitetaan siis toteutukseen! 😊

 • Reply Pauliina.K 4 helmikuun, 2019 at 10:13 am

  Ehdottomasti vinkit jakoon! 🙂

  • Reply Janni 4 helmikuun, 2019 at 1:31 pm

   Jes – laitetaan ehdottomasti! 🙂

 • Reply Veera L 4 helmikuun, 2019 at 3:21 pm

  Olis kiva lukea treenivinkkejä! Helposti jää tekeen itse vaan niitä samoja viikosta toiseen, vaikka uudet liikkeet virkistää ja niistä saa aina uutta puhtia treenaamiseen. 🙂

  • Reply Janni 5 helmikuun, 2019 at 10:48 am

   Loistavaa! Heti kun vaan saan kuvattua materiaalit tätä varten, niin laitetaan tulemaan 🙂

 • Reply Tinderella 9 helmikuun, 2019 at 2:31 am

  Joo ehdottomasti kiinnostaa! Pitäisi saada taas treeni-into päälle.

  • Reply Janni 10 helmikuun, 2019 at 10:39 am

   Ihanaa kuulla 😊 Jos vaikka ensi viikolla saisi kuvailtua!

  Leave a Reply