UNELMIENI KOTI

12 helmikuun, 2019

Pitkästä aikaa vähän sisustus- ja koti-inspisjuttuja. Viihdymme nykyisessä kodissamme tällä hetkellä edelleen loistavasti, mutta mahdollisia tulevaisuuden ratkaisujakin on tullut viime aikoina mietittyä enenevissä määrin. Eihän sitä koskaan varmuudella etukäteen tiedä, mutta emme näe itseämme asumassa tässä nykyisessä kodissa enää muutaman vuoden päästä. Mitään aikataulua ei siis todellakaan olla asetettu, mutta yleensä tällaiset asiat tapahtuvat meillä melko spontaanisti ja omalla painollaan. Aika näyttää, mutta vaikeaa tästä kodista luopuminen tulee olemaan sitten, kun sen aika koittaa!

Tällä hetkellä unelmieni koti olisi suurin piirteinen saman kokoinen kuin tämä nykyinen (112m²) tai ehkä hieman suurempi omakotitalo. Asunto olisi yhdessä tasossa tai vaihtoehtoisesti niin sanotusti 1,5 kerroksinen, mikä mahdollistaisi kahden huonekorkeuden hyödyntämisen alakerrassa. Talossa olisi suuret ikkunat, tilavat huoneet ja osittain lasitettu koko talon kiertävä patio, jonka lisäksi muuta pihaa ei välttämättä tarvitsisi juurikaan. Tilat olisivat ilmavat sekä avarat ja tummansävyinen, mutta kuitenkin valoisa avokeittiö olisi yhdistettynä ruokailutilan kautta olohuoneeseen. Saunasta ja kylppäritiloista pääsisi suoraan pihalle viilentymään ja siellä saisi olla naapureiden katseilta suojassa!

Sisustuksessa en haluaisi tehdä tyylillisesti uudistuksia verrattuna nykyiseen. Mulla on vahvasti sellainen fiilis, että olen löytänyt oman tyylini tästä rennon boheemista, uutta ja vanhaa yhdistelevästä sisustuksesta. Murrettuja sävyjä, harmaata betonimaista pintaa, hieman lämmintä puuta ja kivoja pieniä ykistyiskohtia. Jättikokoinen löhösohva olisi olohuoneen keskipiste ja kodissa olisi paljon eri kokoisia viherkasveja. Pitkän puisen ruokapöydän äärelle mahtuisi helposti kahdeksan ruokailijaa ja tarpeen mukaan tiivistämällä vielä muutama enemmänkin. Makuuhuoneeseen hommaisin nykyistä isomman, ehkä kaksi metriä leveän sängyn ja sen alle ison pehmoisen maton, jolle olisi ihana astua sängystä noustessa.

Sellaisia haaveita tällä hetkellä, joista monet toteutuvatkin myös jo nykyisessä kodissa. Saa nähdä, koittaako uuden aika ennemmin vai myöhemmin, mutta ainakin meillä on jo aika selkeästi tiedossa, mitä haluaisimme. Postauksen kuvituksena iso kasa inspiroivia sisustuskuvia jatkuvasti täydentyvän Pinterest koti -kansioni kätköistä!

– Janni

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Rìitta 17 helmikuun, 2019 at 5:37 pm

    Kaikissa kuvissa ihana tunnelma, olit löytänyt hyvät sisustukset. Lämpö ja viihtyisyys huokuu jokaisesta.

    • Reply Janni 17 helmikuun, 2019 at 5:52 pm

      Ihanaa kuulla, kiitos! 🙂

    Leave a Reply