GALLE FORT – Sri Lanka

6 maaliskuun, 2019

Alkuperäisen Sri Lankan reissusuunnitelmamme mukaan meidän ei pitänyt käydä Gallessa ollenkaan, mutta muuttuneiden suunnitelmien jälkeen päätimme suunnata tähän upeaan historialliseen satamakaupunkiin. Hyvä niin, sillä Galle todella oli meidän mielestämme parin päivän visiitin arvoinen ja tietysti meidän tapauksessamme kivaa vaihtelua rantaelämän jälkeen!

Jo etukäteen netistä tietoa etsiessä Galle Fort vaikutti kivalta paikalta, mutta paikanpäälle päästyämme se ylitti vielä odotuksemme – ihania kahviloita, ravintoloita sekä putiikkeja vieri vieressä. Olimme varanneet hotellin nimenomaan Gallen vanhasta kaupungista historiallisen linnoitusalueen muurien sisäpuolelta ja emme oikeastaan parin päivän aikana edes poistuneet muurien ulkopuolelle. Pari päivää riittää sinänsä hyvin Galle Fortin tutkimiseen, mutta useampikin päivä menisi helposti. Päiviksi voisi suunnata lähellä sijaitseviin rantakohteisiin ja iltaisin voisi herkutella Galle Fortin lukuisissa herkullisen oloisissa ravintoloissa.  Galle Fortin pienet putiikit olivat pullollaan tyylikästä sisustustavaraa, vaatteita, koruja, mausteita ja muuta kivaa kotiin vietävää – ei siis mitään krääsää, vaan oikeasti kivoja tuotteita!

Galle Fortin TOP-5:

– Ihanat kahvilat ja ravintolat

– Muurilla käppäily auringonlaskun aikaan

– Inspiroivat sisustusputiikit

– Isla Gelato, eli pieni gelatobaari pääkadun varrella

– Yöpyminen upeassa historiallisessa ympäristössä. Me valitsimme Prince of Galle -nimisen pienen hotellin ja sitä voimme suositella lämmöllä!

Muita Sri Lanka -postauksia pääsee lukemaan täältä!

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply