PALUUMUUTTO

8 maaliskuun, 2019

Loppuvuoteni oli työrintamani osalta täynnä suuria muutoksia, joista merkittävin oli tietenkin päätökseni jättäytyä pois päivätöistä ja siirtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Sen myötä arkipäiväni ovat muuttaneet isosti muotoaan ja vaikka tiivistä työyhteisöämme onkin välillä yksin pakertaessa ollut ikävä, niin olen edelleen päätökseeni todella tyytyväinen. Jo näiden ensimmäisten muutamien kuukausien aikana olen saanut tehdä mukavasti töitä  ja päässyt toimimaan juuri niiden asioiden parissa, josta aikaisemmin olin haaveillutkin. Omien somekanavieni lisäksi olen tuottanut sisältöjä suoraan asiakkaille ja saanut työskennellä sosiaalisen median parissa todella monipuolisesti. Viime aikoina onkin tullut mietittyä, että olen aika unelmallisessa tilanteessa tällä hetkellä: töitä on juuri sopivasti – ei liikaa, eikä liian vähänkään. Aikaa riittää töiden ohella aikaisempaa enemmän muuhunkin tekemiseen, sillä voin suurilta osin aikatauluttaa päiväni itse. Tällä hetkellä on todella hyvä fiilis ja suhtaudun avoimin mielin uusille projekteille sekä haasteille. Odotan innolla, mitä pikkuhiljaa starttaileva kevät vielä tuokaan tullessaan!

Muutoksia tapahtuu ainakin täällä blogin puolella ja kuten voitte jo nyt huomata, niin Suomen Blogimedian elementit ovat poistuneet sivustoltani ja Indieplacen omat tulleet niiden tilalle. Tätä muutosta tuli harkittua pitkään, mutta lopullinen päätös tapahtui loppuvuodesta. Silloin maaliskuu sekä tämän muutoksen voimaantulo vaikuttivat olevan vielä todella pitkän ajan päässä ja tuntuukin ihan hullulta, että nyt se hetki on jo käsillä. Otsikko on sinänsä hieman hämäävä, sillä mistään konkreettisesta muutosta ei ole kyse. Blogini kun on pyörinyt omalla palvelimellaan sekä omassa ikiomassa osoitteessaan jo muutaman vuoden ajan ja näin tulee olemaan myös jatkossakin. Ainoastaan yhteistyöni Suomen blogimedian kanssa päättyy ja palaan muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Indieplacen vaikuttajariveihin.

Minullahan on Indieplacen (ent. Indiedays) kanssa monen vuoden historia takana jo menneisyydessä, mutta paljon on kerennyt tässä välissä tapahtua – niin Indieplacella kuin minun urallanikin. Olin aikoinaan Indiedaysilla vuodesta 2012 vuoden 2016 alkuun saakka. Hymyilyttää myös ajatella sitä hetkeä, kun minulle aikoinaan soitettiin vuonna 2009 ja tarjottiin Indiedaysilta bloggaajasopimusta kyseisen yhteisön perustamisvaiheessa. Olin itse aloittanut bloggaamisen tuona samana vuonna ja olin tästä Indiedaysin tarjouksesta todella otettu, mutta silloin jänistin, enkä ihan rehellisesti sanottuna uskaltanut lähteä mukaan. Blogi oli perustettu vain muutamia kuukausia aikaisemmin ja tuntui ihan hullulta, että olisin päässyt osaksi yhteisöä, jossa olisi minun lisäkseni ollut suurin piirtein kaikki seuraamani suomalaiset bloggaajat, joista en vielä tuohon aikaan tuntenut henkilökohtaisesti yhtäkään. Rehellisesti sanottuna silloin ujous ja epävarmuus veivät voiton, mutta näin myöhemmin ajateltuna se oli minulta silloin ihan järkevä päätös, sillä jälleen kerran yksi suljettu ovi avasi minulle hetken kuluttua monia uusia. Sain kuin sainkin melko nopeasti luovittua omaa tietäni eteenpäin silloin vasta ensiaskeleitaan ottavan suomalaisen vaikuttajamarkkinoinnin kentässä!

Onneksi tiemme Indiedaysin kanssa kuitenkin silloin menneisyydessäkin myöhemmin kohtasivat ja nyt taas uudelleen – kymmenen vuotta sen jälkeen, kun tarina sai alunperin alkunsa. Kuten sanottu, niin paljon on tässä välissä tapahtunut ja koko blogi-/vaikuttajamaailma on kerennyt muuttaa radikaalisti muotoaan. Innolla odotan, mitä uudenlainen yhteistyö Indieplacen kanssa tuo tullessaan ja millaisia tempauksia tulemme yhdessä keksimään. ❤️

 

– Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elena 8 maaliskuun, 2019 at 10:16 am

  Kerrassaan upeat kuvat!

  • Reply Janni 8 maaliskuun, 2019 at 10:17 am

   Iso kiitos ❤️

 • Reply Pauliina 8 maaliskuun, 2019 at 2:02 pm

  Tervetuloa! <3

  • Reply Janni 8 maaliskuun, 2019 at 2:54 pm

   Kiitos!!<3

  Leave a Reply