AJATUKSIA KAHVISTA + MOCCAMASTER -ARVONTA

21 maaliskuun, 2019

Kaupallinen yhteistyö: Moccamaster

Moccamaster toi tänä keväänä markkinoille uudet ihanat pastellisävyiset kahvinkeittimet ja haastoi minut niihin liittyvän kampanjan myötä hieman pohtimaan omaa suhdettani kahviin. Sain itselleni pastellisarjan kolmesta eri värisestä keittimestä kuvissa näkyvän vihreän version ja se sopii meidän keittiöön superhyvin. Hieman omaksikin yllätyksekseni minulla olisi riittänyt kahvista asiaa ihan loputtomiin, mutta johonkin oli vedettävä raja ja täytyy varmaan jatkaa vielä tarinointia joskus myöhemmin. Mennään kuitenkin nyt pidemmittä puheitta kahviasiaan..

Minä ja kahvi

Vielä muutama vuosi sitten kuuluin Suomessa siihen harvinaiseen vähemmistöön, joka ei juo ollenkaan kahvia. Tuntuu ihan hassulta ajatella, että olen vasta aikuisiällä noin kolme vuotta sitten alkanut juomaan kahvia, kun siitä on kerennyt pienessä ajassa tulla niin tärkeä osa omaa arkeani. Sukelsin kunnolla kahvin juonnin maailmaan pikkuhiljaa sen jälkeen, kun aloitin ensimmäistä kertaa elämässäni kokopäiväduunin toimistoympäristössä. Yhteiset kahvitauot rytmittivät perinteiseen tapaan suomalaisen toimiston elämää ja askel askeleelta tämä tapa iskostui myös minunkin päähäni. Kahvitauko oli ihana hengähdyshetki töiden lomassa ja kahvipöydän ääressä tuli käytyä aina monenkirjavia keskusteluja työporukan kesken. Monesti kahvi yhdistetään aina makeisiin herkkuihin, mutta minun mielestäni kahvi maistuu ehdottomasti parhaalta hyvien voileipien kaverina. Päästyäni vihdoin kiinni suomalaiseen kahvikulttuuriin, se vei minut vahvasti mukanaan!

Kahvin suhteen olen ehdottomasti nautiskelija sekä fiilistelijä, kuten kaikilla muillakin elämän osa-alueilla. Siinä, missä kahvin juonti on monille vain tapa, jota ylläpidetään sen kummemmin ajattelematta, niin minulle kahvi on oikeaa arjen luksusta ja nautin aidosti jokaisesta kupillisesta. On se sitten nautittu kotona aamiaisen yhteydessä, kahvitauolla kollegoiden kanssa tai sitten take away -kupista autoa ajellessa. Jätän kahvin juomatta, mikäli sen äärelle ei ole aikaa pysähtyä – tuntuisi tuhlaukselta hörpätä kahvit vain kiireessä kurkusta alas, jos kahvihetkestä ei ehtisi nautiskelemaan. Myös kahvin maku on minulle äärimmäisen tärkeä ja merkittävin kriteeri myös valitessani kahvia kotiin. Kahveilla todellakin on eroja monestakin eri näkökulmasta katsottuna ja kahvin täytyy mielestäni olla ennen kaikkea hyvän makuista, mutta myös vastuullisesti tuotettua ja laadukkaalla laitteella valmistettua.

Kahvinkeittimellä on väliä

Kaiken lähtökohta on korkealuokkainen kahvinkeitin, sillä laadukkaaseen kahviin investoiminen on yhtä tyhjän kanssa, jos se valmistetaan huonolla laitteella. Meillä on jo pitkään ollut kotona Moccamaster ja minulla on kautta aikojen ollut vahva laatuvaikutelma kyseisestä brändistä – Moccamaster on ollut minulle The kahvinkeitin jo ennen kuin itse opin kahvia juomaan. Myöhemmin olen voinut omakohtaisesti todistaa tämän oletuksen todeksi ja huomata myös sen, että keittimellä todellakin on väliä. Moccamaster on myös kestävää kehitystä tukeva valinta, sillä tuotteiden käyttöikä on pitkä ja kaikki Moccamasterin kuluvat osat ovat helposti uusittavissa ilman, että koko keitintä pitäisi vaihtaa. Varaosat ovat helposti saatavilla lukuisilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen!

Moccamastereita löytyy monia erilaisia malleja ja niiden klassinen muotoilu on aina miellyttänyt omaa silmääni. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen keitin ja uusin lanseeraus ovatkin nämä pastellisävyiset keittimet, joista sain yhden itselleni tämän kaupallisen yhteistyön tiimoilta. Näitä löytyy kolmessa eri sävyssä ja minulle oli valikoitunut tuo hempeä keväinen vihreä. Pastellikeittimet tuovat kivasti väriä keittiöön ja toimivat ehdottomasti myös sisustuselementtinä monien suomalaisten suosimissa kokovalkoisissa keittiöissä. Postauksen lopusta löytyvässä arvonnassa myös yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa ihana pastellin sävyinen keitin itsellenne!

Tässä viisi Moccamasterilta saamaani vinkkiä, jotka pidentävät keittimen käyttöikää ja takaavat maistuvammat kahvit:

1. Älä koskaan kaada vettä keittimeen sen omalla kannulla. Kahvi sisältää kahvirasvaa, joka siirtyy kannusta veden mukana keittimen koneistoon. Ajan kanssa sinne kertyessään, se aiheuttaa keittimen vastuksen tehon laskemisen. Tämä puolestaan näkyy kupissa kahvin lämpötilan laskuna, koska vastus ei kykene enää lämmittämään vettä tarpeeksi tehokkaasti. Eltaantunut rasva näkyy myös kahvin pinnalla ”rasvalauttoina” sekä tietysti sivumakuna kahvissasi.

2. Käytä aina tuoreita raaka-aineita; raikasta, kylmää vettä sekä tuoretta kahvia. Älä siis ”lataa” kahvinkeitintäsi valmiiksi edellisenä iltana, koska veden seistessä siitä katoaa happi ja kahvijauhe hapettuu suodatinsuppilossa. Kahvi lähtee pilaantumaan välittömästi ollessaan tekemisissä hapen kanssa.

3. Käytä valkoista suodatinpaperia. Kannattaa tarkistaa, että paperi on happivalkaistua eikä kemikaaleilla valkaistua. Ruskeaa suodatinpaperia monet pitävät ekologisena valintana. Ruskea suodatinpaperi kuitenkin jättää kahviin selkeä makujäämän sekä siitä irtoaa myös enemmän kuituja kahviin. Makujäämän voit testata liottamalla pelkkää suodatinpaperia hetken kuumassa vedessä ja maistamalla jäähtynyttä vettä.

4. Pese kaikki keittimen irtoavat osat jokaisen kahvinvalmistuskerran jälkeen asianpesuaineella, harjalla ja lämpimällä vedellä. Moccamaster ei suosittele kannulle ja muille irto-osille konepesua, koska konepesuaine ja kovat lämpötilat haurastuttavat muovisia osia.

5. Valmista vain se määrä kahvia, jonka juot. Kahvi ei säily hyvänä keittimen lämpölevyllä kovin pitkään, koska se hapettuu. Mikäli haluat nauttia kahvia pidemmällä aikavälillä, siirrä se laadukkaaseen termoskannuun, joka pitää lämpöä hyvin.

ARVONTA:

Nyt teillä on mahdollisuus voittaa uusi ihana pastellisävyinen Moccamaster myös itsellenne!

Kerro lyhyesti tämän postauksen kommenteissa omasta suhteestasi kahviin ja missä tilanteissa kahvi maistuu mielestäsi parhaimmalta?

Kommentoimalla olet mukana arvonnassa. Osallistumisaikaa on ensi viikon torstaihin 28.3. asti ja tarkemmat kilpailusäännöt löydätte täältä!

 

– Janni

You Might Also Like

292 Comments

 • Reply Iina 21 maaliskuun, 2019 at 4:05 pm

  Kahvi on parasta ystävien ja perheenjäsenien kanssa nautittuna,mutta myös rauhallinen hetki aamulla kahvikupin kanssa on mahtava alku päivään! Välillä on kiva nautiskella jotain normaalista kahvista poikkeavaakin esim. Vaniljakahvi on hyvää😍 suhtautumiseni kahviin:kahvia on ”pakko” olla kaapissa aina!

  • Reply Hela 23 maaliskuun, 2019 at 2:22 am

   Joka aamu kahvia on saatava ja silloin se maistuukin parhaimmalle ❤️

  • Reply Hanna 23 maaliskuun, 2019 at 12:43 pm

   Olen juonut kahvia n. 15-vuotiaasta asti. Olen kunnon kahviaddikti ja vuosien saatossa yrittänytkin moneen otteeseen vähentää. Mutta se on vain niin hyvää ja kuten sanoit, ihana hengähdyshetki arkeen. Tuo vihreä mocca master on muuten super ihana 😍

 • Reply jussi 21 maaliskuun, 2019 at 4:16 pm

  Kahvi on se mitä olen juonut aina, koska ilman sitä en voi elää, pääni halkeaa, koko maailma hajoaa en vain pysty elämään, (olen niin kuin siinä mainoksessa jossa kaveri hyppii katoilla ja on joku ninja ja kun saa karkkia niin on taas oma itsensä) jotain 15-25 kuppia päivässä. olen kahviholisti. Parhaimmalle se maistuu juuri ennen kuin painan pääni tyynylle ja nukun. Kiitos .

  • Reply Tytti 28 maaliskuun, 2019 at 4:33 pm

   Kahvi kuuluu aamurutiineihini ja se maistuu parhaimmalta nimenomaan aamulla. Tykkään nautiskella aamukahvini kaikessa rauhassa, sillä se on aamun kohokohta! 😍

 • Reply Martinas 21 maaliskuun, 2019 at 4:17 pm

  Olen juonut kahvia teini-ikäisestä asti ja en voisi kuvitella elämää ilman! Päivän paras hetki on ehdottomasti se kun saa eteensä kupin hyvää kahvia (ja mielellään vielä palan suklaata). Nykyinen moccamaster palvelee vielä melko hyvin, vaikka onkin jo yli 5v vanha. Toki uudelle olisi jo tarvetta, etenkin ihanassa keväisessä sävyssä.

 • Reply Mari 21 maaliskuun, 2019 at 4:28 pm

  Aamu ei ala ilman kupoia kahvia eli juon yleensä vain aamukahvin.Itse asiassa myin viime viikolla meidän talouden kahvinkeittimen,jotta ostan tilalle kauan himoitsemani moccamasterin.,enkä vieläkään ole silti ostanut ja nyt oon viime päivät juonut aamuisin pikakahvia.Eli tulisi nyt tosiaankin oikeaan osoitteeseen ja tosi tarpeeseen.

 • Reply Anniina 21 maaliskuun, 2019 at 4:35 pm

  Kahvia opin juomaan vasta aikuisiällä. Kahvi rauhallisena aamuna aamupalan jälkeen nautittuna tai ystävän kanssa kahvilassa on parasta. Myös sopivan väsyneenä kahvi maistuu i-ha-nal-ta! Kahvina suosin tummapaahtoa ja lorautan joukkoon kauramaitoa.

 • Reply Nelliina 21 maaliskuun, 2019 at 4:38 pm

  Mulle kahvi on aamun autuas avaus ja nuupahtaneen iltapäivän pelastus. Paremmalle keittimelle olis tilausta :)Mukana.

 • Reply Jennie 21 maaliskuun, 2019 at 4:40 pm

  Join kahvia ensimmäisen kerran jo lapsena (maidolla ja sokerilla pienestä kupista), pidin parikymppisenä muutaman kahvittoman vuoden ja nyt lähes kolmikymppisenä nautin aamukahvista sekä kahvitauosta työpäivän lomassa. Parhaalta kahvi maistuu hyvässä seurassa!

 • Reply Anna Hopeanaula 21 maaliskuun, 2019 at 4:44 pm

  Kahvia menee aivan liian paljon ja olen nyt yrittänyt vähentää ja nauttia kahvin juomisesta, kahvin juomisen ei pitäisi vaan olla toimenpide minkä toistat noin 15 kertaa päivässä! Eniten nautin kahvista aurinkoisena päivänä terassilla, parvekkeella tai ihan vain hyvän ystävän kanssa rauhallisessa paikassa ja on rauha!
  Tumma paahto ja Ikaffe 👌🏻☕️

 • Reply manna 21 maaliskuun, 2019 at 4:44 pm

  Aamukahvi on ehdoton:)

 • Reply Rosa 21 maaliskuun, 2019 at 4:47 pm

  Opin vasta tänä vuonna juomaan kahvia (26v) ja käytössä oleva kahvinkeitin on vanha ja saatu, koska aiemmin ei tälle ole ollut käyttöä. Nyt hyvän aamun täydentää tummapaahtoinen kahvi jossa kunnon tilkka kauramaitoa!

 • Reply Laura 21 maaliskuun, 2019 at 4:48 pm

  Oon juonut kahvia varmaan 6-vuotiaasta asti 😀 Aamuisin maistuu parhaalta, mutta tulee sitä muutenkin lipitettyä.

 • Reply Tiia 21 maaliskuun, 2019 at 4:52 pm

  Opin juomaan kahvia jo varhaisteininä, ja nykyisin kutsun itseäni kahvihifistelijäksi. 🙂 Tykkään maistella eri paahtimoiden kahveja eri tavoin valmistettuina – kotoa löytyykin kahvimyllyn lisäksi mutteripannu, aeropress sekä pour over välineitä. Minulla oli aiemmin musta moccamaster, mutta myin sen nettikirppiksellä pois tarpeettomana, ja nyt itse asiassa viime aikoina olen haaveillut uuden hankkimisesta aamuisten kahvirutiinien nopeuttamiseksi. Kiva tietää että pastellisävyjäkin on tullut näihin masiinoihin!

 • Reply Katariina 21 maaliskuun, 2019 at 4:56 pm

  Aamu ei käynnisty ilman kahvia! Vaikka olen asunut Italiassa jo vuoden, maistuu silti suomalainen kahvi mielestäni parhaalta kauramaidon kera (ei kerrota italialaisille ;)).

 • Reply Juulia Markkanen 21 maaliskuun, 2019 at 5:03 pm

  Kahvi on parasta aamulla,. Päivä lähtee käyntiin ja pidän itse eniten hitaista aamuista niin että saa nauttia aamukahvista kaikessa rauhassa.

 • Reply Iina 21 maaliskuun, 2019 at 5:05 pm

  Opettelin myöskin juomaan kahvia vasta aikuisiällä, nykyään juon kahvini aina aamuisin, jolloin se maistuu parhaimmalta 🙂 joskus myös iltapäivällä ruuan yhteydessä, mutta en ole kuitenkaan riippuvainen kahvista, vaikka olisinkin muutaman päivän juomatta. Nykyään juon kahvini aina iKaffen kauramaidolla!

 • Reply Tiia 21 maaliskuun, 2019 at 5:06 pm

  Mulle yksi päivän parhaista hetkistä on aamukahvi, enkä varmasti enää osaisi olla ilman. Parhaimmalta kahvi maistuu viikonloppu aamuisin, jolloin on aikaa tehdä kunnon aamupala ja rauhassa nauttia muutama kuppi kahvia siinä samalla. Lisäksi kahvilla käyminen ystävien kanssa on kiva tapa vaihtaa kuulumiset kiireisen arjen keskellä☕

 • Reply MarjaKoo 21 maaliskuun, 2019 at 5:26 pm

  Kahvi on kyllä olennainen osa päivää, virkistäjä, piristäjä, sosiaalisen toiminnan ytimessä. En voisi kuvitella luopuvani kahvista.

 • Reply Emssu 21 maaliskuun, 2019 at 5:28 pm

  Mä kuulun tähän pieneen osaan, joka ei voi sietää kahvia. Keitin kyllä menis siskolle lahjaksi!

 • Reply Ninni 21 maaliskuun, 2019 at 5:34 pm

  Aamu ei yksinkertaisesti ala ilman kahvia, joskus menen esim. aamuspinning-tunnille ilman kupillista, mutta ajattelen jo tunnilla, että ah sen jälkeen aamupala ja kahvia xD <3 Opin juomaan sitä opiskelun ohella tarjoilijan töissä alkuaan makukahveista, mutta nyt aisteja hivelee tumma paahto kaura- tai soijamaidolla. Olen juuri muuttanut omaan asuntoon, siihen pidempiaikaiseen, ja sitä ennen on menty pikakahvihiutaleilla unelmoiden omasta keittimestä, kun siihen sitten on varaa. Joten tälle on tarvetta ^_^ Nytkin Sokoksen 3+1 päivillä ihastelin nespresson konetta, mutta silti, vaikka puoleen hintaan, on opiskelijalla viisikymppiselle tarvetta perusruokaan.

 • Reply rriina 21 maaliskuun, 2019 at 5:36 pm

  Aamulla kaksi kuppia kahvilla maidolla, ilman ei päivä lähde käyntiin. Kahvia en voi juoda enää iltapäivän jälkeen, menee muuten yöunet. Parasta pysytellä vain aamukahvissa 🙂

 • Reply Liisi 21 maaliskuun, 2019 at 5:39 pm

  Juon kahvia vaan kupillisen aamulla. Olen vähän herkkä kofeiinille joten yksi kuppi riittää ja usein se on aamun kohokohta 🙂

 • Reply Karoliina 21 maaliskuun, 2019 at 5:49 pm

  Kahvi on ihan parasta rauhallisena aamuna, mutta muutkaan aamut ei ala ilman kahvia ☕

 • Reply Anonyymi 21 maaliskuun, 2019 at 6:05 pm

  Kahvi on pelastanut monet aamut ja yövuorot. Työni hoitajana on välillä hyvin raskasta, jonka avulla kahvi osittain auttaa jaksamaan ja piristää. Kahvi kuuluu suomalaiseen kultturiin, niinkuin kulta ktriinankin mainos kertoo 😀
  Kahvi maistuu parhaimmalta ulkona kesä aamuna.
  Muutimme 2kk uuteenkotiin ja puhuimme jo edellisessä liian pienessä asunnossa, että haluisimme uuden kahvin keittimen. Sitten päätimme, että haluamme moccamasterin ja ostamme sen kun löydetään uusikoti. Valitettavasti rahapussi ei ole antanut vielä myöten uudelle keittimelle, vaan vanhalla bosch keittimmellä mennään 🙂

 • Reply Roosa 21 maaliskuun, 2019 at 6:11 pm

  Aamukahvista on muodostunut itselle tärkeä tapa, tuntuu ettei päivä lähde käyntiin ilman kupillista hyvää kahvia. Moccamasterin antaisin lahjaksi jollekkin, joka ei vielä omista.

 • Reply Henriikka 21 maaliskuun, 2019 at 6:26 pm

  Olen juonut kahvia monta vuotta ja aamukahvi hyvien kauraleipien kera on vaan niiin hyvää😍 Toki kahvi maistuu esim. tuoreen iltapäiväpullan kanssa etenkin viikonloppuisin ihanalta! Mulle uppoo vain tumma paahtoinen kahvi ilman sokeria ja maitoa ☕

 • Reply Heleena 21 maaliskuun, 2019 at 6:27 pm

  Kahvi on päivän aloittaja, hetki ennen töihin lähtöä.

 • Reply Riikka 21 maaliskuun, 2019 at 6:38 pm

  Yksi päivän parhaista hetkistä on se, kun juon itse keittämäni kahvin termosmukista aamulla työmatkalla podcasteja kuunnellen. Sinun laillasi olen siis myös ennen kaikkea nautiskelija mitä kahviin tulee. Tykkään tummapaahtoisesta ja aika vahvasta kahvista, ja luonnollisesti olen myös sitä mieltä, että keitän itse parhaan kahvin 😀

 • Reply Lotta 21 maaliskuun, 2019 at 7:03 pm

  Vähemmistöstä poistuminen on tapahtunu mulle myös tässä kuluneen parin vuoden aikana. Kahvi menee mulla ”seurustelujuomana” siinä missä esim lasi viiniäkin.
  Kahvi maistuu parhaimmalle pitkän ulkomaan reissun jälkeen, ensimmäisenä aamuna omassa kotona!

 • Reply Emilia 21 maaliskuun, 2019 at 7:03 pm

  Minä en juo kahvia ollenkaan, vaikka opettaja olenkin. Mies on kahviaddikti ja ei ole nykyiseen huonoon ja hitaaseen keittimeen tyytyväinen, joten tämä keitin tulisi hänelle.

 • Reply Mari 21 maaliskuun, 2019 at 7:03 pm

  Kahvi on parasta rauhallisina viikonloppu aamuina hyvän aamupalan kera! 🙂 sekä myös työpaikalla työkavereiden kanssa juodessa. Kahvia opin juomaan ekassa kesätyöpaikassa, missä kahvin juonti tauoilla oli melkeenpä sääntö 😀

 • Reply Ilona 21 maaliskuun, 2019 at 7:04 pm

  Oon aina tykännyt juoda kahvia, ja tavallisen kahvin lisäksi on silloin tällöin kiva ottaa joku erikoiskahvi kahvilassa tai tuunata itse kotona sellainen 🙂 aamu ilman kahvia ei voi lähteä hyvin käyntiin!

 • Reply Hanna 21 maaliskuun, 2019 at 7:05 pm

  Kahvia olen juonut jo monta vuotta, välillä tavan vuoksi ja välillä koska mieli tekee. Mutta aina parhain kahvikupillinen on ollut aamun ensimmäinen kahvikuppi.

 • Reply Jane 21 maaliskuun, 2019 at 7:06 pm

  Aloin juomaan kahvia vasta noin kaksikymppisenä. Nykyään päivä alkaa isolla mukillisella maitokahvia, rauhallisesti ja samalla lehtiä selaillen. Päivän paras hetki! Parasta on vastajauhetuista pavuista keitetty kahvi ja välillä on mukava maustaa kahvi vaikka kardemummalla.

 • Reply Kiia 21 maaliskuun, 2019 at 7:07 pm

  Kahvi on ollut jo yli 10 vuotta tärkeä osa elämää ja aamu ei ala ilman kahvia! Parasta on kiireettömät viikonloppuaamut, jollon voi juoda useemman kupin kahvia rauhassa sohvalla🥰

 • Reply SANNI 21 maaliskuun, 2019 at 7:08 pm

  Ilman kahvia päivästä ei tule hyvä eikä aivot raksuta samalla tavalla. Opiskelijana kahvi on siis todella iso osa arkea, jotta pystyy hoitamaan opiskelut, työt ja kodin kunnialla kuntoon! Parasta on kahvitella ystävän kanssa kuulumisia, sillä se jos mikä yhdistää ❤️

 • Reply Tiiaeveliina 21 maaliskuun, 2019 at 7:10 pm

  Lapsena join paljon kahvia, mutta nyt aikuisena kahvin juominen on jäänyt vähemmälle. Nyt olen taas pitkästä aikaa kokeillut opetella juomaan kahvia säännöllisesti ja kahvittelu on itselleni ainakin seurallista puuhaa enkä juo sitä yksikseni. Lisäksi kahvi vaatii lorauksen kauramaitoa 🙂

 • Reply Jenppu 21 maaliskuun, 2019 at 7:11 pm

  En herää jos en saa aamulla kahvia (mukamas..). Olen yrittänyt päästä eroon maitotuotteista ja tällä hetkellä soijamaito maistuu parhaimmalta 🙂

 • Reply Oona 21 maaliskuun, 2019 at 7:11 pm

  Kahvi on ehdottomasti parasta kotona rauhassa juotuna, isosta mukista kauramaidolla.

 • Reply Anna 21 maaliskuun, 2019 at 7:16 pm

  Mä juon kahvia ehkä kerran päivässä. Ja sen takia se on just spessu juttu päivässä. On myös kiva testailla eri tyyppisiä kahveja. Kahvi on ehdottomasti parasta kauramaidon kanssa 😋

 • Reply Villa 21 maaliskuun, 2019 at 7:17 pm

  Kahvi kauramaidolla pitää kahden moniallergisen lapsen äidin toimintakykyisenä…

 • Reply Iida 21 maaliskuun, 2019 at 7:17 pm

  Kahvi käynnistää päivän. Aamupala kahvin kanssa on mun oma meditaatiohetki. Siinä valmistaudun päivään. Kerran Italiassa aloin itkemään aamulla ennen reissua Toscanan maaseudulle, kun luulin tilanneeni kahvin, mutta sainkin vain lämmintä maitoa. Toiseksi kahvi maistuu parhaalta ystävän tullessa kylään ja kun rennosti löhöilemme ja juomme kahvit. Ihana tyttömäinen kahvinkeitin tulisi niin tarpeeseen, sillä muutan eron jälkeen uuteen asuntoon ja kahvinkeittimen huoltajuus siirtyy entiselle kumppanille. Keittimestä tulisi mun ihana aamuseuralainen ja muistutus uudesta alusta.

 • Reply Linda 21 maaliskuun, 2019 at 7:20 pm

  Parasta päivässä on aamu jolloin syön ison kasan puuroa ja päälle kaksi pöllömukillista (taika-sarja) kahvia isolla lorauksella kauramaitoa. Mies on opettanut juomaan tummapaahtoa ja sitä en enää mihinkään vaihtaisi.

 • Reply Jenni 21 maaliskuun, 2019 at 7:22 pm

  Kahvit hyvän pullan,leivoksen tai suklaapatukan kanssa on parasta ikinä!! Ei kahvia voi juua ilman pientä makeeta kupin kyljessä 😉
  Itse olen kahvia vasta opetellut juomaan ja myös makukahvit maistuu!

 • Reply Riitta 21 maaliskuun, 2019 at 7:22 pm

  Kahvi on ihanaa, mutta laatu korvaa ehdottomasti määrän. Pari, kolme mukillista päivässä on aika sopiva. Kotona on aina muutamaa eri paahtoa, suosikit on tummaa tai keskipaahtoista.

 • Reply Jaana 21 maaliskuun, 2019 at 7:23 pm

  Olen juonut kahvia pitkään – miltei puolet elämästäni. Suomalainen kahvikulttuuri on iskostunut minuun jo lapsena, kun perheeni järjesti ahkerasti juhlia. Mummon posliinimaalauskurssilla maalaamista 1desin kupeista maistoin ensimmäiset kahvini – mustana tietysti ja voileipäkakkun säestämänä. Vuosien saatossa suhde kahviin on muuttunut. Siitä on tullut startti aamuun, työpäivän kahvihetki tai puoli pannullista kiireettömäna lauantaiaamuna.

  Parhaimmalta kahvi maistuu arkiaamuina. Maailma heräilee ja itse siinä mukana kahvin voimalla. ❤️ Hetki aikaa itselle ja ajatuksille.

 • Reply jenni 21 maaliskuun, 2019 at 7:24 pm

  Pienestä pitäen kotoa on löytynyt aiiina Moccamasteri, joten itse en muuta edes viitsisi ostaa!
  Kahvia menee silloin tällöin, joskus vähemmän ja joskus enemmän.
  Maidolla tietenkin ja spessu kahvit on super jees 🙂

 • Reply Kiti 21 maaliskuun, 2019 at 7:25 pm

  Parhaimmalta kahvi maistuu kesällä ystävien kanssa nautittuna ulkosalla puutarhassa. Silloin myös katan kauneimmat astiat pöytään.

 • Reply Milla 21 maaliskuun, 2019 at 7:27 pm

  Kahvi on parasta aamuisin, juuri kun on herännyt ja tietää että kohta on lähdettävä töihin niin ennen sitä kuppi kuumaa kahvia 🙂 sekaan laitan kauramaitoa ja nam 🙂
  Sekä vapaa aamuisin, kun ei kiirettä mihinkään, ihana nauttia rauhassa ja lukea vaikkapa lehteä samalla 🙂
  En voisi kuvitella aamua ilman kahvia 😀
  Olen vasta aikuisiällä oppinut juomaan kahvia, välillä kokeilen kuppilassa erikois kahvia mutta palaan aina tavalliseen kahviin.

 • Reply Riikka 21 maaliskuun, 2019 at 7:28 pm

  Kahvia on tullut juotua teini-ikäisestä asti ja sen äärellä on koettu ja jaettu monet itkut ja naurut. Kahvi maistuu lähes poikkeuksetta hyvälle, mutta oikein erityisen maukkaalle se maistuu aamuisin, ulkomailla kadunvarsikahvilassa tai talvella nuotiolla nokipannulla keitettynä.

 • Reply Saana 21 maaliskuun, 2019 at 7:29 pm

  Ei lähde päivä käyntiin ilman kahvia. Parhaalta maistuu päivän eka kupillinen kiireettömänä viikonloppuaamuna hyvän aamiaisen kanssa.

 • Reply Nimetön 21 maaliskuun, 2019 at 7:29 pm

  Aamukahvi ystävien kanssa on ehdottomasti parasta!

 • Reply Josefina 21 maaliskuun, 2019 at 7:30 pm

  Kahvi -elämän eliksiiri -, rytmittää päivät kahvien välisiin jaksoihin. Aamu- ja päiväkahvin välissä on päivän aktiivisin ja tehokkain hetki. Kahvi maistuu parhaimmalta omasta termosmukista, mieluiten liikkeessä ja matkalla jonnekin. Kahvi tekee kasasta kollegoita kokouksen ja kasasta ystäviä yhteisön.

 • Reply Sonja 21 maaliskuun, 2019 at 7:31 pm

  Mun ja kahvin juomisen yhteinen historia on ollut täynnä ylä- ja alamäkiä. Opettelin joskus teininä juomaan kahvia, koska ”kaikki aikuiset ihmiset juo sitä” ja halusin kuulua siihen siistiin aikuisten porukkaan. Kotoa pois muutettua kahvista tuli entistä isompi osa mun arkea, kun aloin vähän oireilemaan syömisen kanssa, ja koska en saanut tarpeeks energiaa ruuasta, aloin juomaan jatkuvasti enemmän kahvia selvitäkseni pitkistä päivistä. Olin ihan riippuvainen kahvista, ja jos en saanut sitä heti kun heräsin niin kärsin ihan hulluista päänsäryistä koko päivän. Lopulta aloin parantumaan syömishäiriöstä ja sain tarpeeks energiaa ihan ruuastakin, ja aloin huomaamaan että kahvilla oli mulle aika paljon haittavaikutuksia tuon päänsäryn lisäksi: se voimisti tosi paljon mun fyysisiä reaktioita, punastelin ihan tosi helposti ja mulla tärisi kädet tosi paljon ja esiintymisestä ei tullut mitään koska sain ihan hulluja ramppikuumeita. Lähdin pari vuotta sitten pitkälle reissulle Aasiaan, ja siellä mä jotenkin tiedostamatta sitten lopetin kahvin juomisen ihan täysin seinään enkä edes saanut mitään sivuoireita, ja päätin olla juomatta kahvia myös Suomeen palatessani. Olin täysin ilman kahvia yli vuoden, kunnes pikkuhiljaa aloin tuomaan sen taas osaksi mun elämää, tällä kertaa paljon terveemmässä mielessä kuin muutama vuosi sitten. Nykyään juon noin yhden kupin kahvia päivässä kauramaidon kanssa aamulla, ja se on mulle sellainen ihana rutiini ja nautinnollinen hetki joka aamu. Kahvi muistuttaa mua siitä, että asioista voi selviytyä, ja oon tosi ylpeä itsestäni sen suhteen, että pystyn kontrolloimaan sellaista tekemistä, joka joskus on ollut ihan pakonomaista, niin hyvin että pystyn rehellisesti sanoa nauttivani siitä. Ois hieno palkinto saada uusi kahvinkeitin vanhan halpiskeittimen tilalle, jolloin tää aamun pieni oma hetki olisi vielä nautinnollisempi! 🙂

 • Reply Laura 21 maaliskuun, 2019 at 7:34 pm

  Itsekin aloin juomaan kahvia vasta aikuisiällä ensimmäisen työharjoittelun aikana. Nykyään juon päivässä useamman kupin kahvia ja tällä hetkellä kotoa löytyy vain pressopannu. Parhaimmalta kahvi maistuu mielestäni kiireettömänä aamuna kotona rakkaan vieressä. 🙂

 • Reply Sanna 21 maaliskuun, 2019 at 7:39 pm

  Kahvi on hyvin tärkeä osa jokaista aamua ja päivää yksin tai rakkaiden kanssa nautittuna.
  Kahvista en suostuisi luopumaan kuin aivan pakon edessä😁

 • Reply Minttu 21 maaliskuun, 2019 at 7:41 pm

  Kahvi on peruselintarvike, jota ilman elämä tuntuu värittömältä. Rakastan jo pelkästään kahvin tuoksua. Tahmeampanakin aamuna alkaa ilo kuplia sisälläni, kun kahvinkeitin pulputtelee ja vastakeitetyn kahvin tuoksu leijuu nenään! Parasta on hyvä suodatinkahvi (voi, en tosiaankaan tajua, eivätkö ihmiset maista eroa, jos lataavat keittimen jo illalla!?) ja juon aina kahvini mustana. Cappucinoja sun muita juon vain, kun kunnon suodatinkahvia ei ole tarjolla.

  Kahviin liittyy myös rakkaita rutiineja. Silloin, kun Karkki ja Peetu asuivat vielä kotona, herättelin heidät aina arkiaamuisin viemällä kupillisen kahvia kummallekin sänkyyn. Nyt perinne toistuu, kun tulevat ”yökylään” koti-kotiin tai jos vaikka ollaan matkalla sellaisessa paikassa, jossa on oma kahvinkeittomahdollisuus.

  Tästä tulee nyt ihan järkky kilometrivastaus, mutta pitää nyt vielä sanoa, että toi pastellivihreä Moccamaster on aivan huippuihana ja sopii sun keittiöön tosi hienosti!

 • Reply Tytti Saloniemi 21 maaliskuun, 2019 at 7:49 pm

  Kahvi on parasta, mutta myös tässä liika on liikaa. Ennen join kahvia monta kuppia päivässä ja se määritti kaikki tauot. Pidin kahvista kahden viikon tauon, joista kaksi ensimmäistä päivää päätä särki ja oli vetämätön olo. Sen jälkeen olo koheni ja kahden viikon jälkeen aloitin juomaan kahvia hieman pienemmissä määrin. Nykyään olen iloinen yhdestä aamukahvista ja lounaan jälkeisestä kahvista. Tuollainen pastellikahvinkeitin sopisi täydellisesti keittiööni ja se toisi piristystä sekä arkeen että viikonloppuun:)

 • Reply Heidi 21 maaliskuun, 2019 at 7:49 pm

  Olen kahvi-ihminen henkeen ja vereen! Ekat kahvit join jo ysiluokalla ja siitä asti kahvi on kuulunut arkeeni. Aamukahvi on mun suosikki ja ruuan päälle on kans saatava kuppi kahvia. Moccamasterilla keitettynä tietty!

 • Reply Saila 21 maaliskuun, 2019 at 7:50 pm

  Kahvi kuuluu vahvasti aamuihini! Ennen join kahvia myös pitkin päivää, mutta olen rajoittanut nykyisin sen vaan aamuiseksi nautinnoksi.☕️

 • Reply Janika 21 maaliskuun, 2019 at 8:03 pm

  Juon joka aamu kahvia kupillisen, muuten ei päivä lähde käyntiin. Parhaimmalta kahvi maistuu vapapäivän aamuna, kun olet saanut nukkua pitkään, eikä ole kiire minnekkään!

 • Reply Heidi Pikkarainen 21 maaliskuun, 2019 at 8:10 pm

  Kahvia kuluu päivittäin liian monta kuppia. Mutta kun se on niin ihanan rauhoittavaa ja aamuisin päivän saa startattua kahvikupin ääressä😍
  Saas nähdä mitä siitä tulee kun vuoden sisään yksin olen muuttamassa eikä vielä moccamaster:ia itseltä löydy.. Apua. Noooh kyllä selviää hengissä ilmankin mutta oishan se nyt ihana kun kylmästä myrskystä pääsee keittämään kahvit ja saa rauhoittua hetkeksi❤️

  Parhaalta kahvi maistuu mielestäni keväisin aurinkoisina päivinä, hiihtoretkellä kantohangella päivästä nauttiessa koirani ja ystävien kanssa😋❤️

 • Reply Jenni 21 maaliskuun, 2019 at 8:13 pm

  Innostuin kahvin juomisesta vasta viime syksynä. Ensimmäisen kahvin nautin aamulla töissä kauramaidolla ja toki Moccamasterilla keitettynä. Iltapäivällä sitten toinen kuppi. Olen harkinnyt kahvinkeittimen hankkimista kotiin, jotta saisin myös viikonloppuisin nauttia kahvihetkistä, mutta vielä en ole keitintä ostanut. Nyt jos vaikka tässä arvonnassa tärppäisi 🙂

 • Reply Petra 21 maaliskuun, 2019 at 8:17 pm

  Rakastan kahvia ja päivä ei lähde kunnolla käyntiin ilman aamukahvia. Parhaalta kahvi maistuukin ehkä viikonloppuaamuina kun sitä saa nauttia rauhassa aamupalan kanssa 🙂

 • Reply Sinituuli 21 maaliskuun, 2019 at 8:20 pm

  Kahvia tulee juotua joka päivä ja aamulöa se kruunaa aamupalahetken. Ystävän kanssa kahvi maistuu parhaalta 🙂

 • Reply Katja 21 maaliskuun, 2019 at 8:26 pm

  Retkikahvi on ehdottomasti parasta, muistan lapsuudesta jo sen että retkikahvi ja eväät nuotiolla nautittuna olivat parasta. Mutta aamukahvin tuoksu on jotain aivan ihanaa, varsinkin hitaina viikonloppuaamuina kahvin tuoksu on ihan parasta 😍

 • Reply Jemina Kyyrö 21 maaliskuun, 2019 at 8:27 pm

  Kahvi on se syy miksi herään ajoissa ja jätän aamulle aikaa. Kahvi maistuu myös välipalalla; arkena smoothien kanssa ja pyhänä makean 💛 se yhdistää; sen ympärillä nähdään ystäviä ja vaihdetaan kuulumisia.

  Äitini ja mummoni omistavat yhdessä kesämökin, joka on kuin nukkekoti sisustuksen puolesta. Mökillä on huono kahvinkeitin, koska äiti&mummo ovat etsineet täydellisen väristä Moccamasteria jo useamman vuoden. Silloin kun kohdalle on löytynyt sopiva yksilö, on mökin hoitokuluihin hukkunut pastellin värisen Moccamasterin säästöt.

  Mökillä olisi ihana keittää iltapäiväkahvit neljän sukupolven porukalle; kauniilla, ehdottomasti markkinoiden parhaalla ja nopealla Moccamasterilla ✨

 • Reply Alexandra Oliveira 21 maaliskuun, 2019 at 8:34 pm

  Nyt raskaana ollessa en ole pystynyt juomaan yhtään kahvia.. Laskettu aika häämöttää ja toivottavasti pystyn taas pian juomaan aamukahvini. Omalla terassilla, kevät auringossa ja tuhiseva vauva sylissä 😍

 • Reply Ann Le 21 maaliskuun, 2019 at 8:39 pm

  Kahvi on itselleni päivän parhaita hetkiä kun saa istahtaa rauhassa juomaan kipposen kahvia kaiken hektisyyden keskellä. Varsinkin aamusta kun en saa itseäni muutoin sängystä. Ja työpaikalla kahvitauolla pääsee jutustelee muiden työkavereiden kanssa muustakin ku työstä.

 • Reply Marja 21 maaliskuun, 2019 at 8:49 pm

  Opettelin juomaan kahvia vasta 18 vuotta täytettyäni, ja silloin siinä piti olla rutkasti sokeria ja maitoa peittämässä aitoa kahvin makua. Pienempänä latasin aina vanhempieni iltakahvit keittimeen- se oli hurjan mielenkiintoista kun joutui laskemaan mittalusikallisia suhteessa veden määrään. Nykyisin päivät ei käynnisty ilman kahvia! Ja laatuun olen panostanut pikkuhiljaa- enää Juhlamokka ei olekaan se parhain, vaan makunystyröitä hivelee tumman paahteiset kahviaromit kauramaidolla. Kahvi maistuu parhaimmalta heti aamulla herättyä ja varsinkin silloin kun saa viettää hitaita aamuja kahvikupin äärellä!

 • Reply Eveliina 21 maaliskuun, 2019 at 8:54 pm

  Aloitin kahvinjuonnin lukion loppuaikoina ja siitä lähtien juon tavanomaisesti aamukahvin ja päiväkahvin, joskus ehkä keitän paritkin päiväkahvit tai käyn kahvilassa. Paras aika kuitenkin nauttia kahvia on kiireettömän aamut..

 • Reply Jenni 21 maaliskuun, 2019 at 9:06 pm

  Aamu ei käynnisty ilman mustana nautittua arabica-kahvia. Seuraavan kupin aika on sitten iltapäivällä töissä. Kahvihetket on tosiaankin ihania ja tuollaisella söpönvärisellä Mokkamasterilla kelpaisi keitellä makoisat kahvit.

 • Reply Maija Saarilehto 21 maaliskuun, 2019 at 9:08 pm

  Tykästyin kahviin vasta aikuisiällä. Hyvällä kauramaidolla miksattuna ei ole aamukahvia voittanutta. ☀️

 • Reply Jenny 21 maaliskuun, 2019 at 9:13 pm

  Itse olen vasta aloitteleva kahvin juoja. Oman kahvin nautin mieluiten ystävien seurassa ja pienen kahviherkun kera. Tämä tapa tarttui mukaan Ruotsista, jossa useamman kerran viikossa ihmiset kokoontuvat fikailemaan

 • Reply Pauliina.K 21 maaliskuun, 2019 at 9:14 pm

  Itse pidän vain kahvin tuoksusta, mutta kahvifanaatikko kihlatulle tämä palkinto olisi mahtava ^_^

 • Reply Beetu 21 maaliskuun, 2019 at 9:17 pm

  Itse opettelin juomaan kahvia vasta jokusen vuotta takaperin. Minua pyydettiin monesti kahville mutta en juonut kahvia, niin meni vähän se syykin sitten siinä. Nyt en voisi kuvitella elämääni ilman aamukahvia tai kahvittelu hetkiä läheisimpieni kanssa! Parasta on tummapaahdon ja kauramaidon ihana yhdistelmä ja kun saan keskittyä vain hetkeen ja vajota ajatuksiini tuijotelle ulos ikkunasta.

 • Reply Anniina Heikkala 21 maaliskuun, 2019 at 9:19 pm

  Olen juonut kahvia vuosia ja ilman sitä päivä ei lähde käyntiin. Tykkään valita aamuisin tarkkaan kupin mistä juon, vähän fiiliksen mukaan. Lähiaikoina olen tykästynyt tumma paahtoon. Olisi ihana saada uusi kahvinkeitin, entinen on palvellut jo yli 10 vuotta.

 • Reply Anna 21 maaliskuun, 2019 at 9:30 pm

  Aamu on alkanut kahvilla varmaan jo yläasteelta lähtien ja ilman sitä päivä ei lähde käyntiin. Parhaimmin maistuu keskipaahtoinen kahvi, mutta tummapaahtoiseenkin olen yrittänyt totutella. 🙂

 • Reply Tara 21 maaliskuun, 2019 at 9:55 pm

  Aamuisin on ihana herätä kahvintuoksuun. Mielestäni kahvi maistuu parhaimmalta silloin, kun siitä on oikeasti aikaa myös nauttia ja tällaisia ovat esimerkiksi rauhalliset aamut kahvikupin äärellä.

 • Reply Katariina 21 maaliskuun, 2019 at 10:06 pm

  Tää on helppo: aamukahvi!! Voisin jättää kaikki muut sosialisointi- ja taukohuonekahvit pois elämästäni, mutta aamukahvia en. Siihen myös satsaan, mikä vaan kultakatriina ei käy, kunnon kahvia sen olla pitää.

 • Reply Heidi 21 maaliskuun, 2019 at 10:14 pm

  Aamukahvi on yksi päivän parhaista hetkistä! Kahvihetki töissä antaa puustia loppupäiväksi ja on hyvä hengähdyshetki hektisen työn keskellä. Kahvittelu on myös paljon sosiaalista kanssakäymistä. Kahvia menee 3-4 kuppia päivässä!

 • Reply Selina 21 maaliskuun, 2019 at 10:15 pm

  Kahvia oon juonu 13-vuotiaasta asti ja sitä menee kyllä useempi kuppi päivässä. Kuitenki päivän paras kahvikuppi on koulunjälkeinen kahvikuppi! Ois ihanaa saada moccamasteri ensimmäiseen omaan kämppään, ja vielä noin söpössä värissä!

 • Reply Rosie 21 maaliskuun, 2019 at 10:16 pm

  Kahvi kuuluu nykyisin jokaiseen päivään, vaikka itsekin aloitin kahvinjuonnin vasta aikuisiällä. Suurinta luksusta ovat hitaat viikonloppuaamut, joina kahvia uppoaa useampi kupillinen hyvän kirjan tai lehden ääressä. 🙂

 • Reply Arja 21 maaliskuun, 2019 at 10:25 pm

  Oon juonu pikkutytöstä asti – varmaan siks että iltakahvin kanssa sai aina pullaa 😀 nykyään aamukahvi on parasta!

 • Reply Sonja 21 maaliskuun, 2019 at 10:27 pm

  Kahvia olen juonut jo alakouluikäisestä asti. Kahvihetket ovat tärkeä osa päivää. Parhaimmalta kahvi maistuu aamuisin ja sillä lähtee päivä käyntiin. Kahvii maistuu hyvältä myös kirpsakassa ulkoilmassa eväsleipien kera.

 • Reply Sonja 21 maaliskuun, 2019 at 10:28 pm

  Olen juonut kahvia useamman vuoden, yleensä 1-3 kuppia päivässä, välillä enemmänkin. Kahvi kuuluu ainakin joka aamuun. Parhaita kahvihetkiä onkin rauhalliset aamut hyvän kahvin kanssa tai kuppi cappuccinoa hyvässä seurassa jonkun herkullisen syötävän kanssa.

 • Reply Sinna 21 maaliskuun, 2019 at 10:37 pm

  Kahvi kuuluu erityisesti aamiaiselle. Parasta kahvi on tuoreen pullan / leivonnaisen kanssa nautittuna kiireettömästi.

 • Reply Matilda 21 maaliskuun, 2019 at 10:42 pm

  En itse tykkää ollenkaan kahvista. Olen sitä yrittänyt juoda mutta maku ei vain miellytä omaa suutani. Oli siinä sitten maitoa, sokeria tai ei mitään. Sen sijaan olen neuroottinen kahvinkeittimen pesijä ja mua ällöttää nähdä todella likaisia keittimiä enkä voi sietää jos suodatinpussin jättää kahvinkeiton jälkeen odottamaan seuraavaa kertaa. Olen siis kahvinkeitin natsi.
  Mieheni sen sijaan rakastaa kahvia ja elää kahville. Hänelle luovuttaisin mielelläni uuden kahvinkeittimen piristykseksi, hihi.

 • Reply Inka 21 maaliskuun, 2019 at 10:50 pm

  Varhaisimmat kahvimuistoni ovat ajalta, kun olin 6-vuotias ja menin aina eskarin jälkeen mummon luokse kahville. Tuolloin kahvi tarkoitti siis lorausta kahvia höystettynä kermalla ja kahdella sokeripalalla. Nykyään nautin kahvini mielummin kauramaidolla ja ilman sokeria.

  Minulle kahvia on osa jokaista päivää ja kahvi tuo mieleen ihania muistoja. Kahvihetki on myös hetki itseni kanssa rentoutuen. Tällä hetkellä lempikahvihetkeni on iltapäiväkahvi omassa kotona sohvalla. Ihana pysähtyä hetkeksi kesken päivää kahvikupin kanssa ja suunnitella samalla oman kodin sisustusta.

 • Reply Jonna 21 maaliskuun, 2019 at 10:51 pm

  Lempparihetki päivästä on kiireetön aamu, herkullinen aamupala ja kuppi kahvia lempparimukista kauramaidolla. Me-timea parhaimmillaan heräillä päivään omien ajatustensa kanssa. <3 Harmikseni oon jo tovin joutunut tyytymään pikakahviin(mikä sekin on yllättävän hyvää :D) kahvinkeittimen uupuessa…sellainen siis kelpaisi!

 • Reply ML 21 maaliskuun, 2019 at 10:51 pm

  Kahvi maistuu parhaalta silloin kun saan juoda sen äidin ja siskon kanssa. Vaikka itsekin rakastan kahvia, niin tämä keitin lähtisi toiselle puolelle Suomea siskolle, rikkinäisen tilalle. Muistuttamaan yhteisistä aamukahveista <3

 • Reply Helppa 21 maaliskuun, 2019 at 11:18 pm

  Kahvi on parasta silloin, ku ei jaksa valvoa mutta täytyy.

 • Reply Miia 21 maaliskuun, 2019 at 11:28 pm

  Arkisin kahvi tuo virtaa päivään, se hörpätään nopeasti lyhyellä tauolla aamupäivällä. Keikkatyöläisenä vietän vain viikonloput kotona. Viikonlopun kiireettömät aamiaiset kahvikupillisen kanssa ovat parasta! Juon omani tilkkasella maitoa ja samalla suunnitellaan vapaapäivien ohjelmaa ja puidaan viikon tapahtumia.

 • Reply klaara 22 maaliskuun, 2019 at 12:01 am

  En ole riippuvainen kahvista. Juon sitä 1-2 kupillista päivässä. Itselleni en koskaan keitä kahvia, se ei vaan yksin juotuna maistu. Voin hyvin olla vaikka viikon ilman kahvia enkä saa päänsärkyä tmv. Moccamasterilla tulee kyllä erinomaista kahvia.

 • Reply Kaura 22 maaliskuun, 2019 at 12:15 am

  Olen kyllä kahvikissa. Arkiaamuisin työt alkavat kahvinkeitolla, ja siitä päivä käynnistyy. Viikonloppuisin keitän omalla Moccamasterillani pannullisen kahvia ja nautiskelen rauhassa smoothien kera. 🙂 Ulkomailla maistelen eri maiden kahveja mielelläni. Pidän kahvin mausta kovasti. 🙂

 • Reply Sanni 22 maaliskuun, 2019 at 12:33 am

  Päivä alkaa parhaiten rauhassa juodulla aamukahvilla!

 • Reply mia 22 maaliskuun, 2019 at 5:22 am

  Kahvi on elämäni eliksiiri ja parhaimmillaan maistuu tälleen ennen aamuvuoron alkamista klo 5.00 jälkeen. Muuten en heräisi 😀

 • Reply Minttu 22 maaliskuun, 2019 at 6:25 am

  Kahvia kuluu joka päivä..yksin,ystävien ja perheen kanssa. Aamukahvi on ainakin pakollinen:-) vanha moccamaster palvellut jo seitsemän vuotta joten uusi olisi enemmän kuin tervetullut;-)

 • Reply Jenna 22 maaliskuun, 2019 at 7:14 am

  Kiireettömänä aamuna rauhassa nautiskeltuna ehdottomasti parhaalle!:)

 • Reply Netta 22 maaliskuun, 2019 at 7:30 am

  Suhtautumiseni kahviin: rakastan kahvin tuoksua, vihaan makua. Poikaystäväni on kuitenkin kahvin suurkuluttaja (ja moccamasterfani), kuten yleensä kaikki muutkin kyläilijät. Kahvinkeitin olisi siis ihana ylläri poikaystävää ja toki myös niitä muita vierailijoita varten! Opiskelijabudjetilla elelevänä ei ole omia pennosia houkuttanut vielä laittaa tähän tarkoitukseen:D

 • Reply Saija 22 maaliskuun, 2019 at 7:54 am

  Kahvi on kuulunut mun elämää jo lapsuudesta lähtien. Aamut on varsinkin sellaisia että ilman kahvia ei niistä tule mitään. Mun lempparit on ehdottomasti tumma paahdot ja kauramaidolla ehdottomasti. Parhaita on omat pienet hetket kahvikupposen äärellä vaikkapa ulkosalla ja maailma näyttää taas paremmalta.

 • Reply Elina 22 maaliskuun, 2019 at 8:04 am

  Ensimmäinen ajatus aamulla kun herää:nyt pitää saada kahvia😁

 • Reply Salla 22 maaliskuun, 2019 at 8:05 am

  Aloitin kahvin juomisen, kun tein pitkiä vuoroja pikaruokaravintolassa, eikä paluuta ole ollut.
  Nykyään tehdessäni päivätyötä virastotyöaikaan, on kahvista todella edelleen apua keskittymistä vaativaan työhön.

  Aamuisin kahvihetki sohvalla koiran kanssa on välttämättömyys. Kahvi on myös se liikuttaja haastavina hetkinä, kun pitäisi jaksaa lähteä salille tai juoksulenkille illalla.

 • Reply Mimmi 22 maaliskuun, 2019 at 8:10 am

  Rakastan kahvia, eikä päivästä tule yhtä hyvä ilman sitä. Kahvi maistuu erityisesti aamulla, aamupalan tai brunssin merkeissä, ystävien tai perheen kera. Myös rauhallinen kahvihetki with me and myself on välillä rentouttavaa päivän aikana. Kahvi sopii oikeastaan joka tilanteeseen, paitsi illalla. Kahvin pitää olla laadukasta ja keittimen hyvä, jotta makuelämys on paras. Edellinen Moccamaster meni juuri rikki, eli tämä uusi tulokas olisi erittäin mieluinen!

 • Reply Hanna 22 maaliskuun, 2019 at 8:47 am

  Juon kahvi usein yksinkin, mutta ihanimmat kahvihetket ovat silloin, kun kahvi liittää itselleni tärkeitä ihmisiä yhteen. Esimerkiksi eilen, kun ostimme jossain mielenhäiriössä lootallisen donitseja ja kutsuimme kesken opiskelupäivän ystäviä kotiimme kahville. Donitseista maistelupaloja, paljon ystäviä ja naurua pienen ruokapöytämme ympärillä ja tietenkin kahvia. Parasta <3

 • Reply Mia Lilja 22 maaliskuun, 2019 at 9:04 am

  Paras ystävä aamuisin. Minulle kahvihetket merkitsee ennen kaikkea, omaa aikaa, virkistävää paussia ja latautumista. Uusi moccamaster tulisi palvelemaan100v kotini keittiötä, vanhan masterin veisin työpaikalle ❤️

 • Reply Laura v 22 maaliskuun, 2019 at 9:08 am

  Kahvi maistuu parhaimmalta perjantai-iltapäivällä, kun tulee työviikon jälkeen kotiin ja keittää iltapäiväkahvit. Saa rauhassa istua alas ja hengähtää, samalla nauttien kupposen jos toisenkin hyvää kahvia ja tietysti jotein hyvää ”kahvipullaa”.

 • Reply LauraVVV 22 maaliskuun, 2019 at 9:29 am

  Opettelin aikoinaan juomaan kahvia poikaystävän kyläillessä meillä. Siitä asti kahvia on nautittu joka päivä useamman kupin verran. Parasta kahvi on aamuisin. 🙂

 • Reply Saija 22 maaliskuun, 2019 at 9:33 am

  Lapsena ja nuorena VIHASIN kahvia, ja ihmettelin miten jotkut voi sitä juoda. Vielä aikuisiän kynnykselläkin olin se vaavi, joka halusi sukujuhlissa mehua eikä kahvia.

  Jossain kohti kotoa pois muutettua sitä sitten alkoi vain juomaan ja nykyään menee noin 2–4 kuppia päivässä. Ihan kohtuullinen määrä mielestäni. Jos kahvi jää päivän aikana saamatta, iskee heti päänsärky. Pieni koukutus on siis läsnä. 😀

  Tällä hetkellä mulla on joku halpiskahvinkeitin käytössä, aivan syötävän ihanan värinen tuo pastellinsävyinen! ♥

 • Reply Hilla 22 maaliskuun, 2019 at 9:35 am

  Hitaat aamut ja aamukahvi parasta! Se jääkin yleensä päivän ainoaksi kupposeks, joten sen laadulla on todellakin väliä. Ja Moccamasterillahan ne parhaat sumpit tietysti keitetäänkin!

 • Reply Siiru 22 maaliskuun, 2019 at 10:41 am

  Laadukas kahvi on iso osa elämää, koska nautin sitä päivittäin kotona ja kesäisin työskentelen kahvilassa!

 • Reply Susanna 22 maaliskuun, 2019 at 10:41 am

  Olen juonut kahvia neljän vanhasta asti ja ei kyllä pärjää päivääkään ilman, aamukahvit, työpaikan kahvitauot, iltapäiväkahvit, iltakahvit ja joskus yökahvit (baarissa on pariin otteeseen tullut juotua :D). Lapsena kahvissa oli paljon maitoa ja sokeria. Teininä sokerittomana ja vähemmällä kahvilla. Lähivuosina maidon sijaan vegaaniset kaurajuomat ja mantelijuomat. Viimevuodesta alkaen juon kahvini mustana. Vanhalla moccamasterilla kahvia keittelen, muilla keittimillä kahvista ei kyllä tule yhtä kuumaa ja hyvää. Aika olisi pävittää keitintä, mutta ei jotenkin ole saanut aikaiseksi. Nykyinen keittimeni on ollut 9-10vuotta minulla ja sitä ennen jollakulla muulla, Kerran on levynlämmitin vaihdettu :D.

 • Reply Minna 22 maaliskuun, 2019 at 10:45 am

  Aloin juomaan kahvia vasta päälle 20-vuotiaana. Enää en osaisi kuvitella aamua ilman aamukahvia. Herään mielelläni aamuisin ajoissa, jotta kerkeän juoda kupillisen tai kaksi voimaannuttavaa elämäneliksiiriä rauhassa ja nauttien.

 • Reply Marika 22 maaliskuun, 2019 at 10:53 am

  Kahvi maistuu kaikkein parhaiten aikaisin lauantai – aamuna, kun aamiainen on katettu lämpimälle parvekkeelle. Kahvi on parhainta vasta jauhetuista pavuista.

 • Reply Meeri 22 maaliskuun, 2019 at 11:26 am

  Juon kahvia aina aamuisin. Arkisin en keitä kotona kahvia ollenkaan vaan juon töissä, jossa meillä on Juhlamokkaa. Viikonloppuisin sitten taas ”herkuttelen” kotona ja keitän aina luomua tummaa kahvia. Tykkään kokeilla eri kahveja. Joskus laitan purujen sekaan hieman kanelia, se antaa kivan maun ja kotiin tulee ihana tuoksu. Vaahdotan kauramaitoa kahvin päälle ja minulle on tärkeää millaisesta mukista juon kahvini ja minulta löytyy monta erillaista isoa mukia. Vanha Moccamasterini rupeaa tosin vetelemään jo viimeisiään ja valkoinen värikin on jo muuttunut kellertäväksi, värillinen keitin olisi ihana piristys keittiöön 🙂

 • Reply Kukka 22 maaliskuun, 2019 at 11:41 am

  Suhteeni kahviin on hieman hankala. Joisin sitä mielelläni useammin, mutta ongelmaksi muodostuu mm. se, että en tällä hetkellä omista kahvinkeitintä!

  Moccamaster: Sulle olisi täällä välittävä koti odottamassa 🙂

  Kahvi maistuu parhaimmalta hyvässä seurassa ja -ympäristössä.

 • Reply EmiliaA 22 maaliskuun, 2019 at 11:46 am

  Kahvi maistuu parhaalta ystävien, perheenjäsenien ja työkamujen kanssa. 🙂

 • Reply Ella 22 maaliskuun, 2019 at 11:49 am

  Kahvihetki on paras hetki! Rakastan istahtaa alas kahvimukin kera, niin töissä kuin kotosallakin. Myös mukilla on merkitystä, kotona valkkaan aina mielialaan sopivimman mukin! 💕

 • Reply Ruskarouva 22 maaliskuun, 2019 at 12:06 pm

  Aamuisin parasta 🙂

 • Reply Meibi 22 maaliskuun, 2019 at 12:11 pm

  Kyllä kahvi on tärkeä osa aamiaista ja kiireettöminä aamuina se maistuukin parhaimmalta, jos sen vielä saa nauttia ulkona terassilla linnunlaulun säestyksellä. Palkitsen itseäni myös siivouspäivinä tummapaahtoisella kahvilla ja herkullisellä viinerillä.

 • Reply Jessica 22 maaliskuun, 2019 at 12:18 pm

  Aamukahvi on ylivoimaisesti se paras kahvi. Ilman sitä päivä ei lähde käyntiin! Vahvana kakkosena on kaikki ihanat kahvihetket ystävien ja perheen kanssa, kahvi yhdistää <3 Ja pakko myös mainita että Moccamaster on kaikkien kahvinjuojien ehdoton ykkönen 👌

 • Reply Kata 22 maaliskuun, 2019 at 12:56 pm

  Kahvia on tullut juotua jo monia vuosia päivittäin, mutta varsinkin viikonloppuaamut ison kahvikupillisen kera sekä ystävien kanssa erilaisten erikoiskahvien maistelu ovat parasta.

 • Reply Heinik 22 maaliskuun, 2019 at 1:20 pm

  Kärsin aamuisin päänsärystä ja kahvi on minulle ennemminkin keino taltuttaa tuo päänsärky ja saada päivä käyntiin. Nautin siis eniten joka-aamuisesta kahvista höystettynä mantelimaidolla 🙂

 • Reply Lotta 22 maaliskuun, 2019 at 1:32 pm

  Kahvi maistuu parhaalta arkiaamuna puuronkera. Kahvia join ensimmäisen kerran vasta muutama vuosi sitten ja innostuin maistelemaan mitä erikoisempia kahveja.

 • Reply Anniina K. 22 maaliskuun, 2019 at 2:19 pm

  Itse olen varsin uusi kahvinjuoja, olen jäänyt koukkuun vasta viime vuonna… Kahvi maistuu parhaalta aamulla, kun ei ole kiire mihinkään. 🙂

 • Reply Jonna Tee 22 maaliskuun, 2019 at 2:22 pm

  Pienen lapsen äitinä kahvihetkestä on tullut entistä arvokkaampi ja tärkeämpi, koska se on ”äidin oma” hetki.
  Rakastan pitkiä ja kiireettömiä aamuja siksi en aamuihin varaile mitään pakottavia menoja ikinä.
  Näin nautin aamu kahvista eniten 🙂

 • Reply Pipsa 22 maaliskuun, 2019 at 3:05 pm

  Aamulla kahvi on parasta ja todella välttämätöntä.

 • Reply Saija Seikkula 22 maaliskuun, 2019 at 3:17 pm

  Mulla on vähän outo suhde kahviin. En ole sillä lailla riippuvainen, että esim. joka aamu olisi pakko saada kuppi ennen kuin voi lähteä yhtään minnekään. En välttämättä edes joka päivä keitä kahvia.
  Usein kuitenkin päiväsaikaan iskee se päiväkahvin tarve, kun on vaikka istunut pitkään luennolla ja pitäisi jaksaa taas seuraavalle.
  Kaikista eniten tykkään juoda kahvia joko kavereitten seurassa kahvilassa, tai ihan vaan pitkän päivän jälkeen kotona, kun saa rauhassa keittää ja nauttia iltapäivä-/iltakahvit. Siinä samalla on mukava mietiskellä päivän tapahtumia tai muuten vaan elämää. Tuntuu, että just sellaisina hetkinä kahvista saa eniten virtaa.

 • Reply Jenna 22 maaliskuun, 2019 at 4:15 pm

  Moi!
  Olen teini-iästä asti juonut koulu ja työaamuina kahvia. Nautin kun saan rauhassa juoda aamukahvin samalla kun meikkaa ja valmistaudun päivään. Tällä hetkellä minulta löytyy n. 10 vuotta vanha moccamaster joten olisi jo uuden aika.. Tuo vihreä on ihana!

 • Reply Maiju 22 maaliskuun, 2019 at 5:26 pm

  Aamu ei lähde käyntiin ilman kahvia, mustaa kahvia. Se ei kuitenkaan ole ensimmäinen juoma, vaan ensin täytyy juoda teetä 😀 sitten kahvia, ja useamman kerran päivässä. Iltaisin ei ollenkaan. Kahvi ja suklaa yhdessä ovat ehdoton makunautinto<3

 • Reply Pikkumyyx 22 maaliskuun, 2019 at 6:41 pm

  Kahvi on parasta aamulla, sekä töiden jälkeen iltapäivällä. Myös seurusteluhetkissä 💓 Hyvä kahvi on niin hyvää, että ei vaadi kaveriksi arkisin mitään herkkuja.

 • Reply mblaura 22 maaliskuun, 2019 at 6:57 pm

  Kahvinkulutukseni vaihtelee, joskus menee päivässä 3 kuppia, joskus ei yhtään. Arkisin tulee juotua vähintään aamukahvi töissä, ja se on useimmiten päivän odotetuin kahvihetki =)

 • Reply Ada 22 maaliskuun, 2019 at 7:31 pm

  Mulla on täysin sama tarina kuin sulla: se tuli elämääni vasta toimistotyössä. Paras hetki onkin aamulla toimistolla, kun saa juoda kahvin rauhassa!

 • Reply PauliinaO 22 maaliskuun, 2019 at 7:35 pm

  Tän tarkoitus ei ole olla mikään itkutarina, vaan kertoa miksi kahvi on niin tärkeää minulle! Menetin pikkusiskoni ja ystäväni viikon sisään vajaa 2 vuotta sitten ja elämäni romahti ihan täysin sillä hetkellä. En muista niistä ajoista juuri mitään muuta, kuin terapiakäyntejä ja kahvihetkiä. Sovimme lääkärin kanssa alkuun tavoitteeksi, että minuuttikin hyvää oloa putkeen on jo voitto kohti parempaa. Piti keksiä joku rutiinijuttu, jota teen joka päivä ja joka vie hetkeksi ajatukset muualle. Kahvinkeitto valikoitui meditointipuuhakseni ja se toimikin yllättävän hyvin! Alkuun meni välillä vedet ja purut sekaisin ja väärin päin, mutta siitä se lähti.

  Jos en aamulla noussut ajoissa kaffelle sain hirmuisen kofeiinipäänsäryn, joten aamuisin piti väkisinkin kömpiä keittiöön keittämään kahvia. Kahvi rytmitti pitkälti päiviä ja kahvin äärellä näin aluksi läheisiä. Oli jotenkin aluksi vaikea nähdä yhtään ketään. Kupponen käsien välissä toi lämpöä ja turvaa. Vieläkin, jos stressaa tai väsyttää suuntaan kahvin keittoon ja kyllähän se hyvä kahvi vaan aina saa hyvälle mielelle! Muutoinkin tuntuu, että ne elämän jännimmät ja tärkeimmät keskustelut käydään kahvikupposen (tai viinilasillisen) äärellä. Nykyinen keitin on palvellut jo liki 10 vuotta ja muistuttaa noista ikävämmistä hetkistä, joten ehkä olisi aika antaa se pois ja siirtyä uuden keittimen kanssa kohti uusia seikkailuja! Uuden kahvikupin jo hommasin, sellaisen ihanan pirtsakan keltaisen ja se saa hymyn huulille sateisenakin päivänä!

 • Reply Sarkku 22 maaliskuun, 2019 at 7:36 pm

  Aamukahvi on välttämätön aloitus päivälle. Kahvi maistuu ja tuoksuu… <3

 • Reply Nikke 22 maaliskuun, 2019 at 7:38 pm

  Kahvi on mahtava piriste!

 • Reply Marja Pohja 22 maaliskuun, 2019 at 7:43 pm

  Heips!
  Ilman kuumaa kahvia päivä ei käynnisty, näin se vain on😀

 • Reply hansssu 22 maaliskuun, 2019 at 7:53 pm

  Olen juonut kahvia lapsesta lähtien, aluksi join isän kahvikupista ”jämät”, jonka jälkeen aloin juoda omia kupillisia kahvia. Lapsena kahvi maistui parhaiten sokerin ja maidon kanssa, mutta nykyään nautin kahvini mustana tai kauramaidon kanssa. Parhaimmalta kahvi maistuu ehdottomasti aamulla, jolloin nautin kahvin aina mustana 🙂

 • Reply emma 22 maaliskuun, 2019 at 7:54 pm

  Kahvi on parasta yksin rauhassa juotuna hitaasti nautiskellen 🙂 Kahvi tuli elämääni noin 5 vuotta sitten enkä pystyisi enää olla ilman 😀

 • Reply Marju 22 maaliskuun, 2019 at 8:04 pm

  Kahvi on parasta viikonloppu aamuisin, kun ei oo kiire minnekkään. Nautin erilaisista kahvi laaduista ja siihen täytyy olla kunnon kahvi maito. Nyt kun olisi muutto vasta ostettuun kotiin, olisi uusi keitin tarpeen-ei enää yhtään perus keitintä jotka ei kestä montaa vuotta käytössä:)

 • Reply Harri 22 maaliskuun, 2019 at 8:16 pm

  Kahvi on aamujen ja päivien eliksiiri. Kiireen keskellä kunnon kahvi ja hetki omaa rauhaa lruunaa oman kahvi hetken, mutta kaikkein paras on kun viikonloppu aamuna saa reilun kupin tuoretta kuumaa tuoretta kahvia. Jopa vielä parempi on sunnuntai kun saa vielä avara luonnon katsoa kahvikupin ääressä ilman häiriötekijöitä <3

 • Reply Sade 22 maaliskuun, 2019 at 9:13 pm

  Parhaimmillaan kahvi on tummapaahtoisena, hitaana aamuna sohvan nurkassa juotuna auringon paistaessa sisään <3

 • Reply Roosa 22 maaliskuun, 2019 at 9:26 pm

  Olen juonut kahvia useamman vuoden muutaman kupin päivässä. Tapa opittu kotona vanhemmilta.😀 Parhaalta kahvi maistuu rankan koulupäivän jälkeen tuoreen pullan kanssa!

 • Reply Arja 22 maaliskuun, 2019 at 9:33 pm

  Olen juonut kahvia muistaakseni n. 15-16 vuotiaasta saakka 🙂 Ja kyllä tätä voi ihan addiktioksi kutsua, mutta mielestäni hyväksi sellaiseksi 😉 Kuitenkin määrät ovat kohtuullisia, n. 2-3 kuppia päivässä! Ja itselläni sama homma sillä työpaikalla se työkavereiden kanssa pidetty kahvitauko on tosi kiva hengähdyshetki sairaalaan hektisessä ympäristössä. Minulla on vanhemmiltani saatu jo aika vanha moccamasteri, joten uudelle olisi ehdottomasti käyttöä!

 • Reply Jutta 22 maaliskuun, 2019 at 9:49 pm

  Rakastan kahvia <3 Ehdottomasti paras kahvihetki on rauhallisina, aurinkoisina aamuina, kun ei ole kiire minnekkään :).

 • Reply Paula 22 maaliskuun, 2019 at 11:09 pm

  Kahvi on parasta viikonloppuaamuisin kotona, rauhassa nautittuna isosta mukista, vaahdotetulla kauramaidolla <3

 • Reply Sofia 22 maaliskuun, 2019 at 11:11 pm

  Päivittäinen tarve on saada useampi (3-4) kuppi kahvia. Kahvi on elämän tapa, josta nautin jokaisella kupillisella. Parhaalta kahvi maistuu aamulla aamupalapöydässä tai take awayna reissun päällä. Kahvi on vaan parasta!

 • Reply Outijm 22 maaliskuun, 2019 at 11:38 pm

  Kahvia juon lähes päivittäin. Yleensä lounaalla. En kuitenkaan juo kahvia joka päivä. Kotona on kiva keittää rauhassa itse kahvia. Ennen join kahvin aina mustana. Tavallisen kahvin juon edelleen aina mustama, mutta nykyään latte maistuu myös. Rauhallinen kahvi hetki joko kotona tai kahvilassa on parasta.

 • Reply Sofia 22 maaliskuun, 2019 at 11:49 pm

  En edes muista, koska aloitin kahvin juonnin, mutta monta vuotta siitä on. Aamukahvi on aina pakko saada, päivä ei lähde käyntiin muuten. Ja parasta se on viikonloppuisin, kun ei ole kiire minnekään.

 • Reply Vienokkinen 23 maaliskuun, 2019 at 4:53 am

  Päivä ei lähde käyntiin ilman aamukahvia, jolloin kahvi myös maistuu parhaimmalta!

 • Reply Nancy 23 maaliskuun, 2019 at 7:00 am

  Minäkin opin juomaan kahvia vasta hiljattain, mutta nykyään se kuuluu oleellisena osana rauhalliseen viikonloppuaamuun 😀

 • Reply Outi 23 maaliskuun, 2019 at 7:14 am

  Vahvaa tummapaahtoista luomukahvia Arlan kahvimaidolla aamuisin ihan yksin, kun muu perhe nukkuu.
  En koskaan juo työpaikan haaleaa ja laihaa peruskahvia. Kahvi on minulle tärkeä aamun aloitus ja iso nautinto!

 • Reply Tuuli 23 maaliskuun, 2019 at 7:41 am

  Täälläkin on yksi vasta aloitteleva kahvin juoja. 😀 Kahvi maistuu parhaiten kiireettömänä viikonloppu aamuna, kun on yksin hereillä ja talo on vielä hiljainen.

 • Reply jiip 23 maaliskuun, 2019 at 7:43 am

  En juo itse kahvia, mutta lähes tulkoon kaikki muut lähipiirissäni juovat 🙂

 • Reply Sennu 23 maaliskuun, 2019 at 8:08 am

  En itse ole tähän ikään (25) mennessä oppinut pitämään kahvista, mutta haluaisin antaa tämän upean Moccamasterin vanhemmilleni yllätyslahjaksi. Vanhempieni päivä alkaa aina yhteisellä, kiireettömällä aamupalahetkellä, jossa tuore kahvi on olennaisessa osassa. Kahvin ja leipien äärellä vanhempani lukevat päivän lehdet ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Kun viikonloppuisin olen yötä heidän luonaan, on minusta ihanaa herätä kahvinkeittimen porinaan. Tämä kahvinkeitin vaan sattuu olemaan vuosia vanha eikä vanhempieni taloudellinen tilanne anna tällä hetkellä periksi uuden ostamiselle. Toivonkin, että tämän kilpailun myötä pystyisin yllättämään heidät iloisesti ja varmistamaan heidän kahvihetkiensä jatkuvan myös tulevina vuosina <3

 • Reply Elisa 23 maaliskuun, 2019 at 8:19 am

  Aamukahvi on parasta! Olen juonut kahvia noin 14-vuotiaasta saakka ainakin silloin tällöin.. Nykyään juon päivässä 1-2 pientä kuppia kahvia. Enemmänkin menisi, mutta imettäessä ei uskalla hirveästi käyttää kofeiinia..

 • Reply Sonjam 23 maaliskuun, 2019 at 8:49 am

  Juon kahvin mustana – kahvin todellinen maku pääsee esiin. Ei ole erityisiä tilanteita milloin kahvi maistuu parhaalta – kahvi maistuu parhaalta silloin, kun se on tuoretta ja oikeassa mittasuhteessa keitettyä.

 • Reply Henni 23 maaliskuun, 2019 at 9:20 am

  Olen juonut kahvia nuoresta teinistä asti eli reilusti yli 10 vuotta. Rakastan etenkin aamukahvia joka on saatava aina tai päivä ei vain käynnisty. Parasta olisi juoda kahvi rauhassa nautiskellen, mutta valitettavasti arkena se ei ole mahdollista. Viikonloppuisin täytyy aina ottaa arjenkin edestä aikaa juoda kahvi nautiskellen.

 • Reply Riikka 23 maaliskuun, 2019 at 10:55 am

  Parhaimmalta kahvi maistuu viikonloppuna brunssilla ystävien kanssa. ❤️ Kahvi on kuulunut aamuihini ja työpäiviini vuosikausia, enkä voisi kuvitella eläväni ilman sitä!

 • Reply E 23 maaliskuun, 2019 at 11:33 am

  Kahvi on parasta aamulla! 😛

 • Reply S 23 maaliskuun, 2019 at 11:36 am

  Kaksi kuppia kahvia päivässä! Toinen aamulla ja toinen iltapäivällä 🙂

 • Reply Vivi Koivisto 23 maaliskuun, 2019 at 12:16 pm

  Aamukahvi, päiväkahvi, kotiintulokahvi ja iltakahvi. Joka päivä!

 • Reply Seija Utriainen 23 maaliskuun, 2019 at 12:36 pm

  Kahvi kuuluu niin arkeen kuin juhlaankin. Meillä on aamukahvi ja yhteiset puheenaiheet päivänavauksen kohokohta. Kahvi maistuu kaikkein parhaimmalta luonnossa nokipannusta.

 • Reply Marianna 23 maaliskuun, 2019 at 12:36 pm

  Hei vau! Tuli ihan uutena nuo ohjeet kahvin keitosta. Olen itse alkanut vasta hiljattain juomaan kahvia, enkä esimerkiksi omista omaa kahvinkeitintä, juon sitä vain töissä/ystävillä/kahvilassa yms. Nyt olen suunnitellut oman kahvinkeittimen ostoa, koska olisi ihana aloittaa aamu kahvilla. En todellakaan tiennyt, että kahvia ei saisi ladata etukäteen, ja pitäisi suosia valkoista suodatinpaperia. Nyt tiedän, kiitos!
  Osallistutaan toki myös arvontaan 🙂

 • Reply Iida 23 maaliskuun, 2019 at 12:51 pm

  Kahvia juon yleensä yhden kupin päivässä, heti aamulla herättynä. Vaikka kahvin kulutus ei suurta ole, ei sitä ilman tulisi toimeen!

 • Reply anna s. 23 maaliskuun, 2019 at 1:31 pm

  Kyllä mä joka ilta nukkumaan mennessä ajattelen, että ihana herätä aamulla ja juoda kahvia <3

 • Reply Jenna 23 maaliskuun, 2019 at 1:37 pm

  Aamu ei lähde käyntiin ilman aamukahvia. On ihanaa myös herätä aamulla kahvin porinaan ja tuoksuun! <3

 • Reply Sara 23 maaliskuun, 2019 at 2:09 pm

  Itse en juo kahvia mutta olisi ihanaa hemmotella miestä raikkaalla tuoreella kahvilla ensimmäisenä aamuna uudessa täysin omassa kodissa. <3

 • Reply Leena-Maija 23 maaliskuun, 2019 at 2:45 pm

  Olen juonut kahvia niin pienestä, kuin muistan.
  Kahvi rytmittää mukavasti päivää ja liittyy vahvasti sosiaalisiin tilanteisiin. Juttukin luistaa paremmin kahvikupposen äärellä.
  Tärkein kahvihetki on ehdottomasti aamulla. Ilman kahvia en saa edes kunnolla silmiäni auki.

 • Reply Laura 23 maaliskuun, 2019 at 2:54 pm

  Olen myös oppinut juomaan kahvia vasta aikuisiällä, ihan pari vuotta sitten. Mieluiten hyvän kauramaidon kanssa 😊 Närästyksestä kärsivänä pidän määrän aika tiukasti kurissa, joten sit kun kahvia juon niin sen pitää kans olla hyvää! Isovanhemmilla on aina ollut Moccamaster ja äitini liittyi samaan joukkoon pari vuotta sitten. Ehkä ois itsekin syytä upgreidata?

 • Reply Anni A. 23 maaliskuun, 2019 at 2:55 pm

  Ah, kahvi maistuu parhaalle niin monessa tilanteessa: aamuisin, lounaan jälkeen, hyvässä seurassa! Parasta kahvissa on myös sen jollakin tapaa kulttuurinen aspeksi – jos jokin asia on huonosti, niin se että joku tarjoutuu keittämään ensin kahvit, aina helpottaa!

 • Reply Tanja Pajumäki 23 maaliskuun, 2019 at 3:00 pm

  Kahvilassa hyvän ystävän seurassa.

 • Reply Riitta 23 maaliskuun, 2019 at 3:01 pm

  Olen kyllä kahvin suurkuluttaja. Päivässä menee kahvia PALJON. Ihanimmat kahvihetket ovat rauhallinen, kiireetön aamukahvi voileivän kera ja kiireetön kahvihetki iltapäivällä; vain minä, kahvi ja hyvä kirja.

 • Reply Pike 23 maaliskuun, 2019 at 3:03 pm

  Päivän käyntiin löhtö tökkii, jos ei aamulla ehdi kahvitella. Normi aamuun kuuluu kaksi mukillista moccamaster-kahvia. Parhaimmalta se maistuu kesäaamuisin kiireettömästi mökin kuistilla järvelle katsellen ja kuunnellen luonnon ääniä. Nykyinen keitin on pian 20 vuotta vanha, olisi tosi hienoa voittaa tilalle uusi.

 • Reply Salla 23 maaliskuun, 2019 at 3:18 pm

  Kahvi on ehdottomasti parasta aamuisin, mikään ei voita aamun ensimmäistä kupillista! Minä olen myös kahvin suhteen myöhäisherännäinen, pari vuotta sitten yliopisto-opintojen alussa kahvin juonnista tuli tapa. 🙂

 • Reply Mervi 23 maaliskuun, 2019 at 3:23 pm

  Rakastan kahvia kaikissa mahdollisissa muodoissa ja nautin jokaisesta kupillisesta aina ja kaikkialla.

 • Reply Iina 23 maaliskuun, 2019 at 3:28 pm

  Kahvin juomisesta on tullut tapa, josta on vaikea paasta irti. Kahvi sopii kaikkiin tilanteisiin, mutta parhaalta se maistuu hyvassa seurassa! Joskus on myos ihanaa nautiskella yksin kahvikupin aaressa. Eilen kahvihetki hipoi taydellisyytta kun kahvin sai juoda parvekkeella kevat auringossa, hyva kirja kadessa <3

 • Reply Elina Ripatti 23 maaliskuun, 2019 at 4:19 pm

  Minäkin opettelin kahvin juomisen vasta aikuisiällä. Hifistelen kahvin suhteen ja meillä on kotona presso, pour over, perus kahvinkeitin ja mutteripannu. On ihanaa silloin tällöin käyttää kymmenisen minuuttia kahvin tekoon papujen jauhamisesta lähtien. Parhaalta kahvi maistuu kesällä vanhan laivan kannella, tietysti ihan itse jauhetuista pavuista tehtynä. 🙂

 • Reply Merli 23 maaliskuun, 2019 at 5:19 pm

  Olisin niin onnellinen jos voittaisin uuden Moccamasterin! Kahvi pitää pikkuvauvan äidin toimintakykyisenä. Tällä hetkellä en omista kahvinkeitintä ollenkaan ja valmistan kahvia mutteripannulla. Vaikka mun puoliso pitää sitä maailman parhana keksintönä, on se kahvi mun makuun liian vahva. Olisi ihana seuraavalla kesäkuisten vauvojen brunssilla tarjoa väsyneille äitikavereille kuppi hyvää kahvia!

 • Reply saija 23 maaliskuun, 2019 at 5:22 pm

  Olen juonut kahvia niin kauan kuin jaksan vain muistaa..alkuun maidon kanssa ja noin lukio ikäisenä vaihdoin mustaan kahviin. Kahvia on tullut valmistettua monenlaisilla tyyleillä ja laitteilla, mutta viime vuodet juurikin Moccamasterilla. Nykyisin tummapaahtoinen kahvi is the best! En ole kahvin suurkuluttaja, mutta aamukahvin tarvin!:)

 • Reply Paula 23 maaliskuun, 2019 at 5:25 pm

  Kahvi on parasta aamulla. Rauhallinen aamukahvihetki mökillä on luksusta!

 • Reply Emmi 23 maaliskuun, 2019 at 5:32 pm

  Kahvi on parasta ystävien kanssa jaettuna ja siivouksen jälkeen keitetään rauhankahvit. 😊

 • Reply kaija 23 maaliskuun, 2019 at 6:07 pm

  tänään juotiin ystävien kesken synttärikahveja ja parasta oli, kahvi maistui

 • Reply Jasmin 23 maaliskuun, 2019 at 6:20 pm

  Aamulla on saatava aina pari kuppia kahvia. Muuten en kahvia juo kuin aamuisin 🙂

 • Reply Jenni 23 maaliskuun, 2019 at 6:37 pm

  Kahvi on sekä mieltä että kehoa lämmittävä aamun eliksiiri 💁‍♀️ Se on jo makunsakin vuoksi välttämätön, joten päiväkahvit on pakko juoda, vaikka muuten ei tarvitsisikaan. Ja varsinkin nyt, kun jauhetaan itse pavut, niin 😍

 • Reply Sonja 23 maaliskuun, 2019 at 6:45 pm

  Jo illalla ennen nukkumaan menoa tulee odotettua innolla aamun kahvihetkeä, jonka olen pyhittänyt vain kahville ja lukemiselle, jolloin päivä alkaa positiivisella mielellä. Kahvittelun myötä olen myös tutustunut moneen läheiseeni kuten poikaystävääni sekä lähentynyt entisten tuttujen kanssa <3. Nautin eri kahvien maistelusta ja parasta hemmottelua itselle on erikoiskahvien kuten vaniljakahvin juominen.

 • Reply Riiti 23 maaliskuun, 2019 at 7:16 pm

  Oi, tuo vihreä kahvinkeitin on ihana. Kahvia tulee juotua monta kertaa päivässä ja välillä liikaakin. Viikonloppuisin keitämme toisinaan nuotiopaikalla nokipannukahvit . Kesällä en tiedä mitään parempaa, kuin muun perheen vielä nukkuessa hiipiä terassille kahvimukin kanssa kuuntelemaan mustarastaiden laulukonserttia.

 • Reply Minna 23 maaliskuun, 2019 at 7:57 pm

  Heti heräämisen jälkeen ehdottomasti 🙂

 • Reply Vilhil 23 maaliskuun, 2019 at 8:00 pm

  Voi kahvi! <3 aloitin kahvin juonnin lukioikäisenä. Join suodatinkahvin silloin mustana. Myöhemmin työelämään kiinni päästyäni, oli 7minuutin kahvipaussi niin lyhyt, että aloin viilentää kahvin maidolla. Nykyään juon kahvia kolmisen kertaa päivässä ja rauhallinen ja iso kahvi aamulla on tärkein. Mun oma hetki. Toinen kahvihetki on iltapäivällä työpäivän päätteeksi. Illalla juon vielä kupillisen tai pari. Nam. Kahvi on herkkua. Minä en oikeastaan koskaan syö mitään kahvin kanssa, vaan kahvi kahvina ja herkut tai leivät erikseen. Meillä on kotona vanha Moccamaster, mutta sen uusintaa on mietitty. Kävisipä arpaonni!

 • Reply Teija Kokko 23 maaliskuun, 2019 at 8:15 pm

  Sama juttu; aloin juoda kahvia vasta yli 30-vuotiaana. Tärkeintä itselle on iltapäiväkahvi, runsaan maidon kera ☕️.

 • Reply Petra 23 maaliskuun, 2019 at 9:55 pm

  Aamukahvi on paras ja sitä odottaa jokaisessa aamussa! Toki kahvitreffit ystävän kanssa on myös parasta 🤗 Kahvissa on jotain maagista: se yhdistää ihmisiä, antaa voimaa arkeen ja muistuttaa pysähtymisestä.

 • Reply Noora 23 maaliskuun, 2019 at 9:55 pm

  Oma suhteeni ja tietämykseni kahviin on lähtenyt suurimmilta osin työni kautta. Toimin baristana ja tämän myötä kaikenlainen kahviin liittyvä kiinnostelee kovasti! 🙂
  Kotona tykkään juoda kuitenkin eniten perinteistä suodatinkahvia kauramaidon kera. Parhaiten kahvi maistuu rauhallisena sunnuntaiaamuna herkullisen aamiaisen kanssa nautittuna! 🙂

 • Reply Jenna 23 maaliskuun, 2019 at 9:57 pm

  Aamukahvi on parasta, mieluiten kauramaidolla höystettynä 🙂

 • Reply Misise 23 maaliskuun, 2019 at 10:36 pm

  Nuorempana tuli juotua kahvia varmaan pannullinen päivässä, ei edes sen maun vuoksi vaan koska muutkin. Viime vuosina olen juonut ainoastaan (laadukkaan) aamukahvin ja erikoistapauksissa (juhlat tms) ns. iltapäiväkahvin. Väärään aikaan juotuna kahvi ei edes maistu minulle. Ja toki kahvin laadun pitää olla nykyään priimaa. Ja hyvä vinkki tuo valkaistut suodatinpaperit, aina luullut tosiaan että ruskeat olisivat ”parempia”. Ensi kerralla ostan valkaistuja 🙂

 • Reply Anni-Kaisa 24 maaliskuun, 2019 at 12:45 am

  Mä en ole onnekseni koukussa kahviin, joten pärjään esimerkiksi ilman aamukahvia, mutta kahvi kuuluu tärkeänä osana pieniin rentoutumis- ja nautiskeluhetkiin. Kesällä parasta on jäälatte <3

 • Reply Kipsuli 24 maaliskuun, 2019 at 8:57 am

  Kahvi on parasta viikkonloppuaamuisin kun saa kaikessa rauhassa nautiskella ja lukea samalla sanomalehteä. Tummapaahtoa ja kaurakermaa sekaan 🙂

 • Reply Helena 24 maaliskuun, 2019 at 9:13 am

  Kahvi on parasta iltapäivällä yksin kotona ja rauhassa nautittuna! Myös miehen kanssa juodut iltapäiväkahvit on parasta, eli joko yksin tai seurassa kahvi maistuu. Poikkeuksellisesti aamukahvi ei ole mulle mikään must, yleensä kahvia tekeekin mieli vasta iltapäivällä. Kahvin kanssa tykkään syödä pari palaa suklaata, ja jos kovempi nälkä niin voileipä on ihan paras kahvin kaveri.

 • Reply Airi 24 maaliskuun, 2019 at 10:08 am

  Aamukahvi on parasta ja sitten kun olen ollut patikoimassa ja pidän tauon. Juon kahvia paljon.

 • Reply Hessu 24 maaliskuun, 2019 at 10:34 am

  Aamulla kahvi maistuu parhaalta .Mukitolkulla tulee juotua päivän mittaan.

 • Reply Resus 24 maaliskuun, 2019 at 10:39 am

  Kahvia olen juonut vuosikaudet, enkä voisi elää ilman aamukahvia. Hetki sitten vaihdoin luomukahviin ja kiinnitän muutenkin nykyään enemmän huomiota kahvin makuun ja laadukkuuteen.

 • Reply Katrin 24 maaliskuun, 2019 at 11:40 am

  Iän myötä olen alkanut nauttia kahvista enemmän. Aamukahvi kiireettömänä aamuna on ihana hetki. Myös heti ruoan jälkeen kahvi on hyvää.

 • Reply Maisa 24 maaliskuun, 2019 at 12:23 pm

  Mä joskus join kahvia ihan hulluna, sit otin tauon siitä. Nyt pikkuhiljaa oon alkanut ottaa kahvin takaisin aamu kahvin muodossa. Tollai kahvinkeitin ois ihan unelma nykyisen halppiksen tilalle.

 • Reply Marjut 24 maaliskuun, 2019 at 12:43 pm

  Kahvia olen juonut säännöllisesti varmaankin noin 18-vuotiaasta saakka. Aamukahvi on se juttu, muilla kahvihetkillä ei niin väliä 🙂

 • Reply Ville 24 maaliskuun, 2019 at 1:22 pm

  Nokipannukahvit tulilla kesämökillä ovat parhaat kahvit mitä voi vuoden aikana juoda. Ja tietysti sen jälkeen lavatansseihin lähilavalle. Ja mikä parasta. Tätä voi tehdä kesästä toiseen. Pavut jauhan mökillä sekä kotona aina kokonaisista pavuista. Siten lähtee kahviin tuleva kitkerä maku pois.

 • Reply Laura 24 maaliskuun, 2019 at 2:33 pm

  Taisin itsekin päästä kiinni suomalaiseen kahvikulttuuriin juurikin työelämän kautta silloin aikanaan. Nykyisin kahvi on parhaimmillaan kiireettöminä viikonloppuaamuina kunnon aamiaisen kanssa nautittuna. Erityistä arjen luksusta on mieheni silloin tällöin valmistama erikoiskahvi kaakaolla ja kermavaahdolla höystettynä!

 • Reply seijahannele 24 maaliskuun, 2019 at 2:37 pm

  Päivä ja aivotoiminta eivät yksinkertaisesti lähde käyntiin Ilman kahvikupillista. Myös rentouttavat tapaamiset kahviossa ystävän ja ( erikois)kahvin kanssa ovat minulle arjen luksusta.

 • Reply Tuija 24 maaliskuun, 2019 at 3:54 pm

  Olen riippuvainen kahvista, ilman sitä kärsin päänsärystä. Parasta päivässä on kiireetön aamuhetki kahvin ja sanomalehden parissa.

 • Reply Minna 24 maaliskuun, 2019 at 4:12 pm

  Kahvi maistuu aina aamuisin! Ja jääkahvi kesäisin, nam 🙂

 • Reply Ville Sinijärvi 24 maaliskuun, 2019 at 4:14 pm

  Nokipannukahvit mökillä. Tuoreista kahvipavuista jauhettuna. Nautiskelu tapahtuu laiturilla ilta-auringosta nauttien. Tämän jälkeen lähden perinteen mukaan lavatansseihin.

 • Reply Jenni 24 maaliskuun, 2019 at 4:51 pm

  Niin kliseistä kuin se onkin, päivä ei vain lähde käyntiin ilman aamukahvia, varsinkaan kahden pienen lapsen kanssa! Päikkäriaikaan vielä toiset kahvit & hengähdyshetki ihan itsekseen, kylkeen parhaassa tapauksessa vielä pala tai pari suklaata, nam! Moccamaster on ollut jo jonkin aikaa ostoslistalla! 😀

 • Reply Minna 24 maaliskuun, 2019 at 6:30 pm

  Kahvia ei koskaan voi juoda liikaa ja se sopii joka tilanteeseen! Itse juon päivittäin n. 3 kupillista kahvia, pyrin rajaamaan määrän tuohon ettei mene liioittelun puolelle 🙂 (viikonloppuisin voi mennä enemmän). Murukahvi pitäisi mielestäni poistaa maapallolta, sillä ei ole mitään tekemistä oikein laadukkaan kahvin kanssa. Tummapaahto sattuu omalle suulle parhaiten.

 • Reply Hansu 24 maaliskuun, 2019 at 7:01 pm

  Heippa! Itsekin aloitin kahvinjuonnin vasta aikuisiällä. Päivän paras kahvihetki on aamukahvi töissä työkavereiden seurassa nautittuna. 😍 Olen monesti haaveillut ostavani itselleni moccamasterin joten olisipa mahtavaa voittaa ihana pastellin sävyinen moccamasteri!

 • Reply Henna73 24 maaliskuun, 2019 at 8:44 pm

  Olen kahvin suurkuluttaja 🙂

 • Reply Ella 24 maaliskuun, 2019 at 9:22 pm

  Just tänään sängystä noustessani mietin, millaista mun elämä olisikaan ilman kahvia. 😀 Aamukahvi on siis todellakin yksi mun tärkeimmistä rutiineista, ja tykkään muutenkin nautiskella kahvia.

 • Reply olivia piskonen 24 maaliskuun, 2019 at 10:19 pm

  Oon aina inhonnu kahvia jopa ajatuksen tasolla, mutta viime syksyn kiireisen koulusyksyn takia aloin juomaa makukahveja ja sen jälkeen myös ihan suodatin kahvia! Meillä kotona toinen osapuoli on aina ollu aivan kahvikoukussa, joten kahvinkeitin on ollu aika marketti luokkaa… ois vihdoin aika nostaa tasoa, ku taloudessa kaks kahvin juojaa! 😀 ja kahvi maistuu aina parhaiten jonkun seurassa<3

 • Reply Irina 24 maaliskuun, 2019 at 10:22 pm

  Kahvittelu on musta aivan klassikko juttu, joka on kulkeutunut aukupolvelta toiselle. Kahviin liittyy mun kohdalla onnellisia muistoja. Esim. poikakaverin kanssa nautitut lettukahvit juhannuksena. Nykyään kahvi on ihan ehdoton pelastus lapsiarjessa. Parasta kahvi on aamulla, kun lapsi vielä nukkuu ja saan nauttia sen ihan rauhassa 🙂

 • Reply Ida 24 maaliskuun, 2019 at 10:54 pm

  Teinistä asti kahvia on tullut juotua säännöllisesti ja edelleen aamukahvi on ehdoton startti päivälle. Parhaimmalta kahvi maistuu kiireettöminä aamuina hyvän brunssin ohella! 😊

 • Reply Liinakoo 25 maaliskuun, 2019 at 6:46 am

  Aamukahvin olen yhdistänyt vähän kuin rentoutumiseen ja rauhalliseen hetkeen, osaan nauttia siitä ja se on kaiken A ja O.

 • Reply Annu 25 maaliskuun, 2019 at 9:54 am

  Aloitin kahvin juonnin jo ala-asteen vitosluokalla, ja siitä asti varsinkin aamukahvi on kuulunut osaksi päivärutiinia. En varmaan pystyisi lähtemään kotoa ilman kahvia, enkä edes haluaisi 😀

 • Reply Anni 25 maaliskuun, 2019 at 10:01 am

  Rakastan hyvää kahvia ja kahvin tuoksu on ehdottomasti yksi lempituoksuistani! Arkiaamuisin tulee kahvit hörpättyä nopeasti, mutta viikonloppuisin perinteisiin kuuluu heti herättyä pannullinen kahvia, laadukas aamupala ja hyvä tv-sarja/leffa 🙂

 • Reply Rebekka 25 maaliskuun, 2019 at 10:43 am

  Kahvi on kuin lämmin halaus ja muistutus, että elämä rakentuu näistä pienistä onnellisista hetkistä. Parhaimman makuisen kahvikupin olen juonut mökillä – aamukahvi hiljaisessa luonnossa.

 • Reply Katja 25 maaliskuun, 2019 at 5:51 pm

  Lapsena suurinta herkkuani oli kastaa pullaa kahviin ja sitä kautta kahvin maku tuli tutuksi. Kahvia aloin juomaan vasta 26-vuotiaana ja nykyisin kahvi on erityisherkku, hitaina aamuina nautittava juoma 🙂

 • Reply Annis 25 maaliskuun, 2019 at 6:01 pm

  Rakastan hyvää kahvia ja kahvin tuoksua! Kahvi kuuluu jokaiseen aamuun sekä usein myös pieneen hengähdyshetkeen työpäivän päätyttyä. ☕

 • Reply Juulia 25 maaliskuun, 2019 at 6:41 pm

  Kahvi ❤️ sana jo pelkästään lämmittää mieltä, juuri keitetyn kahvin tuoksu on mitä ihanimpia! Joka aamu lähtee kahvilla mutta paras hetki itsellä on lounaan jälkeinen kahvi, jonka saa rauhassa nauttia 🙂

 • Reply Jenita 25 maaliskuun, 2019 at 7:27 pm

  Täällä kahvinjuonti on aloitettu jo ala-asteella varmaankin siinä viidennen luokan kieppeillä. Siitä lähtien on kahvi kuulunut olennaisesti niin arkeen kuin juhlaan. Kahvihetket yhdistää porukan ihanasti ympärille niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Itselleni kahvinjuonti merkitsee eniten siis sosiaalista kanssakäymistä.

 • Reply Mona 25 maaliskuun, 2019 at 8:36 pm

  Aamu ei voi alkaa ilman kahvia ja silloin se ehdottomasti maistuukin parhaimmalle! 🙂

 • Reply Saara 26 maaliskuun, 2019 at 11:40 am

  Aamun ensimmäinen kahvi!! Odotan sitä jo illalla. Kahvista tekee luksusta jo pelkästään vaahdotettu kauramaito. Aamun kuin aamun pelastaa myös kahviin pieni loraus karamellisiirappia. Tavallista kahvia juon harvemmin. Muita keittimiä ei edes voi harkita kuin Moccamasteria, sillä kahvin laatu on aina hyvää!

 • Reply Heli 26 maaliskuun, 2019 at 11:53 am

  Kahvia olen juonut pienestä asti. 😀 Aamukahvi on parasta.

 • Reply Katja 26 maaliskuun, 2019 at 12:31 pm

  Kahvi kuuluu jokaiseen päivään aamu- ja iltapäiväkahvin muodossa. Nyt hoitovapaalla ollessa nautiskelen kahvista eniten kun saan juoda sen yksin kaikessa rauhassa ilman keskeytyksiä samalla vaikka jotain hyvää ohjelmaa katsoen tai villasukkaa kutoen.

 • Reply Sarianna0 26 maaliskuun, 2019 at 12:48 pm

  Ei ole aamukahvin voittanutta, se vaan on pakko saada. Ja kyllä sitä tekee mieli päivälläkin.

 • Reply Tiia 26 maaliskuun, 2019 at 3:00 pm

  Päivä lähtee käyntiin aamukahvilla ja kahvia kuluukin pari kuppia päivässä. Ystävien kanssa on kiva lähteä kahville ja näin kevään tullen on aivan parasta juoda omalla parvekkeella auringossa päiväkahvit loikoillen riipputuolissa! 🙂

 • Reply Marppis 26 maaliskuun, 2019 at 5:31 pm

  Oi miten hyvä postaus, muutama uusi asia tuli opittua kahvin keittämisestä!👍🤗 Chai Latte on ihanaa, mutta arkisin perus aamukahvi!☕☕ Metsässä/luonnossa maistuu myös erityisen hyvältä😋

 • Reply Eeva 26 maaliskuun, 2019 at 7:27 pm

  Kahvi on yksi elämän pienistä suurista nautinnoista. Kahvi rytmittää päivää, saa aamulla liikkeelle ja tauottaa työpäivää. Parasta on iltapäiväkahvi kotiin tullessa.

 • Reply Eeva 26 maaliskuun, 2019 at 8:04 pm

  Suhteeni kahviin on nykyään melko etäinen, lähinnä koska harvoin on tarjolla reilusti tuotettua kahvia. Parhaimmat kahvihetket koetaan ehdottomasti kavereiden seurassa. ☕️

 • Reply Alina Korpela 26 maaliskuun, 2019 at 10:55 pm

  Kahvilla on tärkeä osa arjessa, koska se auttaa pysymään vauhdissa. Arjessa ja viikonloppuna hyvä kahvi tuo pieniä luksus hetkiä jotka auttaa jaksamaan.

 • Reply Mette 27 maaliskuun, 2019 at 7:40 am

  Retkellä kahvi maistuu erityisen hyvältä. Kahvi kuuluu myös tärkeänä osana viettäessäni ystävien kanssa aikaa.

 • Reply annnn 27 maaliskuun, 2019 at 1:53 pm

  Löysimme toisemme noin 13 vuotta sitten. Se oli kyllä rakkautta ensi hetkestä lähtien. Vähitellen maidon määrä on vähentynyt ja nykyisin juon kahvit kauramaidon kanssa. Joskus varmaan siirryn juomaan kahvit ihan mustana.

  Kahvi on mulle tärkeä hetki arjessa ja juhlassa. Se tuo pienen tauon työntekoon tai muuten vain kiireiseen päivään. Kahvi lämmittää fyysisesti ja henkisesti. Kahvin valmistus on myös itselleni tietynlaista terapiaa. Rakastan sitä kahvin tuoksua ja sitä hetkeä, että tietää kohta saavansa kupin höyryvän kuumaa kahvia. Nykyään arvostan kahvissa laatua määrän sijasta. Keitän vain sen verran kahvia mitä juon. Kyllä kahvi taitaa parasta olla viikonloppuaamuisin – silloin ei ole kiire mihinkään. Voi juoda kupin omaan tahtiin ruokapöydässä tai sohvalla. 🙂

 • Reply Ansku 27 maaliskuun, 2019 at 2:09 pm

  Itse en kahvia juo lainkaan, mutta kahvinkeittimen ulkonäön suhteen olen silti tarkka ja mielelläni keitän vieraille hyvät kahvit. Moccamaster olisi uusi tuttavuus keittiööni ja varmasti kokeilun arvoinen.

 • Reply t 27 maaliskuun, 2019 at 5:33 pm

  Kahvi on parasta parvekkeella kevät-/kesäaamuna auringossa.

 • Reply Julia K. 28 maaliskuun, 2019 at 11:09 am

  Ihana tuo virheä 😍

 • Reply N 28 maaliskuun, 2019 at 11:16 am

  Itse kuulun myös niihin ihmisiin, jotka on vasta hiljattain oppinut juomaan kahvia. Nykyään kahvi kuuluu osaksi jokaista päivää. Sen myötä uudelle kahvinkeittimelle olisi tarvetta, sillä tuntuu, että vanha keitin jättää kahviin ikävän sivumaun.

 • Reply Anskuhh 28 maaliskuun, 2019 at 4:01 pm

  Kahvi maistuu erityisesti aamuisin. Ja parasta on viikonlopun kahvihetki – rauhassa ja ilman kiirettä. Kahvin kanssa joku herkkuleipä tai maistuva pulla! 🙂

 • Reply Johanna 28 maaliskuun, 2019 at 4:29 pm

  Parhaalta kahvi maistuu kesäaamuna mökin terassilla. Mökille olisi kiva saada kunnon kahvinkeitin 🙂

 • Reply Emma 28 maaliskuun, 2019 at 4:33 pm

  Kahvilla ja minulla on erityinen suhde, joka on kehittynyt 14-vuotiaana nautituista ensimmäisistä kahvikokemuksista pahemman luokan addiktioksi. Tästä johtuen moccamasterille olisi tässä taloudessa käyttöä, koska addiktiolle ei näy loppua😃

 • Reply Emma 28 maaliskuun, 2019 at 4:36 pm

  Juuri herättyä kahvi on parasta, aamukahvi on päivän paras hetki. Myös ystävien seurassa kahvi maistuu erityisen hyvältä.

 • Reply Peppi 28 maaliskuun, 2019 at 4:41 pm

  Kahvi maistuu parhaiten hitaina viikonloppuaamuina lempikupista juoden 🙂

 • Reply Situ 28 maaliskuun, 2019 at 4:44 pm

  Kuuma, tuore kahvi maistuu parhaimmalta hyvässä seurassa. Minulle kahvi tuo toisinaan pientä luksusta, vaikkakin sitä joka päivä juon 🙂 Ennen tuli pitäydyttyä yhdessä tutussa merkissä, nyt olen onneksi oppinut testailemaan myös muitakin herkullisia kahveja! Totuin juomaan kahvia monet vuodet ihan mustana, kunnes kuvioihin ilmestyi Ikaffe!

 • Reply Suvi 28 maaliskuun, 2019 at 4:44 pm

  Parhaimmalta kahvi maistuu aamuisin sängyllä nautittuna ja varsinkin silloin kun aamun saa aloittaa rauhassa ja kiireettömästi 😍

 • Reply Henna 28 maaliskuun, 2019 at 4:45 pm

  Kahvi on parasta aamuisin, tai perheen/ystävien seurassa. 😍 Yksin kahvia tulee harvemmin lipiteltyä.

 • Reply Laura A 28 maaliskuun, 2019 at 4:46 pm

  En juo kahvia, enkä edes sen hajusta tykkää. Tämä kahvin juomattomuus herättää aina kahvihuoneessa kovasti ihmettelyä töissä. Mies kuitenkin on kahvin ystävä, joten sen vuoksi olisi tällainen ihana keitin mahtava voittaa, itselle toisi vain silmäniloa! 😍

 • Reply Eveliina 28 maaliskuun, 2019 at 4:51 pm

  Ihana arvonta! Mä itse oon aloittanut kahvittelut Café Latella yms ja nekin vasta pari vuotta sitten. Alkuun latteenkin piti aina laittaa makusiirappia tai sokeria, pikkuhiljaa aloin vähentää sokereita ja aloin pitää nimenomaan siitä kahvin mausta. Vasta tänä vuonna olen alkanut oikeasti nauttimaan kahvin juomisesta ja mulla on tosi samanlainen suhde kahvihetkiin kuin sulla. Mulla on töissä äidin vanha moccamaster ja kotona joku vanha ja huono keitin. Olisi siis ihana saada myös kotona kunnon keittimellä keitettyä kahvia! 😍

 • Reply Iina 28 maaliskuun, 2019 at 4:54 pm

  Rakastan kahvia ja kaikissa tilanteissa! Parhaimmalta kahvi kuiteskin maistuu aamulla kotona tai vaihtoehtosesti kivassa kahvilassa esim. kirjaa lukien tai kirjoitellen.

  Moccamaster on täällä ostoslistalla, sillä muutetaan sunnuntaina ekaan ”oikeaan” kotiin, kun opiskeluelämä alkaa olla takana ja nyt on vihdoin aika hankkia kunnon kahvinkeitin! <3

 • Reply Emm 28 maaliskuun, 2019 at 4:55 pm

  Kahvi maistuu ehdottomasti parhaalta ulkona! Oli tilanne mikä tahansa 🙂 Tulipa muuten uutena tietona tuo, että olisi hyvä käyttää valkoista suodatinpaperia!

 • Reply Oona Hyrylä 28 maaliskuun, 2019 at 4:56 pm

  Ah! Oon kahvihipsteri. Jauhan itse pavut ja rakastan aamuisin kahvintuoksua. Iltapäiväkahvit myös saa elämän kirkastumaan. LOVE IT.

 • Reply Emilis 28 maaliskuun, 2019 at 5:00 pm

  Opin vasta pari kuukautta sitten juomaan kahvia, ja nyt se on tärkeä osa jokaista päivää. Kahvin äärellä voi nauttia hetkestä yksin tai ystävien kanssa ✨
  Syksyllä muutan pois kotoa, opiskelemaan, joten omalle kahvinkeittimelle olisi tarvetta 🙈😃

 • Reply Iida 28 maaliskuun, 2019 at 5:05 pm

  Kahvi on parhaimmillaan aamulla rauhassa juotuna! Mieluiten lämmitetyn kauramaidon kanssa isosta mukista. Toisaalta kahvi liittyy myös sosiaalisiin hetkiin eli on ihana juoda kahvia ja jutella ystävän kanssa pitkään.

 • Reply Anitra 28 maaliskuun, 2019 at 5:12 pm

  Kahvi on mukana elämässäni erityisesti ystävien seurassa. Parasta on, kun pääsee tapaamaan ystäviä ja samalla voi nauttia hyvästä kahvista!

 • Reply Melina 28 maaliskuun, 2019 at 5:59 pm

  Pienenä jo mummilassa halusin kahvia, koska kahvipöydän aikuisetkin joivat sitä. Tosin kahvini oli lähinnä maitoa ja kermaa, johon lisättiin vain pieni tilkka kahvia 😀 nykyään juon kahvia aina aamuisin ja iltapäivisin, mieluiten mustana!

 • Reply Laura 28 maaliskuun, 2019 at 6:41 pm

  Aamukahvit kotona ❤️ Jonkun verran tulee kahvia juotua päivän mittaan myös töissä.. Tuo vihreä Moccamaster sopisi meidänkin keittiöön!

 • Reply Janni 28 maaliskuun, 2019 at 6:46 pm

  Ehdottomasti heti aamulla herättyä on saatava aamukahvi!

 • Reply Sonia 28 maaliskuun, 2019 at 6:47 pm

  Kahvihetki ystävän kanssa on parasta <3 Aamukahvi tietysti myös!

 • Reply Elisa 28 maaliskuun, 2019 at 7:07 pm

  Kahvia olen juonut ensimmäisen kerran varmasti ihan pikku tyttönä. Muistan kuinka äidin sisko kattoi minullekin kahvikupin pöytään kun kävimme kylässä.
  Kahvi on parhaimmillaan tuoreena. Vasta keitetyn kahvin tuoksu vie jalat alta. Ulkomailla reissatessa kahvi tuoksuu usein aamuisin kaduilla ja pikkukahvilat houkuttelevat kahvin tuoksulla.

  Kahvia juodessa hiljentyy miettimään päivän kulkua ja tapahtumia ja kahvia nauttiessa jonkun kanssa syntyy hyviä keskusteluja.
  Kahvi on vaan niin hyvää.

 • Reply Annika 28 maaliskuun, 2019 at 7:26 pm

  Kahvi maistuu parhaimmillaan hitaassa ja rauhallisessa aamussa, kun voi nautiskella herkullisen aamupalan kanssa❣️✨ Parhautta on kastanjakahvi kauramaidolla🙏🏼

 • Reply Paula 28 maaliskuun, 2019 at 7:35 pm

  Kahvia olen juonut kymmenisen vuotta, lukiosta saakka. Aamukahvi on päivän paras hetki. Pienen lapsen äitinä keitän kerralla ISON mukillisen kahvia ja päivä lähtee käyntiin ihanasti. Joskus jos haluan oikein herkutella, lisään kahviini makusiirappia 😉
  Itse keitän kahvini myös Moccamasterilla, jolla mielestäni saa maailman parasta kahvia. Nykyinen keitin alkaa vaan olla jo niin vanha ettei kahvi kestä enää kovin kuumana, uusi keitin ihanassa värissä tulisi enemmän kuin tarpeeseen.

 • Reply Emmi 28 maaliskuun, 2019 at 7:36 pm

  Ilman aamukahvia ei päivät lähtisi käyntiin! Myös kupponen kuumaa ystävien seurassa tulee nautittua lepposasti. 🙂

 • Reply Anne Ylönen 28 maaliskuun, 2019 at 7:44 pm

  Kahvin tuoksu on huumaava, vaikken itse juokaan sitä. Kahvinkeitin tulisi kyllä tarpeeseen, sillä vieraille olisi mukava tarjota kahvit! Vieraat aina yllättyvät, kun minulta ei keitintä löydy. Ehkä sitä itsekin lankeaisi kahvinjuojaksi, kun olisi laadukas keitin. Pastellinsävykin on lempparini!

 • Reply Kiia 28 maaliskuun, 2019 at 7:56 pm

  Iso kuppi kahvia aamulla, parasta! ☕

 • Reply Lena 28 maaliskuun, 2019 at 7:57 pm

  Kahvia aloin juomaan säännöllisesti muutettuani omilleni 18-vuotiaana. Sen jälkeen kahvista onkin tullut jokapäiväinen tapa, jota tosin pitäisi vähentää terveysasemien vuoksi. Parhaimmillaan kahvi on, kun se on tummapaahtoista ja nautittuna hyvässä seurassa. 🙂

 • Reply Tiy 28 maaliskuun, 2019 at 8:01 pm

  Olen tosi kova kahvinjuoja, ja jos vatsa kestäisi, niin joisin varmaan vielä enemmän. Aamukahvia ilman ei voi päivästä tulla onnistunut.

 • Reply Sanna 28 maaliskuun, 2019 at 8:11 pm

  Kahvi on parasta aamulla 😍 Päivä ei lähe käyntiin ilman kahvia. Varsinkin hitaat ja rauhalliset aamut kahvikupposen kanssa on niin parasta! Ja aamusin kahvi myös tuoksuu tosi hyvälle 🙏🏼

 • Reply JohannaN 28 maaliskuun, 2019 at 8:49 pm

  Opin juomaan kahvia vasta muutama vuosi sitten, mutta nyt olen jo ihan koukussa. En olisi ikinä uskonut 😅paras kahvi on aamukahvi, Moccamasterilla keitettynä😍jos tiedän, että aamulla on kiire ”lataan” kahvinkeittimen illalla jo valmiiksi, aamulla lisään vain veden ja pistän koneen käyntiin. Välillä menen illalla jo aikaisin nukkumaan, jotta aamukahvi tulisi nopeammin. Rakastan aamun hiljaista hetkeä kahvini kanssa. Tietty kahvi maistuu hyvältä ystävien tai mummin kanssa nautittuna. Parasta on ihan tavallinen suodatinkahvi.

 • Reply Tuija 28 maaliskuun, 2019 at 9:04 pm

  Opin juomaan kahvia vasta aikuisiällä Italiassa opiskellessani. Nykyisin kahvi kuuluu kuitenkin jokaiseen aamuuni, eikä päivä tunnu lähtevän käyntiin ilman kahvikupillista 😊

 • Reply Jossu 28 maaliskuun, 2019 at 9:11 pm

  Rakastan hitaita, pitkiä aamuja!!
  Parasta on saada juoda aamukahvi kaikessa rauhassa, ja helposti sitä meneekin pari kolme kuppia!!

 • Reply Riina 28 maaliskuun, 2019 at 9:12 pm

  Rakastan nauttia rauhassa kahvia hyvässä seurassa tai ihan yksinkin. Jokapäivä en sitä juo vaan kahville omistetut erikoishetket ovat parhaita. Välillä juon sen mustana ja välillä maidon kanssa, mitä sitten mieli tekeekään, ja vaihtelu virkistää!☕️

 • Reply Elli Autti 28 maaliskuun, 2019 at 9:39 pm

  Kahvi kuuluu ehdottomasti aamun omaan hetkeen. Sen yhteydessä on täydellistä lukea lehteä, katsoa aamu-tv:tä tai kuunnella podcastia. Iltapäiväkahvit on taas ihana tauko työnteosta ja sen jakaa mielellään ystävien tai perheen kanssa. Niin suolaiset kuin makeatkin herkut maistuvat paremmilta kahvikupin kanssa!

 • Reply Erika 28 maaliskuun, 2019 at 9:57 pm

  Ennen aamukahvia ei saa kuin toisen silmän auki 😀 Varsinkaan nyt pienten lasten kanssa…

 • Reply Janette 28 maaliskuun, 2019 at 11:03 pm

  Mulle kahvi on ennen kaikkea semmonen fiilistelyjuttu, sen juominen on jotenkin ihanaa. Parasta tietysti rauhassa juotu aamukahvi!

 • Reply Katarin 28 maaliskuun, 2019 at 11:04 pm

  Kahvi on parasta niin yksin nautittuna kuin seurassa <3 Viikonlopun aamukahvi yksin nautittuna on yhtä terapeuttista kuin ystävien seurassa nautittu kupponen! Kahvi kuuluu moneen elämän tilanteeseen, niin arkeen kuin juhlaan.

 • Reply Hanna N. 28 maaliskuun, 2019 at 11:20 pm

  Kahvihetket ystävien kanssa, jossain luonnon keskellä, ovat parhaita!

 • Reply Mims 29 maaliskuun, 2019 at 7:44 am

  Kahvi kuuluu aamuun. Jokaiseen aamuun.

 • Reply Karoliina 29 maaliskuun, 2019 at 8:16 am

  Aamukahvi maistuu ehdottomasti parhaimmalta 🙂 Kahvin juonti kuuluu kyllä itsellä ihan jokaiseen päivään.

 • Reply Niina 29 maaliskuun, 2019 at 12:54 pm

  En juo itse kahvia koska en ole vajaan kolmenkymmenen vuoden aikana oppinut tykkäämään kahvin mausta 🙈 Tykkään kuitenkin keittää poikaystävälle ja vieraille kahvia, jostain hyvästä kahvista!

 • Reply Elina 29 maaliskuun, 2019 at 1:11 pm

  Kahvi maistuu ehdottomasti parhaalta aamulla – päivä ei lähde käyntiin ilman aamukahvia 🙂 Kahvikupin äärellä on myös mukava vaihtaa kuulumisia perheen ja ystävien kanssa.

 • Reply Nea Seppänen 29 maaliskuun, 2019 at 1:15 pm

  Aamukahvin voimalla saan jokaisena aamuna itseni ylös sängystä. Tietää että sen jälkeen saa aamun käyntiin ja samalla se on pieni hemmotteluhetki aamun kiireen keskellä!
  Kahvi on tietysti myös yhdistävä tekijä, on ihana kutsua ystäviä kahvintuoksuiseen kotiin <3

 • Reply Lotta 29 maaliskuun, 2019 at 5:24 pm

  Nuorena ennen kuin vanhemmat antoivat minun juoda kahvia, söin salaa kahvin puruja lusikalla pussista ja se oli suurinta herkkua😍 Nykyään juon kahvini nestemäisenä ja parhaimmalle se maistuu aamulla ja opintojen ohessa! Pastellin sävyinen moccis sopisi täydellisesti opiskelija-asuntoni keittiöön tuomaan piristystä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin🤩

 • Reply Sh 29 maaliskuun, 2019 at 8:18 pm

  Kahvi maistuu parhaalta työpäivän jälkeen

 • Reply Piia 30 maaliskuun, 2019 at 3:43 pm

  No nyt tulis tarpeeseen. Meni just kahvinkeitin rikki ja aamukahvit jäi juomatta 😭

 • Reply Janette 1 huhtikuun, 2019 at 8:17 am

  Aamukahvi maistuu aina parhaimmalta ja varsinkin, kun sen ehtii juoda rauhassa ilman kiireitä.

 • Reply Minna 3 huhtikuun, 2019 at 7:06 pm

  Kahvia on pakko saada aina aamuisin, muuten ei päivä lähde käyntiin millään! Parhaat kahvihetket tulee kuitenkin viikonloppuisin ilman kiirettä ja parasta vielä jos nauttii sen esim. tuoreen pullan kanssa! 🙂

 • Reply Anni 24 huhtikuun, 2019 at 8:28 pm

  Tää on helppo kysymys! Kahvi maistuu ehdottomasti parhaalta suklaan kanssa hyvää sarjaa katsellessa. Oon kutsunut muutamaa sarjaa aamupalasarjaksi, koska ne luo heti aamusta hyvää fiilistä. Kahvi ja suklaa varmasti maailman parhain yhdistelmä, mikä ei kaipaa edes perusteluja!

 • Leave a Reply