ÄRSYTTÄVÄT PIIRTEENI x 7

9 huhtikuun, 2019

1. En tykkää liiottelusta ja olen juuri se ärsyttävä tyyppi, joka korjailee perässä, kun muut värittävät tarinaa vähän liian räikeällä kynällä. Olen saanut tästä palautetta poikaystävältä sekä muutamalta muultakin tarinoiden värittelijältä ja myönnän sen, että voisin välillä näissä tilanteissa vain antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Se ei vaan ole aina niin helppoa!!

2. Olen pahemman laadun aikaoptimisti sekä tämän vuoksi melko usein vähän myöhässä ja se varmasti ärsyttää joitakin. Toisaalta monet ystäväni tuntuvat olevan kanssani samanlaisia ja heidän mielestään tämä on kuulemma hyväkin piirre, sillä muidenkaan ei tarvitse stressata minun kanssa, jos hiukan myöhästyvät.

3. Liittyy vähän tuohon ensimmäiseen kohtaan, mutta mun on ylipäätään vaikea antaa asioiden vain mennä ohi, jos olen itse eri mieltä tai jos tiedän, että toinen on väärässä. Minulle ei niinkään ole tärkeää päästä näyttämään olevani oikeassa (tai toinen osapuoli väärässä), mutta haluan, että fakta tarkistetaan ja että asiasta ei jää epäselvyyttä. Olen näissä tilanteissa usein itsekin väärässä, mutta se ei haittaa, jos faktojen selvittelyn lopputulemana molemmat osapuolet ovat viisaampia. Uskon tämän piirteen olevan välillä ihan hemmetin ärsyttävä!

4. En itse harrasta mykkäkoulua ja haluan yleensä selvittää erimielisyydet samantien. Koen äärimmäisen ahdistavaksi, jos toinen osapuoli esimerkiksi riitatilanteessa vaikenee, eikä voi vain rehellisesti kertoa, että mistä kenkä puristaa. Minun on siis vaikea antaa toiselle hänen tarvitsemaansa aikalisää.

5. Olen todella huono vastaamaan puhelimeen tänäpäivänä ja Whatsapp -viestit ovatkin yleensä varmempi tapa tavoittaa minut ja saada nopea vastaus. Tosin välillä se viesteihin vastaaminenkin vahingossa unohtuu, jos en heti näpyttele vastausta menemään!

6. Kiroilu. Pakko myöntää, että olen aika kova kiroilemaan ja se varmasti ärsyttää joitakin. Itse en koe tätä mitenkään kovin pahana asiana, kunhan tiedän, että missä tilanteissa kannattaa pitää suu soukemmalla.

7. Yli-innostuminen ja samanlaisten reaktioiden odottaminen muilta. Vaadin loppujen lopuksi ympärilläni olevilta ihmisiltä aika paljon ja joudun usein pettymään, kun muut eivät lähde samanlaisella innolla mukaan ehdotuksiini ja ideoihini!

Voiko kukaan samaistua – onko meissä samoja ärsyttäviä piirteitä?

Kuvat: Sara Vanninen

– Janni

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Tami 9 huhtikuun, 2019 at 6:26 pm

  2, 3, 4, 6 ja 7 täysin samat. Paitsi mulle on kyllä tärkeetä myös olla oikeessa😂 Mutta tärkeintä on että faktat tulee kuntoon, nielen kyllä tappion tarvittaessa..

  • Reply Janni 10 huhtikuun, 2019 at 7:58 am

   Ei vitsit, miten paljon samoja 😀 Ymmärrettäis toisiamme varmaan aika hyvin!!

 • Reply Anskuuu 10 huhtikuun, 2019 at 10:52 am

  Komppaan tuossa 4. kohdassa, riita on munkin mielestä selvitettävä heti, ja mykkäkoulu in ehkä pahinta, mitä tiedän 😁
  Sitten on pakko heittää vähän ajatusta tuosta aina myöhässä olemisesta, sillä itse kuulun päinvastoin juuri niihin, jotka ovat aina ajoissa. Itse ärsyynnyn nimenomaan (jatkuvasta) myöhästelystä, sillä aina myöhässä oleva ihminen kokee mielestäni oman aikansa arvokkaammaksi kuin toisen (esim. kaverinsa, joka saa aina odotella). Itse koen sekä oman että muiden käyttämän ajan ylipäätään arvokkaaksi, mikä onkin syy siihen, että pyrin aina olemaan ajoissa. Ja tosiaan, ainahan sitä voi itse kukin myöhästyä eikä siinä mitään, mutta kaikki varmasti tunnetaan ihmisiä, jotka ovat 9 kertaa kymmenestä myöhässä.

 • Reply Nimetön 12 huhtikuun, 2019 at 10:15 am

  Mistä tuo ihana takki on? 🙂

  • Reply Janni 13 huhtikuun, 2019 at 5:01 pm

   UFF:ilta löydetty! 🙂 Kiitos!

 • Reply Pep 13 huhtikuun, 2019 at 3:07 pm

  Ekaa kohtaa lukuunottamatta kaikki muut piirteet on täysin samoja! Ihanaa, että joku muukin on kova kiroilemaan.
  Välillä tuntuu, että pitäisi rajottaa mutta kuten sanoit, mitä sen väliä kunhan tietyissä tilanteissa osaa olla kiroilematta.
  On muuten aivan ihana asu sulla näissä kuvissa!

  • Reply Janni 13 huhtikuun, 2019 at 5:01 pm

   Eikä! Joo eihän se kiroilu mitään nättiä ole, mutta voimasanat toimii kyllä tietyissä tilanteissa! Ja kiitos 🙂

  Leave a Reply