SEINIEN MAALAUS – ENNEN JA JÄLKEEN

13 huhtikuun, 2019

Mulla on ollut jo monen kuukauden ajan sellainen fiilis, että haluaisin maalata kotona muutamia seiniä uuteen uskoon. Muuttaessamme tähän asuntoon maalasimme kaikki seinät valkoisiksi, sillä halusimme rauhassa miettiä, että miten muu sisustus muotoutuu ja pohtia seinien sävyjä sitten vasta sen mukaan. Myöhemmin olemme sitten maalailleet seiniä kahdella eri harmaan sävyllä, joista toinen ei loppujen lopuksi sitten vastannut odotuksia ollenkaan. Yritin silloin etsiä mahdollisimman neutraalia harmaan sävyä ja olen vasta myöhemmin oppinut, ettei sellaista ole olemassakaan. Harmaa taittaa eri valoissa aina johonkin suuntaan ja aikaisemmin valitsemani harmaan sävyt sinertivät ja taittoivat jopa violettiin luonnonvalossa – ei hyvä!

Viime viikolla tartuin lopulta hommiin ja hain muutamia Tikkurilan Tunne-värikartan sävykortteja kotiin mallailtavaksi. Mielessä olivat edelleen harmaat sävyt, mutta kuitenkin jotain paljon aikaisempaa lämpimämpää skaalaa. Villeinä kortteina nappasin selkeiden harmaiden lisäksi mukaan vielä pari beigeen sekä ruskeaan menevää sävykorttia (vasemmalla kuvassa), jotka hieman omaksikin yllätyksekseni miellyttivät silmääni loppujen lopuksi kaikista eniten. Päätin valita nämä kaksi sävyä ja kävin oitis ostamassa maalit, jotka eilen perjantai-iltana sudimme seinille ihanan ystäväni avustuksella (ja opastuksella) samalla viiniä siemaillen. Kiitos vielä tuhannesti Elina, että tulit apuun ja hoidit leijonanosan koko hommasta! ♥

Koko tämä päivä on mennyt ihaillessa lopputulosta. Maalivalinnat osuivat omasta mielestäni todella nappiin ja uudet lämpimämmät sävyt sointuvat paljon kauniimmin myös meidän lattian sävyihinkin – JES!

Ennen ja jälkeen -kuvissa siis oikealla uusi sävy (Vulkaniitti S486)

Eteisen yhdelle pienelle seinälle valitsin samaan sävymaailmaan menevän vaalemman sävyn (Ajopuu V484), jolla on tarkoitus maalata vielä tulevaisuudessa muitakin asuntomme seiniä!

Mitä mieltä siellä ollaan lopputuloksesta verrattuna entiseen – iskeekö lämpimät sävyt? 

Kuten sanottu, niin itse olen älyttömän tyytyväinen ja nyt on vain kauhea hinku maalata lisää!

 

– Janni

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anonyymi 13 huhtikuun, 2019 at 8:03 pm

  Voi itselläni ihan sama kokemus…
  Ensin kaikki valkosella. Sitten yksi seinä harmalla (joka ei ollut ”the” harmaa) nog, maalia jäi yli.. Eikun tytön huonekkin samalla harmaalla. Hassua, että tytön huoneessa harmaa on todella hyvä, mutta olohuoneessa liian kylmä 😀

  • Reply Janni 14 huhtikuun, 2019 at 4:32 pm

   Joo se on just niin etenkin harmaan kanssa, että valon suunta vaikuttaa niin pirusti!!

 • Reply Sini 14 huhtikuun, 2019 at 12:12 pm

  Ihanasti sopii lämpimämmät sävyt teidän muuhun sisustukseen ja tunnelmaan. Hyvä valinta!

  • Reply Janni 14 huhtikuun, 2019 at 4:32 pm

   Kiiitos! Samaa mieltä kyllä 😊😊

 • Reply Erika 15 huhtikuun, 2019 at 7:34 am

  Juuri maalasimme uuden keittiön seinän ajopuulla ja se vaikuttaa olevan ihan täydellinen joka valossa 😍

  • Reply Janni 15 huhtikuun, 2019 at 7:53 am

   Joo se on ihana! Sitä tosiaan tarkoitus käyttää vielä meillä muissakin huoneissa 🙂

 • Reply Marine 15 huhtikuun, 2019 at 8:13 am

  Meillä ei ole yhtään valkoista seinää, kaikki seinät eri harmaan sävyjä ja tykkään kovasti.
  Yhdessä makuuhuoneessa on tapetti joka ei miellytä meidän silmää. Sinne täytyisi käydä valitsemassa joku kiva harmaan sävy ja alkaa sutimaan. Miten se aloitus vaan aina onkin niin hankalaa.

  • Reply Janni 15 huhtikuun, 2019 at 8:16 am

   No sanoppa muuta! Tätä meidänkin pientä muutosprojektia tuli mietittyä ihan liian kauan 😀 Nyt pitäisi käydä asap ostamassa lisää maalia ja sutia vielä ainakin pari seinää! 🙂

  Leave a Reply