UPEA KEVÄINEN BARCELONA (+ INHOTTAVA PUHELINVARKAUS)

29 huhtikuun, 2019

Terveiset Barcelonasta! Täällä on ollut ihan mahtavaa viettää aikaa ja pikkuhiljaa kesään heräilevä Barcelona on ollut ihan mielettömän kaunis. Kaikki on niin vehreää ja fiilis on täällä jotenkin hyvin erilainen verrattuna keski-/loppukesän pahimpaan turistiaikaan, jolloin olen täällä yleensä käynyt. Neljä yötä on nyt takana täällä ystäväni luona ja ollaan elelty melko pitkälti hänen arkeaan täällä. Kävelty kaupungilla, käyty ihanissa ravintoloissa sekä second hand -kaupoissa ja lisäksi istuskeltu aika paljon kämpällä tekemässä työ-/kouluhommiakin. Terhillä on ollut tässä vierailuni aikana ihan normaalisti koulua, eikä tämä itsellenikään ole ollut pelkkä lomamatka. Voin myöntää, että stressasin ennen reissua hieman etukäteen, että näinköhän maltan kunnolla keskittyä työasioihin täällä vai tulenko takaisin kotiin ääriään myöten täynnä olevan rästitehtävälistan kanssa. Hommia on onneksi kuitenkin tullut tehtyä päivittäin ja nyt ajattelin nautiskella tästä viimeisestä päivästä enemmän lomafiiliksissä ja pyhittää neljän tunnin yölennon hyötykäyttöön duunihommille!

….

Yksi ikävä sattumus tällekin matkalle on kuitenkin sattunut, sillä puhelimeni varastettiin ennennäkemättömän röyhkeällä tavalla jo heti toisena reissupäivänämme. En nyt jaksa selittää tähän koko tarinaa, mutta se käytännössä haettiin jopa agressiiviseksi luokiteltavalla tavalla ravintolapöydästä meidän kaikkien kolmen silmien alta. Tilanteessa ei ollut tehtävissä yhtään mitään ja kaikki kävi sekunneissa. Tajusin heti varkaan kadottua kuin savuna ilmaan, että mukaan lähti myös puhelimeni. Tämä ei tullut mitenkään yllätyksenä, sillä tiedän tämän kaupungin valitettavasti kuhisevan taskuvarkaita ja onkin ihme, että en ole aiemmin sellaisen uhriksi joutunut. Alkupanikoinnin ja kiroilun jälkeen kävimme heti ostamassa minulle uuden puhelimen kadonneen tilalle pre paid -liittymän kera. Onhan tässä ihan jäätävä homma saada kaikki normaalisti rullaamaan, kun puhelimessahan meillä on nykyään ihan kaikki; pankkitunnussovelluksista tärkeisiin muistoihin ja työasioihin. Huomenna Suomessa minun täytyy ensitöikseni marssia Elisan myymälään hakemaan uutta SIM-korttia, jotta saan muun muassa Whatsappin ja Instagramin(!!) toimimaan ja sen jälkeen Nordealle selvittelemään, että miten tuo pankkitunnusasia saadaan hoidettua. Puhelinvarkaus oli ikävä juttu, mutta onneksi tällaiset asiat ovat kuitenkin selvitettävissä ja paljon pahempaakin voisi tapahtua!

Olen innolla viimeiset pari päivää testaillutkin uuden puhelimeni kameraa, joka osoittautunut ihan huippuhyväksi. Kaikki postauksen kuvat onkin otettu uudella luurillani!

Kivaa alkanutta uutta viikkoa – itse käyn nyt aamiaisen kimppuun ja valmistautumaan viimeiseen päivään Barcelonassa!

 

– Janni

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Heidi 29 huhtikuun, 2019 at 9:56 am

  Minulta hajosi reilu vuosi sitten puhelin ja kyllä elämä hankaloituu kun kaikki on nykyään tässä pienessä välineessä kiinni! Nordealla on olemassa sellainen pieni tunnuslukulaite! Sen avulla sai ladattua uudestaan pankkisovellukset kun ei tosiaan tunnuslukuja ollut vanhanaikaisesti lapuilla enää olemassa 😌

  • Reply Janni 29 huhtikuun, 2019 at 10:05 am

   Joo näinhän se on – totta puhut! :/ Jouduitko käydä pankissa sitä varten?

 • Reply Milla 29 huhtikuun, 2019 at 6:15 pm

  Ikävä juttu, harmi kun noita varkaita on 🙁
  Onko espanja sama hintataso puhelimien kanssa kun Suomessa ja onko niissä esim suomen kielen valikot?

  • Reply Janni 30 huhtikuun, 2019 at 9:46 am

   No sanoppa muuta! Joo sama hintataso ja nykypäivänähän noista löytyy kaikki mahdolliset kielet sisäänrakennettuina 🙂 Eli ei ollut ongelma ostaa uusi luuri Espanjasta!

 • Reply Tarja 1 toukokuun, 2019 at 8:45 am

  Harmmillinen juttu toi puhelin 😖,mutta ihania kuvia 😌

 • Reply Pinja 1 toukokuun, 2019 at 7:02 pm

  Ihania kuvia! Ootko suunnitellut tehdä jotain vinkkipostausta Barcelonasta? Eniten kiinnostaisi tietää miltä alueelta kannattais varata hotelli kun sinne on reissu suunnitteilla 🙂

  • Reply Janni 2 toukokuun, 2019 at 10:13 am

   Tuskin olen nyt vinkkipostausta rakentamassa, kun en oikein kerännyt sellaista varten materiaalia 🙂 Mutta hotellin alueeksi voisin suositlla Graciaa, Eixamplea ja jos biitsin läheisyys tärkeä, niin sitten Sant Marti!

 • Reply Karoliina 1 toukokuun, 2019 at 9:53 pm

  Multa varastettiin puhelin myös Barcassa tosi törkeästi. Söimme kahvilassa aamiaista ja kaksi todella epäsiistiä ihmistä tuli pöytämme luo levitetyn kartan kanssa. Ahdistuimme heti tilanteesta, mutta jotenkin he häipyivät tilanteesta silmänräpäyksessä puhelimeni kera.. Meillä kävi kuitenkin uskomaton tsäkä, sillä kun ryntäsimme varkaiden perään kadulla ja huusin kuin hyena, niin sattumalta siviilipoliisi oli kuullut mun huudon ja nähnyt kaksi tuttua narkomaania juoksemassa.. Hän pidätti kaksikon ja sain puhelimeni takaisin 😅

  Mulle jäi pitkäksi aikaa tilanteesta todella inhottava olo..

  • Reply Janni 2 toukokuun, 2019 at 10:08 am

   Kuulostaapa ihan vastaavalta tilanteelta kuin mikä mulle sattui. Ravintola pöydästä myös lähti puhelin, mutta kartan sijaan tällä varkaalla oli sellainen ”kerjäyslappu”. Mut ei hitto mikä säkä sulla – ihan huikeeta! Mä en tajunnut alkaa mitään huutamaan, kun oli hetken aikaa siinä jotenkin ihan epätodellinen olo ja tarkistelin vielä siinä, että eihän mun puhelin vaan kuitenkin ollut omassa laukussa tms… mut joo inhottava olo näistä jää ihan ehdottomasti!

  Leave a Reply