BARCELONASTA PALUU -MASIS

3 toukokuun, 2019

Barcelonasta kotiutumisen jälkeen koitti heti vappu, jota emme tänä vuonna juhlistaneet mitenkään erityisesti. Itse kotiuduin Espanjasta vappuaattoa edeltävänä yönä ja Joonas Prahasta sitten vappuaattona iltapäivällä. Meidän vapun ohjelmassa oli vain herkuttelua ja leffojen katsomista kotona. Vappupäivänä kävimme pyörälenkillä Porvoon vanhassa kaupungissa ja skoolaamassa vapun kunniaksi terassiskumpilla. Tämä tuntui olevan meille molemmille tähän hetkeen juuri sopivan rauhallinen vappu, vaikka etukäteen vähän stressasin, että harmittaisiko viettää vappu kotona – ei kyllä harmittanut loppujen lopuksi yhtään!

Vapun jälkeinen arki alkoi eilen reippaasti ja koneen ääressä tuli istuttua melkein aamusta iltaan. Tämä kuukauden vaihde on aina itselleni melko kiireistä aikaa töiden osalta, kun muun muassa ylläpitämieni yritystilien sosiaalisen median kuukausisuunnitelmat täytyy viimeistellä ja viedä ”hyväksyttäviksi”, tehdä päättyneen kuukauden raportoinnit sekä hoitaa muun muassa kirjanpitoon liittyviä hommia. Näiden kaikkien parissa hurahti eilinen päivä ja hommat jatkuvat vielä tänään ennen kuin siirryn viikonlopun viettoon!

Muuten olen ehkä kärsinyt pientä Barcelonasta paluu -masennusta, kuten otsikkokin kertoo. Siihen saattaa osaltaan vaikuttaa myös nämä pari päivää vallinneet koleat säät niihin viime viikon upeisiin lukemiin verrattuna, mutta olen kokenut samoja fiiliksiä aikaisemminkin juuri Barcelonasta palatessani. Ihastuin kyseiseen kaupunkiin jo ensimmäisellä visiitilläni kymmenen vuotta sitten ja edelleen se on suosikkikaupunkieni listan kärkipäässä. Barcelona on ihan valtavan inspiroiva kaupunki ja vaikka olen käynyt sielä jo useita kertoja, niin se tuntuu tarjoavan aina jotain uutta. Mahtava kirjo erilaisia kaupunginosia, siistejä ravintoloita sekä baareja, paljon ispiroivia kauppoja/Vintage-liikkeitä, omaa silmääni hivelevää hieman rosoista arkkitehtuuria ja ainutlaatuinen fiilis. En ole oikein ikinä haaveillut ulkomaille muuttamisesta, mutta Barcelonassa tulee aina sellainen fiilis, että siellä voisi hyvinkin viihtyä vähän pidempäänkin!

Tässä vielä muutamat kuvat viime viikolta

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

 

– Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply ida ihana 4 toukokuun, 2019 at 5:11 am

  Ihania kuvia ja kyllähän sitä viime viikon lämpöä kaipaa myös täällä Suomessa olleet 😉
  Yleensä musta on kuitenkin aina loman jälkeen jotenkin päästä myös taas kotiin, omaan sänkyyn nukkumaan, tuttuun arkeen ja tietysti seuraavasta reissusta haaaveilemaan 🙂

  Me tehtiin viime viikolla pieni Suomen reissu, siitä kirjoitin blogiinikin.

  Ida

  • Reply Janni 5 toukokuun, 2019 at 12:07 am

   Niitä Suomen lämpötilalukemia tarkoitinkin ☺️

 • Reply Jenni Lipponen 29 toukokuun, 2019 at 11:15 am

  Vau, miten hienosti Barcelonan fiilis välittyy näistä sun kuvista sekä tekstistäsi 🙂

  Kirjotitkohan sillon joskus 10 vuotta sitten Barcelonan matkasta blogiisi? Jotenkin hämärästi muistan, että olisin joskus sillon kauan sitten lukenut juttua, kun olit ollut täällä, kun itse olin sillon varmaan just muuttanut Barcelonaan. Apua, miten aika menee nopeesti! 😀

  Toivottavasti Barcelona-masis alkaa helpottaa jo. Ja ainahan voi tulla uudelleen 😉 Kivaa kesän alkua sulle!

  Jenni Barcelonasta

  • Reply Janni 29 toukokuun, 2019 at 5:02 pm

   No varmasti olen kirjoittanut silloinkin 🙂 Olin siellä ensimmäisen kerran muistaakseni just 2009 – aika tosiaan rientää… Barca-masis on helpottanut onneksi ja enköhän sinne vielä taas joskus palaa 🙂 Hauskaa, että kommentoit ja ihanaa kesän alkua myös sinne!

  Leave a Reply