SYKSY KOTONA

3 syyskuun, 2019

Siitä on varmaan ihan ennätyspitkä aika, kun olen viimeksi postannut blogiin jotain koti-/sisustuskuvia. Instagramin puolelle niitä tulee heiteltyä aina silloin tällöin, mutta blogissa on ollut sisustusjuttujen osalta viime aikoina hiljaista. Se johtuu varmasti suurimmaksi osaksi siitä, että kotona ei ole tapahtunut juurikaan mitää suurempia muutoksia pitkiin aikoihin. Ei ole tullut hommattua pitkään aikaan mitään merkittävämpiä uusia sisustusostoksia, vaan uusien hankintojen sijaan on tullut vaihdeltua ja pyöriteltyä olemassa olevien juttujen paikkoja. Sitä olen kyllä tehnyt aina ja monesti ystäviemme kyläillessä meillä moni aina kyselee, että onko joku kaluste tai koriste uusi, mutta yleensä kyse on siitä, että se on vain uudella paikallaan. Esimerkiksi tuo tällä hetkellä sänkymme yläpuolella oleva paperimassasta valmistettu kallo vaihtanut paikkaa lukuisia kertoja. Tällä tavalla saa helposti piristystä kodin ilmeeseen joutumatta raottamaan lompakkoa ollenkaan!

Toinen helppo tapa tuoda piristystä kotiin on tekstiilien uusiminen aika ajoin, mutta siitä olenkin toitottanut varmasti jo kyllästymiseen asti. Itse vaihdan tekstiilejä ehkä neljä kertaa vuodessa – alkukeväällä, kesällä, syksyllä ja jouluna. Vaihtelen siis jo olemassa olevia tyynynpäällisiä ja toki välillä tulee hankittua uusiakin piristykseksi. Esimerkiksi tälle syksylle hankin Jotexin yhteistyökamppiksen yhteydessä nuo viimeisissä kuvissa näkyvät syksyiset murretun oranssin sävyiset pellavatyynyliinat sekä samaa värimaailmaa toistavan safarikuvioisen lattiatyynyn. Lisäksi vaihdoin sohvalle sitten ihan omista varastoista uusien kanssa yhteen sointuvat vanhemmat tyynynpäälliset. Freesasi ihanasti olohuoneen ilmettä syksyn jälkeen!

Joko teillä on laitettua kotia kuntoon syksyä ajatellen?

 

– Janni

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Katariina 3 syyskuun, 2019 at 11:55 am

  Ihanan näköistä teidän kotona! Mistä tuo makuuhuoneen lipaston päällä oleva maapallo juliste on?😊

 • Reply Janni 3 syyskuun, 2019 at 7:11 pm

  Voi kiiitos ☺️ se on ostettu eräästä pienestä sisustusputiikista Tammisaaresta toissa kesänä!

 • Reply Milla Sukhimatoilta 4 syyskuun, 2019 at 11:05 pm

  Olipa kiva lukea tällainen pitkä sisustuspostaus.
  Teillä on tosi kiva, seesteinen tunnelma kotona – persoonallinen, mutta harmoninen.

  • Reply Janni 5 syyskuun, 2019 at 10:08 am

   Voi kiitos 🙂 Ihanaa kuulla, että postaus miellytti. <3 Ihanaa syksyn jatkoa sinne!

 • Reply Saara 8 syyskuun, 2019 at 6:27 am

  Hei aivan ihanan näköistä! Ei ole vielä laitettu kotia syksykuntoon, mutta ensi viikolla tämä suunnitelmissa!

  • Reply Janni 8 syyskuun, 2019 at 9:51 am

   Oi ihanaa ja kiitos 🙂 Kivaa syksyä sinne ja tsemppiä sisustuspuuhiin!

 • Reply Hansu 8 syyskuun, 2019 at 7:29 am

  Teidän sisustus on niin upea! Olisi ihanaa löytää 2nd handina kaikkea kierrätyskeskuksista ja muualta, mutta itsellä ei riitä kärsivällisyys siihen, että odottelen ja etsiskelen juuri sitä oikeaa lipastoa tai yöpöytää jos huoneista puuttuu kauan jotain, ja sitten ostan vaan uutena jonkun tylsemmän mööpelin. Onko teidän Ikean Kivik sävyä Lejde? Pysyykö täyte muodossaan? Oletko pessyt päällisiä, ja saako ne pesun jälkeen hyvin sullottua takaisin paikalleen?

  • Reply Janni 8 syyskuun, 2019 at 9:54 am

   Voi kiiitos paljon! Mä oon aika paljon löytänyt kaikkea kivaa käytettynä ja se on kyllä ihanan palkitseva tunne, kun tekee second hand löytöjä. Meidän sohva on Ikean Kivik, mutta jo niin monta vuotta vanha, että meidän väri (isunda harmaa) on jo poistunut mallistosta. Meidän sohva on pysynyt ihan älyttömän hyvin muodossaan ja olen pessyt päällisiä ja hyvin saa takaisin paikoilleen. Olen kuitenkin ollut huomaavinani, että Kivik sohvan laatu olisi mennyt uudemmissa malleissa todella paljon alaspäin. Mieheni yrityksen tiloihin esim ostettiin vastaava uusi malli ja se lässähti todella nopeasti, kun taas meidän oma on edelleen viiden vuoden jälkeen hyvässä kunnossa!

  Leave a Reply