15 KYSYMYSTÄ HIUKSISTA -HAASTE

17 syyskuun, 2019

Sara heitti eilen haasteen tällaiseen hauskaan hiusaiheiseen postaukseen, johon päätin tarttua heti paikalla. Juuri pari päivää sitten mietin, että olisipa kiva tehdä pitkästä aikaa jotain kauneusaiheista sisältöä, joten tämä saa nyt toimia alkysysäyksenä!

 

1. Hiustyyppi?

Luonnonkihara, kuiva ja karhea. Tämä tulee monille usein yllätyksenä, sillä osaan ilmeisesti melko hyvin naamioida hiustyyppini näyttämään joltain ihan muulta!

2. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?

Tämä on vaihdellut vuosien saatossa todella paljon. Jossain vaiheessa en tainnut käydä kampaajalla useampaan vuoteen, sillä huonojen kokemusten jälkeen en vain uskaltanut mennä. Lopulta löysin itselleni luottokampaajan Johannan (kampaamo Saxcé), jonka kanssa tiemme ainakin hetkellisesti nyt ovat eronneet Johannan jäätyä äitiyslomalle. Olin vähän tuskissani Johannan jäädessä pois kuvioista, sillä ajatus uuden kampaajan penkkiin istahtamisesta oli melko pelottava. Nyt olen kuitenkin jo reilun vuoden ajan käynyt kampaajalla Kotkassa ystäväni Helmin kampaamossa ja ollut todella tyytyväinen. Kampaajalla käyn 2-3kk välein!

3. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla? 

Raidoitettiin melko runsaalla kädellä ja sen jälkeen sävytettiin pesupaikalla viileämmäksi sekä leikattiin kuivimmat latvat pois. Aika basic. Oli väri mikä tahansa, niin rakastan viileitä sävyjä ja lämpöä koitetaankin aina parhaan mukaan taittaa pois!

4. Tukkajumalasi?

Ihailen valtavasti pitkiä luonnollisen värisiä ruskeita hiuksia, jotka näyttävät hyvältä ilman sen suurempia ponnisteluita ja jotka eivät pörröönny kosteallakaan kelillä. Mun mielestä on itseasiassa ihan uskomatonta, että joku todella omistaa kuvailemani kaltaiset hiukset – DREAM. En osaa valitettavasti nimetä nyt tässä ketään!

5. Suosikkikampaus?

Korkea nuttura – en tosin tiedä, että onko se kuitenkin enemmän luottokampaus kuin suosikkikampaus. En ainakaan tällä hetkellä voisi ikinä kuvitella, että leikkaisin hiukseni niin lyhyeksi, että en saisi tuota luottokampaustani väsättyä. Ehkä se oikea suosikkikampaus on kuitenkin hiukset auki rennoilla laineilla hyvänä hiuspäivänä!

6. Kuinka usein peset hiukset – aamulla vai illalla?

Pesen hiukset melkein poikkeuksetta aina ilta-aikaan ja noin 2 kertaa viikossa. Tosin tämä pesuväli ei ole mihinkään kiveen kirjoitettu!

7. Vakio hätäkampaus?

No tähän nyt se korkea nuttura, josta puhuin jo kohdassa 5.

8. Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Kosteuttavia, silottavia ja kosteussuojan omaavia. Uusin lempparini on Olaplex-sarjan hiuksiin jätettävä hoitoaine No.6 Bond Smoother, joka tekee hiuksista suihkun jälkeen todella helposti selvitettävät ja tuntuu tekevän omille hiuksilleni äärimmäisen hyvää. Käytän myös Olaplex-sarjan shampoota sekä hoitoainetta ja tykkään superpaljon. Ikisuosikkini on jo vuosien ajan ollut Davinesin Ol Oil -hiusöljy!

9. Mikä hiustuote ei nappaa?

Tämä olikin vaikea, mutta sanoisin, että hopeashampoot. Ne olisivat muiden ominaisuuksiensa puolesta omiaan minullekin viileän hiusvärin rakastajana, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt hopeashampoota, joka ei kuivattaisi jo valmiiksi koppuroita suortuviani entisestään!

10. Jäätävin hiuslookkisi?

Hmm liian pitkät pidennykset joskus 2010 vajaa 10 vuotta sitten.

11. Syötkö ravinnelisää hiuksille?

Aloitin joskus kesän alussa syömään HairLust ”vitamiinikarkkeja”. Näitähän pitäisi vetää ainakin kolmen kuukauden ajan, jotta tuloksia voisi kunnolla huomata, mutta arvatkaa sainko edes kahta kuukautta päätökseen… Hyvä, että tuli nyt puheeksi, sillä voisin vaikka aloittaa tuon kuurin alusta!

12. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

Tällä hetkellä käytän silloin tällöin muutamaa clip on-pidennysosiota, jos haluan hieman lisää volyymia hiuksiin. Olen käyttänyt klipsipidennyksiä, joskus melkein päivittäinkin. Klipsit on mun mielestä edelleen superkätevät, jos haluaan tiettyihin kampauksiin tai vaikka juhliin hieman näyttävämmän lookin. Olen kuullut, että klipsit aiheuttavat joillekin kaljuja kohtia omien hiusten tyveen, mutta omia hiuksiani ne eivät ole ikinä vaurioittaneet!

13. Hiuskatastrofi?

Kun epäonnistuneen ”suoristuspermanentin” vuoksi hiukseni katkeilivat niin paljon, että koko tukka piti kyniä melko lyhyeksi ja latvojen katkeilu jatkui vielä pari vuotta tuon katastrofin jälkeen. Huhhuh, vieläkin tulee kylmät väreet kun muistan miten näin hiuksieni vain varisevan pitkin kampaamon mustaa suojaviittaa!

14. Millä suoristat ja/tai kiharrat? 

Pitkään vannoin GHD:n muotoiluraudan nimeen, mutta kesällä sain testiin Cloud Ninen raudan ja se on kyllä ihan loistava. Suoristan ja kiharran siis aina suoristusraudalla!

15. Hiusvinkki?

Älä pese hiuksia liian usein, älä käytä ohuita karheita (etenkään sillä metalliosalla varustettuja) ponnareita ja hommaa laadukas muotoilurauta, jos sellaista mielit käyttää!

 

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply