KLASSINEN MAANANTAI

7 lokakuun, 2019

Tänään on kyllä ollut oikein klassinen maanantai. Yritin aloitella aamulla hommia kotitoimistolla, mutta huonosti nukutun yön jäljiltä fiilis oli todella epävireinen. Kuten olen viime aikoina useampaankin otteeseen maininnut, niin koti ei todellakaan ole ollut minulle viime aikoina se tehokkain paikka työskentelyyn. Tänäänkin ratkaiseva tekijä oli, kun tajusin taas lähteä läppäri kainalossa ulos ihmisten ilmoille ja nyt täällä on jo mukavasta kahvilasta käsin painettu hommia useamman tunnin. To do -lista on huonovireisestä aamusta huolimatta lyhentynyt kovaa vauhtia ja fiilis on aivan toinen.

Minähän luovuin kesällä toimistopaikastani Helsingissä ihan siitä syystä, että työhuone oli minulle porvoolaisena niin haastavalla sijainnilla. Työmatkat veivät ihan liian suuren siivun päivästä ajallisesti ja myös rahallisesti ottaen huomioon päivittäiset auton parkki- sekä polttoainekustannukset. Edelleen olen sitä mieltä, ettei tuo Uudenmaankadun toimisto ollut minulle oikea vaihtoehto, mutta ehkä tulevaisuudessa joku vastaava ratkaisu hieman helpommalla sijainnilla voisi hyvinkin tulla kysymykseen. Tässä on nyt reilut vuoden päivät tehty töitä päätoimisena yrittäjänä, enkä voisi olla tyytyväisempi, mutta päivittäistä kanssakäymistä kollegoiden kanssa on kyllä ikävä. Onneksi nykyäänkin työviikkoon mahtuu monia sosiaalisia kontakteja ja vaihtelevuutta, mutta kuten sanottu, niin kotitoimistopäivät eivät tällä hetkellä nappaa yhtään!

Onko muilla samoja fiiliksiä – oletteko tehokkaimmillanne etäpäivinä kotitoimiston rauhassa vai työpaikalla/ihmisten ilmoilla kodin ulkopuolella?

takki Karen by Simonsen // huppari New Balance // housut Only // kengät Adidas

 

– Janni

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Emma 7 lokakuun, 2019 at 5:21 pm

  Koen, että mulle sopii parhaiten n. 50/50 tai 60/40 jako. Etäpäivinä saan keskityttyä hyvin ja pääsen useammin flow-tilaan. Työskentely on tehokkaampaa myös koska aikaa ei kulu laittautumiseen ja matkoihin.
  Palavereja ja ideointia on kuitenkin kiva hoitaa toimistolla face-to-face. Samalla kuulee mitä muualla tapahtuu ja voi saada uutta perspektiiviä asioihin mitä on ensin itsekseen pyöritellyt 🙂
  Toki jonkun verran on myös asiakastapaamisia, koulutuksia ym mitkä tuovat lisää vaihtelua arkeen.

  • Reply Janni 8 lokakuun, 2019 at 7:20 am

   Kiva kuulla muidenkin kokemuksia. Uskon, että tuollainen 50/50 olisi itsellenikin melko sopiva jako 🙂 Jossain vaiheessa tuli tehtyä varmasti yli puolet ajasta kotoa käsin ja se ei ehkä ole minulle hyvä. Ja tosiaan palaverit hoidan ehdottomasti mielummin face to face, jos vain mahdollista!

  Leave a Reply