HIUSTEN SÄVYN SEKÄ KOSTEUSTASON YLLÄPITOA

4 marraskuun, 2019

Kaupallinen yhteistyö: Moroccanoil

Jos minun pitäisi mainita kolme kaikkien aikojen suurinta haastetta liittyen hiuksiini, tulisi vastaus kuin apteekin hyllyltä: kuivuus, pörröisyys ja ei toivotut lämpimät sävyt, jotka meinaavat aina vain puskea esiin. Kuten olen blogini historian aikana varmasti jo lukuisat kerrat maininnut, niin omistan todella luonnonkiharan hiustyypin, joka selittääkin nuo kaksi ensimmäistä listaamaani ongelmaa. En ole oikeastaan koko elämäni aikana välittänyt omista kiharoistani ja olenkin teini-ikäisestä asti lämpökäsittelyillä silottanut ja suoristanut hiuksiani, mikä ei myöskään auta taistelussa kuivuutta vastaan. Kaikki superkosteuttavat hoitotuotteet ovat siis hiuksilleni kaiken A ja O, enkä lähestulkoon voisi elää ilman laadukasta hiuksiin jätettävää öljyä. Lisäksi kaikki viileän värisävyn ylläpitoon tarkoitetut tuotteet ovat jo pitkään kuuluneet vakiotuotteisiini!

Viime kesänähän aloitin projektin kohti hieman luonnollisempaa hiusväriä, sillä kyllästyin jatkuvaan tyvikasvun värjäämiseen. Päädyimme kampaajalla laittamaan pääni täyteen ohuita vaaleita raitoja, jotta yleisilme vaalenisi kertaheitolla. Yleensä minulle on aina raidoituksen yhteydessä värjätty tyvi tummemmalla, mutta tällä kertaa raidat aloitettiin melko läheltä tyveä, jätettiin tyveen oma väri ja sävytettiin vain pituuksia viileämmiksi. Tämän jälkeen olen kerran käynyt sävyttämässä pituuksia kampaajalla ja ihka oma värini on saanut nyt kasvaa jo useamman kuukauden. Oma hiusvärini on yllättänyt minut täysin, sillä se on paljon tummempi ja kivempi kuin olin osannut kuvitella. Aikaisemmin tyvikasvuni näytti todella tummaksi värjättyä hiusta vasten lähinnä harmaalta ja mitäänsanomattomalta, mutta jo nyt väri on päässyt ihan eri tavalla oikeuksiinsa. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa vaalentaa pituuksia vielä hieman lisää, mutta jo tuo yksi vaalennuskerta sai rutikuivat hiukseni kärsimään sen verran paljon, että olen nyt viimeiset kuukaudet keskittynyt vain hiusten kunnolliseen hoitoon.

Omaksi ja hiusteni iloksi sain minulle jo ennestään erittäin tutulta Moroccanoililta aivan ihanan ja juuri minulle räätälöidyn hiusten hoitopaketin, joka sisälsi sekä pitkäaikaisia suosikkejani, että myös uusiakin tuotteita. Moroccanoilin laajasta tuotevalikoimasta löytyy niin hoito-, muotoilu- kuin viimeistelytuotteitakin ja kaikkia näitä yhdistää korkea laatu sekä jokaisesta tuotteesta löytyvä hiuksia hemmotteleva arganöljy. Minun hiuksille valitsimme tietenkin mahdollisimman kosteuttavia hoitotuotteita, Moroccanoilin kulttimaineen saavuttanutta hoitoöljyä sekä erittäin kiinnostava uusi sävyttävä maski, joka samalla myös ravitsee hiuksia todella tehokkaasti.

Sävyttävä ja hoitava hiusmaski

Sävyttävien naamioiden sarja on tosiaan tämän syksyn uusi tulokas Moroccanoil-tuoteperheessä. Erilaisia sävyjä löytyy yhteensä seitsemän ja tuotetta käytetään helposti hiustenpesun yhteydessä tavallisen hiusnaamion tavoin. Tuotetta siis levitetään pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin, kammataan hiukset läpi harvapiikkisellä kammalla ja annetaan vaikuttaa halutusta sävyn voimakkuudesta riippuen 5-7 minuuttia ennen huuhtelua. Lisätietoa täällä!

Oma kokemus: Itse olen yleensä vielä levityksen jälkeen vuorannut hiukseni pyyhkeellä ja antanut tuotteen muhia saunassa varmaan tuon maksimivaikutusajan. Oma tavoitteeni on siis ylläpitää raidoitettujen osioiden viileää sävyä ja näin ollen valitsin itselleni sävyn: platinium. Tuote on lunastanut täydellisesti lupauksensa niin hoitavuuden kuin sävytyksenkin kohdalla. Hiukset jäävät maskin jäljiltä aivan uskomattoman pehmeiksi ja raitojen sävy on pysynyt juuri sellaisena kuin pitääkin. En ole varma onko se mahdollista, mutta ihan kuin olisin ollut huomaavinani myös tummemman pohjavärini sävyttyneen juuri haluaamani viileään suuntaan tämän tuotteen ansiosta!

Hiusten hoitotuotteet:

Kuten sanottu, niin minulle valittiin muiden hoitotuotteiden osalta seuraavat, mahdollisimman kosteuttavat tuotteet:

  • Hydrating-sarjan shampoo ja hoitoaine

Todella hyvät kosteuttavat tuotteet jokapäiväiseen käyttöön. Nämä ovat olleet minulla käytössä monesti aikaisemminkin ja nämä jättävät hiukset ihanan pehmeiksi. Plussaa siitä, että nämä eivät sisällä lainkaan sulfaatteja, fosfaatteja tai parabeeneja.

  • Intense Hydrating -maski

Kosteuttavista maskeista valitsin itselleni tuhdimman version, joka on suunniteltu paksummille hiuksille. Maskin koostumus on ihanan täyteläinen ja tykkään laittaa tämänkin saunomisen ajaksi pyyhkeen alle vaikuttamaan. Hiukset jäävät todella pehmeiksi sekä helposti käsiteltäviksi ja tällaiset tuotteet ovatkin oikea elinehto luonnonkiharalle kuivalle hiukselleni. Tämä on myöskin minulle jo entuudestaan tuttu ja hyväksi todettu tuote!

  • Hydrating-sarjan muotoiluvoide

Tätä kosteuttavaa muotoiluvoidetta olen käyttänyt pesun jälkeen ja se toimii mielestäni samalla myös jätettävänä hoitoaineena. Tuote eliminoi hiuksista pörröisyyttä ja kosteuttaa tehokkaasti. Lisäksi tätä voi käyttää myös kuiviin hiuksiin, jolloin se toimii hyvänä freesaajana ns. ”toisen päivän kampauksessa”. Tämä jättää jopa oman luonnonkiharani suhteellisen siedettävän näköiseksi, jos annan sen kuivua pesun jälkeen vapaana.

  • Moroccanoil Treatment -hoitoöljy

Tämä legendaarinen lasipulloon pakattu öljy tuskin sen kummemmin esittelyjä kaipaa. Tämä on ehdottomasti yksi parhaita kokeilemiani hiusöljyjä ja minä, jos joku olen testannut vaikka ja mitä. Öljy on mielettömän riittoisaa sekä hienojakoista ja se tuo hiuksiin mahtavan kiillon. Jotenkin tässä öljyssä myös tuo Moroccanoil-tuotteille ominainen koukuttava tuoksu pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Käytän tätä itse sekä kosteisiin hiuksiin, että myös viimeistelytuotteena vaikkapa kiharakampauksissa. Tämä tuo upean viimeisen silauksen ja kiillon latistamatta kampausta!

Tästä Moroccanoil-tuotepaketista löytyy oikeastaan kaikki, mitä tällä hetkellä hiusteni hoitoon tarvitsen. Väri pysyy hyvänä tuon sävyttävän maskin ansiosta, jota käytän n. kerran viikossa ja lisäksi kaikki yllä esitellyt tuotteet ovat niin mielettömän kosteuttavia, että niillä saa jopa minunkin kuivat sekä hapsottavat hiukset taltutettua.

Ovatko Moroccanoil-tuotteet teille tuttuja ja löytyykö sarjasta jo omia suosikkejanne? 

Voin mielettömän suurella lämmöllä suositella kaikkia yllä mainittuja tuotteita, jos omaat lähellekään samantyyppiset kuivat sekä karheat hiukset kuin minulla. Kaikista palkitsevinta on päästä toteuttamaan yhteistöitä tällaisten brändien kanssa, joiden tuotteista on itsellä loistavat kokemukset jo vuosien takaa!

Koko Moroccanoil-tuotevalikoimaan pääsette tutustumaan tarkemmin täällä!

Instagram-profiilistani löytyy nyt Moroccanoil-arvonta, jossa palkintona ihana Moroccanoil-adventtikalenteri!

 

– Janni

1 Comment

  • Reply Laura 5 marraskuun, 2019 at 11:19 am

    Löytyy suosikit, täällä myös yksi luonnonkiharapää voisi suositella koko sarjaa, toivoin jo lopussa, että olisi ollut näiden ympärillä arvontaa – olisi piristänyt hoitovapaalla olevan äidin päätä ja arkea 👍😁

  • Leave a Reply