VÄHÄN VAIKEAMPI PÄIVÄ

6 marraskuun, 2019

Tänään tunsin jo aamulla huonosti nukutun yön jälkeen, että päivästä saattaisi pitkästä aikaa tulla hieman haastavampi. Olen selvinnyt tämän raskauden kanssa aivan mielettömän vähällä kaikkien ikävien oireiden suhteen, mutta ajoittainen väsymys on varmasti ollut oireista merkittävin. Tämä väsymys on ollut aivan erilaista kuin mikään ikinä aikaisemmin, eikä tähän auta oikein mitkään normaalit konstit. Olo kohenee omia aikojaan ja harvemmin tätä onkaan kestänyt useampia päiviä putkeen, vaan näitä päiviä on koko raskauden ajan tullut ja mennyt. Eikä väsymys ole kertaakaan vetänyt mehuja niin totaalisesti, ettenkö olisi kuitenkin normaalisti pystynyt arjessa ja omissa töissäni toimimaan. Olen tämän raskausajan väsymyksenkin suhteen kuullut niin rajuja kokemuksia, että nämä omani tuntuvat hyvin pieneltä niihin verrattuna. Omat joustavat työaikani ovat myös olleet todella vahvasti puolellani, sillä olen tarpeen vaatiessa pystynyt lähes aina rytmittämään päiväni niin, että olen voinut vaikka päiväunetkin ottaa tietyissä väleissä, jos siltä on tuntunut. Väsymyksen ja päänsäryn lisäksi tänään olen tuntenut kiristävää tunnetta vatsan seudulla ja uskon sen johtuvan kohdun kasvusta. Eiköhän tuo vatsakin todennäköisesti kohta ”pullahda” kunnolla esiin, kun toistaiseksi sitä ei vaatteet päällä oikein edes huomaa.

Ajattelin itseasiassa kirjoitella tässä lähipäivinä vähän laajemmin raskauden eri vaiheista ja fiiliksistä ihan sieltä alkumetreiltä tähän päivään, kun niin moni teistä kertoi, että raskauteen liittyvät jutut kiinnostavat. Ihanaa kuulla! ♥

Nyt teen tässä vielä muutamat päivällä rästiin jääneet hommat loppuun ja käyn vielä meilit läpi. Näiden jälkeen voisi laittaa saunan lämpeämään ja tilata jotain ruokaa, sillä kauppaan lähtö ei nyt jotenkin houkuta tänään. Huomenna onkin tiedossa kuvauspäivä Xenian kanssa!

 

– Janni

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Sini 6 marraskuun, 2019 at 7:40 pm

  Ihanaa päästä lukemaan vauvajuttuja! 😍 Täällä odotetaan kovasti myös helmikuussa prinsessaa saapuvaksi ❤️

  • Reply Janni 6 marraskuun, 2019 at 8:07 pm

   Oi ihanaa kuulla ❤️ valtavasti onnea sinne!

 • Reply Iida 6 marraskuun, 2019 at 10:50 pm

  Mua kiinnostaisi tietää millainen sun ruokavalio on ollut raskauden aikana ja oletko vähentänyt kahvin juontia? Itse en ole kokenut koko raskutta ja nämä aiheet lähinnä mietityttää päässä. Ihanaa odotusta ☺️

  • Reply Janni 7 marraskuun, 2019 at 3:47 pm

   Ruokavalio on ollut oikeastaan melko samanlainen kuin ennen raskauttakin. Jossain alkuvaiheessa minulla oli huono ruokahalu normaaliin verrattuna, mutta muuten olen syönyt samalla tavalla kuin ennenkin. Toki jätin heti plussatestin jälkeen pois raa’at lihat, pastöroimattomat maitotuotteet ja ym… 🙂 En ole orjallisesti kaikkia suosituksia noudattanut, vaan mennyt ns. maalaisjärjellä. Kahvia mun ei tehnyt mieli alkuraskaudessa ollenkaan ja kahvi palasi kuvioihin vasta muutama viikko sitten, kun alkoi taas tehdä normaaliin tapaan mieli. Juon yleensä vain yhden kupin kahvia päivässä ja ihan max.2 🙂

 • Reply Elli 7 marraskuun, 2019 at 9:31 am

  Raskausajan väsymys todellakin vie välillä kaikki voimat. Mä muistan, että olin edellisessä raskaudessa usein niin väsynyt, etten kerta kaikkiaan pysynyt hereillä, vaan simahdin sohvalle jo alkuillasta. Tsemppiä väsymyksen kanssa taisteluun! Ja hyviä vointeja muutenkin 🙂! Tosi kiva päästä lukemaan raskauteen liittyviä juttuja. T. 3kk vanhan tytön äiti

  • Reply Janni 7 marraskuun, 2019 at 3:48 pm

   Onnea uudesta perheenjäsenestä sinne! <3 Mulla on ollut kans muutamia tuollaisia päiviä, kun väsymys on kaatanut ihan täysin, mutta onneksi loppujen lopuksi niitä on ollut hyvin vähän 🙂

 • Reply Minna 7 marraskuun, 2019 at 10:39 am

  ihanaa päästä lukemaan raskausajan postauksia, täällä ollaan samassa tilanteessa, vaikkakin hieman varhaisemmassa vaiheessa 🙈 olis kiva jos voisit tehdä postauksen, jossa vastaisit lukijoiden kysymyksiin raskauteen liittyen.

  • Reply Janni 7 marraskuun, 2019 at 3:49 pm

   Valtavasti onnea! <3 ja hyvä idea. Instagramin puolella olisi varmasti helpoin kerätä kysymyksiä postausta varten. Taidankin tehdä sen tänään!

 • Reply Viveka 7 marraskuun, 2019 at 3:56 pm

  Moi!

  Ihan mielettömästi onnea pikkuisen johdosta! Oon seurannut sua jo pitkän aikaa, monta vuotta, mutta en ole varmaan kertaakaan aiemmin kommentoinut. Ihana päästä lukemaan vauvajuttuja. Mulla ei vielä ole lapsia, mutta kovasti tällä hetkellä kuumeillaan mun avopuolison kanssa, ja mietitään oikeaa ajankohtaa ehkäisyn pois jättämiselle. Siksi kiinnostaakin erityisen paljon vaivajutut, josko ne olisi pian itsellekin ajankohtaisia 💕

  • Reply Janni 7 marraskuun, 2019 at 5:35 pm

   Ihanaa kuulla, että olet ollut mukana menossa jo pitkään <3 kiitos siitä sekä onnitteluista. Teilläkin siis sinänsä jännittäviä aikoja menossa ja mahtavaa kuulla, että aiheeseen liittyvät jutut kiinnostavat!

 • Reply Essi 8 marraskuun, 2019 at 2:12 pm

  Todella suuret onnittelut täältäkin vauvauutisten johdosta! <3 Olen seurannut sinua siitä saakka, kun kirjoititte Saran kanssa yhteistä blogia. Miten huikeaa onkin ollut lukea eri elämänvaiheistasi ja nyt näistä ihanista uutisista. Vauvan ja raskauden kuulumiset kiinnostavat, joten niitä minäkin mieluusti lukisin.

  Kovasti jaksamista ja kaikkea hyvää! 🙂

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2019 at 3:54 pm

   Aivan ihanaa kuulla ja kiiitos tuhannesti!! :)<3

 • Reply Mimmi 11 marraskuun, 2019 at 11:38 am

  Onnea! Ja aivan ihana takki, mistä se on?

  • Reply Janni 11 marraskuun, 2019 at 5:31 pm

   Takki oli itseasiassa Xenialta lainassa ja taitaa olla peräisin Bubbleroomilta! 🙂 Ja kiitos!

  Leave a Reply