VUOSI 2019 – MITÄ JÄI KÄTEEN

23 joulukuun, 2019

Löysin ihanan Irenen Mutsie-blogista tällaisen 19 kysymyksen sarjan liittyen vuoteen 2019. Mielestäni tämä oli loistava tapa hieman summailla tapahtumia ja pohdiskella tätä pian päättyvää vuotta, joka on ollut monellakin tapaa aivan erityinen. Minulla on kuitenkin vahva veikkaus siitä, että vuosi 2020 tulee olemaan vielä ikimuistoisempi. ♥ Syvennytään nyt kuitenkin hetkeksi vielä tähän vuoteen 2019!

1. Asiat jotka yllättivät tänä vuonna:

No kyllä me melkoisen yllätyksen koimme loppukesästä, kun raskaustesti näytti plussaa. Ei se tietysti ihan täytenä yllätyksenä tullut, mutta kyllä se silti melkoinen mullistus oli jo silloin ja elämä on ollut hieman erilaista sen jälkeen.

2. Uudet ihmiset joihin tutustuin tänä vuonna:

Tässä kohtaa voisin ehdottomasti mainita Xenian, jonka kanssa olimme jo parin vuoden ajan asustelleet ihan melkein kivenheiton päässä toisistamme, mutta vasta tämän vuoden keväänä tutustuimme kunnolla. Meistä on ollut valtava apu toisillemme puolin ja toisin duunihommien suhteen ja yhteinen sävel löytyi heti. Ollaan keväästä asti treffailtu kuvailun merkeissä oikeastaan ihan viikottain ja käyty siinä samalla läpi kaiken maailman elämän ilot sekä surut. Nyt kun olemme vielä samaan aikaan raskaana, niin on ollut huippua päästä jakamaan ajatuksia siihen liittyen ja Xenia on ollut jo kahden lapsen äitinä minulle ihan mieletön mentori. ♥ Kiiitos ja jatketaan ensi vuonna!

3. Vuoden mieleenpainuvimmat päivät:

Näitä on mahtunut tähän loppuvuoteen paljon, mutta yhtenä suurimmista tietenkin 1.11. jolloin menimme naimisiin. ♥

4. Vuoden paras sarja ja leffa:

Vuoden (ja ehkä kaikkien aikojen) paras sarja on ehdottomasti ollut This Is Us. Leffoja sen sijaan on tullut katsottua todella vähän, mutta mieleen on jäänyt ainakin Call Me By Your Name.

5. Vuoden soitetuin biisi:

Mä olen musiikin suhteen siinä määrin tylsä, että mulla pauhaa suurilta osin samat biisit vuodesta toiseen ja kuuntelen ihan todella vähän uutta musiikkia. Gettomasan Diplomaatti-levy on soinut kyllä autossa aika paljon kesän alusta lähtien!

6. Vuoden kosmetiikkatuote:

Lumenen itseruskettavat tipat, jotka voi sekoittaa mihin tahansa kasvovoiteeseen – loistava ja älyttömän riittoisa tuote ympärivuotiseen käyttöön.

7. Vuoden lempparireissu:

Tänä vuonna tuli matkailtua huomattavasti vähemmän verrattuna edelliseen, mutta lempparireissu oli varmasti alkuvuonna tehty Sri Lankan reissu!

8. Lause joka jäi mieleen tältä vuodelta:

Kaikki ihanat onnittelut ja muut viestit, kun saman viikonlopun aikana menimme naimisiin ja paljastin uutisen tulevasta perheenlisäyksestämme. Mitään yksittäistä lausetta ei ole jäänyt mieleen, mutta onnen toivotuksista jäi ihan mielettömän lämmin fiilis. ♥ Ja varmasti myös se, kun ystäväni pyysi minua heidän ihanan pienen poikansa kummiksi!

9. Tilanne jossa ylitin itseni tänä vuonna:

Ihan ensimmäisenä tuli spontaanisti mieleen, kun uskaltauduin kokeilemaan surffausta Sri Lankassa. Vesi ei todellakaan ole minulle se ominaisin elementti – isot aallot eivät houkuttele, enkä oikeastaan ikinä edes ui meressä (Suomea lukuunottamatta). Olin melko varma, että lopettaisin homman kuin seinään joutuessani ensimmäisen kerran aallon pyöriteltäväksi ja riepoteltavaksi, mutta hieman omaksikin yllätyksekseni niin ei tapahtunutkaan. Aalloissa pyöriminen ei ollut ollenkaan niin kamalaa kuin olin kuvitellut ja olin vain todella onnellinen sekä iloinen, että lähdin testaamaan, vaikka kyseinen laji ei silti ehkä ihan oma juttuni ollutkaan!

10. Uusi asia jonka tein tänä vuonna: 

No tuo mainitsemani surffin kokeilu on ainakin yksi sellainen, mutta toki myös tuli mentyä naimisiin ensimmäisen sekä toivottavasti viimeisen kerran. ♥

11. Asia, joka sai minut itkemään tänä vuonna:

Tämä joulun aika on aina sellainen, joka saa myös tiettyjä ikäviä asioita pintaan sekä mielen päälle. Joulukuussa on siis tänäkin vuonna tullut muutamat kyyneleet itkettyä. Moni sanoo raskauden ja sen mukanaan tuovien hormoonien herkistävän siinä määrin, että monella tässä tilassa olevalla naisella on itku todella herkässä. Itse koen omalla kohdallani käyneen ehkä jopa toisin päin, sillä olen itkenyt viimeisen puolen vuoden aikana todella vähän, vaikka kuluneeseen kuuteen kuukauteen on mahtunut myös huolta, ikäviä juttuja ja stressiäkin.

13. Vuoden arkiresepti, jota kokattiin paljon:

Chili Sin Carne runsaalla tuoreella korianterilla!

14. Tärkeä päätös, jonka tein tänä vuonna:

Samat teemat toistuvat nyt monessa kohtaa, mutta tämä tärkein päätöskin varmasti liittyy tuloillaan olevaan perheenlisäykseemme ja naimisiin menoon. ♥

15. Teinkö uudenvuodenlupauksia ja pidinkö niistä kiinni tänä vuonna? 

En yleensä harrasta uudenvuodenlupauksia, enkä tainnut sellaisia tällekään vuodelle tehdä!

16. Vuoden ajatuksia herättävin kirja:

Auschwitzin tatuoija, jonka kuuntelin meno- ja paluulennoilla Barcelonan reissulla.

17. Uusi taito, jonka opin tänä vuonna:

Hitsit, mulla ei tule mitään mieleen. Varmasti olen oppinut montakin pientä asiaa, hmm…

18. Vuoden hauskin tapahtuma:

Ruisrock heinäkuussa meidän mahtavalla festarijengillä!

19. Vuoden lempparivaate:

North Outdoorin villapaidat ♥

 

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply