GRAN CANARIALLA

13 tammikuun, 2020

Aloimme loppusyksystä haaveilemaan tuttuun tapaan talven lomamatkamme perään, mutta tämän hetken vaihtoehtojamme tarkastellessa totesimme ne hyvin rajallisiksi. Raskaana olevien nimittäin tulisi välttää matkustamista alueille, joilla zika-virusta esiintyy ja näin ollen matkakohteista rajautui iso osa pois pelistä. Olin ollut tästä tietoinen, mutta tuli kuitenkin hieman yllätyksenä, että miten laajasti zika onkaan levinnyt. Meinasimme jo luopua matkahaaveista kokonaan tämän talven osalta, mutta marraskuun harmaudessa tuli kuitenkin vahvasti sellainen fiilis, että olisi kyllä ihanaa saada johonkin väliin pieni irtiotto. Lisäksi tämä on varmasti viimeinen mahdollisuus pitkään aikaan, kun voimme lähteä kaksin reissuun rentoutumaan.

En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Kanariansaarilla tai edes suunnitellut matkustavani tänne, mutta minulla oli kyllä useiden muiden tavoin jokin oletus tästä Atlantilla sijaitsevasta saarirykelmästä. Myönnetään, ettei mielikuvani ollut ihan positiivisimmasta päästä, mutta melko nopeasti Kanariansaaret alkoivat kuitenkin pienen tutkimisen jälkeen vaikuttaa paljon mainettaan mielenkiintoisemmalta lomakohteelta. Päädyimme siis varaamaan matkan Gran Canarialle ja lisäksi vuokrasimme heti myös auton koko viikon kestävän matkamme ajalle, sillä näin ajattelimme saavamme reissusta paljon enemmän irti.

Nyt olemme viettäneet täällä kolmen yön verran ja olen niiiiin tyytyväinen, että emme päättäneet rajallisten kohdevaihtoehtojen takia skipata tämän talven reissua. Tämä valon määrä on jo nyt tehnyt mielelle todella hyvää ja ollemme kerenneet tehdä jo vaikka mitä. Päivä ovat tuntuneet ihanan pitkiltä, kun fiilis on ollut niin rento ja kiireetön. Aamut ovat alkaneet kävelylenkeillä meren äärellä, olemme käyneet saaren pääkaupungissa Las Palmasissa, kierrelleet pieniä sympaattisia kyliä sekä ajeltu karuissa vuoristomaisemissa. Vuokra-auto on odotuksiemme mukaisesti osoittautunut todella tarpeelliseksi ja meidän mielestä oikeastaan jopa pakolliseksi, sillä ei tästä paikasta muuten saisi tällä tavalla irti. Lisäksi olemme onnistuneet löytämään jo useampia kivoja ravintoloita, vaikka niiden suhteen olimme alkuun hieman skeptisiä kuulemiemme kokemusten perusteella. Reissu on siis tähän mennessä ollut oikein onnistunut!

Tänään ajattelimme ottaa hieman rauhallisemman päivän ja kuluttaa ainakin aamupäivän hotellin altaalla loikoillen ja äänikirjoja kuunnellen. Se piti vielä sanoa, että täällä on näin tammikuussa ollut itselleni tähän hetkeen oikein sopiva sää. Aurinkoista ja lämmintä, mutta ei tukalan kuuma ja iltaisin täytyy vetää päälle pidempää lahjetta sekä hihaa. Tässä raskauden kolmannella kolmanneksella en itse ainakaan koe kaipaavani mitään hullua hellettä!

Kivaa alkanutta uutta viikkoa kaikille! ♥

 

– Janni

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kride 14 tammikuun, 2020 at 6:04 am

  Ihanan näköistä 😍

  • Reply Janni 14 tammikuun, 2020 at 10:04 am

   Sanos muuta! 😊

 • Reply Wahlberg 14 tammikuun, 2020 at 2:18 pm

  Me käymme monta kertaa Kanarialla ja siitä on tullut lempi saari

  • Reply Janni 15 tammikuun, 2020 at 7:45 pm

   Kiva kuulla! 🙂

 • Reply Merja Vilkki 15 tammikuun, 2020 at 9:53 am

  Tutut paikat ja todettu kanssa hyväksi ja turvalliseksi.

  • Reply Janni 15 tammikuun, 2020 at 7:43 pm

   Kiva kuulla! 🙂

 • Reply Heidi 15 tammikuun, 2020 at 1:39 pm

  Kertoisitko vielä missäpäin Gran Canariaa vietätte tämän viikon? Unohtuiko mainita vai enkö vain löytänyt tietoa?

  • Reply Janni 15 tammikuun, 2020 at 7:43 pm

   Ollaan tosiaan pyöritty ihan ympäri saarta, kuten tekstissä mainitsinkin. 🙂 Eli joka päivä vähän eri paikoissa ja koko saari on oikeastaan tullut tässä vajaassa viikossa kierrettyä. Hotellimme on San Agustinissa, mutta nämä postauksen kuvatkin ovat sieltä täältä ympäri saarta.

  Leave a Reply