GRAN CANARIA – VINKIT

19 tammikuun, 2020

Toissayönä palasimme reissusta kotiin ja näitä kuvia katsellessa kaipuu noihin valoisampiin sekä värikkäämpiin maisemiin tuntuu nostavan päätään. Toisaalta aurinkoenergiaa tuli kyllä viikon aikana kahmittua talteen sen verran, että sen voimalla kyllä jaksaa tätä poikkeuksellisen harmaata tammikuun maisemaakin taas hieman paremmin.

Minulle on tullut tähän Gran Canarian reissuumme liittyen todella paljon kaikkia kysymyksiä Instagramin puolella ja ajattelin koota niistä yleisimmät myös tänne blogiin, niin löytyypähän sitten täältäkin pieni infopaketti:

– Varasitteko lennot ja hotellin erikseen vai pakettina?

Tämän tyylisen kohteen sekä matkan kohdalla tulee lähes poikkeuksetta huomattavasti edullisemmaksi ottaa pakettimatka joltain matkanjärjestäjältä, joten siihen vaihtoehtoon päädyimme tällä kertaa mekin.

– Miten hoiditte auton vuokrauksen ja paljon se maksoi viikon ajalta?

Varasimme vuokra-auton jo etukäteen Hertziltä netin kautta. Meidän valitsemassamme hintaluokassa auton vuokraus maksoi viikolta 164 euroa ja siihen päälle tuli autoa noutaessa 144 euron lisämaksu sillä halusimme ottaa täyden vakuutuksen, jolla omavastuu poistui vahinkojen varalta. Noudimme auton heti Las Palmasin lentokentälle saavuttuamme ja palautimme myös lähtöpäivänä lentokentälle. Auton vuokrauksessa suosittelen ehdottomasti suosimaan aina kansainvälisiä firmoja ja tekemään varauksen suoraan kyseisen firman omien nettisivujen kautta, niin onnistut todennäköisesti välttämään yllätykset sekä tekaistut lisäkustannukset.

– Missä päin saarta hotellinne oli ja voitko suositella kyseistä hotellia?

Hotellimme Corallium Beach By Lopesan sijaitsi San Agustinissa saaren eteläosassa. Hotelli oli pari vuotta sitten kauttaaltaan remontoitu ja sen vuoksi todella freesi. Aamupala oli superhyvä ja muutenkin pidimme hotellista kaikin puolin. San Agustin sopi meille myös sijaintina, sillä sieltä oli helppo lähteä liikkumaan eri puolille saarta. Täytyy kuitenkin sanoa, että ilman kulkupeliä olisimme kyllästyneet viikossa San Agustiniin perin pohjin, sillä sen ympäristössä ei ollut juurikaan tekemistä.

Jatkuu….

– Millainen sää Gran Canarialla oli tammikuussa?

Tämähän tosin voi vaihdella paljonkin, mutta meille sattui ainakin tosi kivat kelit. Päivisin lämpötilat vaihtelivat 21-24c välillä ja öisin 16-18c välillä. Sää oli siis täysin verrattavissa Suomen hyvään kesäkeliin, kun päivisin pärjää mekossa, mutta illaksi tarvitaan neuleita sekä takkeja. Tämä sopi meille ihan loistavasti!

– Onnistuitteko löytämään hyvää ruokaa ja kivoja ravintoloita? 

Kyllä, mutta ravintolat kannattaa ehdottomasti tsekata netistä etukäteen, sillä hyvät raflat tuntuivat kyllä olevan hieman kiven alla. Omat lempparimme viikon ajalta olivat:

N’enoteca, Puerto de Mogan

Il Vespino Vecchio, San Agustin

Greek Taverna, San Agustin

928 Aroma Atlántico, San Agustin

Tropical Soul, Maspalomas

Mr. Kale, Las Palmas

Nämä kaikki tosiaan sijaitsevat eri puolilla saarta, mutta näitä voimme ehdottomasti suositella!

– Mitä käymisen arvoisia paikkoja suosittelisit saarella?

Omat suosikit listattuna alla:

Teror, kaunis pieni vuoristokylä, jossa monia sympaattisia ravintoloita sekä putiikkeja. Matka tänne kulkee pitkin pieniä sekä kapeita vuoristoteitä ja maisemat ovat upeat!

Las Palmas, Itse tykkäsin erityisesti Trianan kaupunginosasta, joka on osa Las Palmasin vanhaa kaupunkia. Paljon kivannäköisiä ravintoloista sekä kahviloita ja kivoja pieniä putiikkeja.

Puerto De Mogan, Kaunis ja rauhallinen (ainakin tähän vuodenaikaan) kalastajakylä, jonka katujen varsilta näytti löytyvän monia kivannäköisiä ravintoloita. Sympaattinen pieni satama, kauniita rakennuksia ja upeat kukkaköynnöksen kiemurtelivat pitkin talojen seinustoja. Täällä söimme myös reissun parhaan illallisen italialaisessa N’enoteca -ravintolassa.

Pico De Las Nieves, Gran Canarian korkein näköalapaikka lähes 2000m korkeudessa. Matkan varrella upeita vuoristomaisemia sekä useita vaellusreittejä. Tänne kannattaa varata lämmintä päälle, sillä lämpötila laskee melko nopeasti, mitä korkeammalle mennään.

Arucas, Saaren pohjoisosassa sijaitseva pieni kaupunki täynnä historiaa ja hienoja rakennuksia. Tänne eksyimme hieman vahingossa, mutta paikka oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Paikan tunnetuin maamerkki on upea ja massiivinen San Juan Bautistan vanha kirkko!

Siinä tosiaan vastaukset yleisimpiin saamiini kysymyksiin, mutta laittakaahan kommenttia, jos jokin jäi vielä mietityttämään!

Leppoissa sunnuntaita kaikille. ♥

 

-Janni

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lilli 20 tammikuun, 2020 at 8:20 pm

    Pakko kommentoida, että olen ollut myös Kanarialla ja mielestäni siellä pärjää todella hyvin ilman autoa. Paikalliset bussit toimivat todella hyvin ja niiden kanssa pääsee ympäri saaren. Bussit ovat moderneja ja halpoja. Mielestäni ilman autoa pärjää todella hyvin. 😊

    • Reply Janni 20 tammikuun, 2020 at 9:35 pm

      Makuasioita ja varmasti pärjääkin! 😊 Meiltä olisi kyllä jäänyt moni näkemisen arvoinen paikka käymättä ilman omaa kulkupeliä. Tosi paljon tuli löydettyä paikkoja ihan sattumalta ja oman auton etuna on vapaus pysähdellä aina reitin varrella, kun jotain mielenkiintoista tulee vastaan.

    Leave a Reply