MIKÄ PERHEEN PERUSTAMISESSA MIETITYTTÄÄ?

4 maaliskuun, 2020

Keskiviikko on täällä ja Äititreffit-podimme uusin jakso on taas ilmestynyt aamulla. Tämän viikon aiheena meillä on jo pitkään tapetilla ollut Suomen alhainen syntyvyys ja jaksossa pohdimme aihetta monelta eri näkökannalta. Kyseessä on spesiaalijakso siinä mielessä, että sen koko runko on oikeastaan muodostettu Äititreffien kuulijoiden mietteiden pohjalta. Kysyimme ennen jakson äänitystä kuulijoiltamme, että:

”Haluavatko he lapsia – miksi tai vaihtoehtoisesti miksi eivät?”

”Mikä perheen perustamisessa eniten mietityttää?”

Toteutimme tämän kyselyn oikeastaan heti ensimmäisen jaksomme julkaisun jälkeen ja olimme todella positiivisesti yllättyneitä siitä, miten paljon saimme vastauksia huolimatta siitä, että koko podi otti vielä ensimmäisiä askeleitaan. Tämä toki kertoo myös siitä, että aihe on tällä hetkellä monilla mielen päällä ja olemme valtavan kiitollisia siitä, miten antaumuksella kuulijamme halusivat ottaa tähän osaa – KIITOS!

Vastauksista tuli esille monia erilaisia näkemyksiä ja jaoimme nämä Kaisan kanssa jaksoa valmistellessamme muutamiin eri kategorioihin – taloudelliset syyt, psykologiset syyt, sopivan kumppanin puute, tahaton lapsettomuus ym… Jakson aikana luemme kuulijoiden rustaamia ajatuksia jokaisesta kategoriasta ja keskustelemme Kaisan kanssa niiden pohjalta. Osaan kommenteista pystyimme vahvasti samaistumaan, mutta mukana oli monia sellaisiakin näkökantoja, joita emme ehkä itse olisi osanneet ajatellakaan.

Tämän jakson taustalla päällimmäisenä ajatuksenamme oli, että meidän mielestämme on ensisijaisen tärkeää tuoda tavallisten äitien sekä niin sanotusti sukukypsässä iässä olevien suomalaisten naisten ajatuksia julki sekä ihmisten tietouteen tämän aiheen tiimoilta. Mainitsemmekin jakson alussa, että emme missään nimessä halua näyttäytyä tässä minään asiantuntijoina tai yrittää tarjota kenellekään ratkaisuja asian suhteen. Jakson sisältö on pohdiskeleva ja parhaimmassa tapauksessa siitä voi saada vertaistukea ja saattaapa se vaikka jopa jäsennellä jonkun ajatuksia aiheen suhteen.

Mikäli aihe herättää ajatuksia ja kiinnostusta, niin pääsette kuuntelemaan jakson Spotifyn, SoundCloudin tai Apple Podcastin kautta!

Kaikki palaute, ajatukset sekä ideat podin suhteen ovat erittäin tervetulleita ja niitä saa jakaa ihan kaikissa kanavissa, joista meidät vain tavoitatte – blogit, IG-tilit tai sähköpostit. @aititreffit oma tili löytyy myös IG:n puolelta!

 

– Janni

 

No Comments

Leave a Reply