VAUVAN VAATTEET

10 maaliskuun, 2020

Viime sunnuntain tehtävälistallani oli vauvan vaatteiden pesu. Ennen pesua räpsin puhelimella nopeasti kuvat lähes kaikista tähän mennessä kertyneistä vaatekappaleista ja kyselin eilen Instagram stoorin puolella, että kiinnostaisiko nähdä näistä esittely blogipostauksen muodossa. Lähemmäs pari tuhatta tyyppiä äänesti, että kyllä kiinnostaa, joten täältä pesee!

Suurimman osan näistä vaatteista olen ostanut itse (uutena tai nettikirppiksiltä käytettynä), mutta jonkin verran olen myös saanut parilta ystävältä käytettynä ja joitain olemme saaneet myös lahjaksi. Vauvan vaatevarastosta löytyy tosi perusjuttuja; bodyja, housuja, yöpukuja sekä muutama haalari. Kokoja näiden vaatteiden joukosta löytyy 50cm-74cm eli vastasyntyneestä reiluun puoleen vuoteen asti!

Eräs ystäväni totesi näitä vaatteita hypistellessään, että nämä näyttävät ihan mun tyylisiltä ja voin kyllä yhtyä – raitaa, harmaata, murrettuja sävyjä ja paljon ribbikangasta. Vauvojen vaatteet on kyllä ihania. ♥

En viitsinyt alkaa jokaisen vaatteen ostopaikkoja luettelemaan, mutta kysyä saa, jos jokin kiinnostaa!

Ja kertokaa toki, jos jokin mielestänne tarpeellinen juttu puuttuu tästä?

(Sukkia ja joitain muita pieniä tilpehöörejä en kuvannut.)

 

– Janni

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Emma 10 maaliskuun, 2020 at 9:03 pm

  ihania pieniä vaatteita 😍 tämä nykymuoti lastenvaatteissa on niin kaunis ja hamstrasin itekin raitaa, harmaata ja valkoista meidän vauvalle – ja niistä kaikki jäi käyttämättä 🙈 kun päästiin kotiin sairaalasta, totesin että kaikki vaatteet on liian tylsiä eikä lainkaan tarpeeksi söpöjä meidän ihanalle vauvalle 😂 nykyään meidän 10kuisen vaatekaappi onkin vastakohta mun omalle vaatekaapille: siellä on hempeitä värejä ja rimpsuja 👌🏼

  • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 9:46 am

   Haha eikä! Kuulostaa sinänsä vähän harmilliselta, jos tosiaan ihan käyttämättä jäivät? 😀

 • Reply Meeri 10 maaliskuun, 2020 at 9:26 pm

  Mulla kävi aivan samalla tavalla kuin yllä kirjoittavalle! Ajattelin, että meidän tytölle ei sitten mitään blingblingiä tai röyhelöä tule eikä ainakaan vaaleanpunaista! Toisin kävi… 😂
  En tiedä onko teillä vielä, mutta kypärämyssy on meillä ollut ehdoton!

  • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 9:47 am

   Hei kypärämyssy löytyy, mutta jäi tosiaan kuvaamatta. 🙂 Kiitos vinkistä!

 • Reply Saija 10 maaliskuun, 2020 at 9:47 pm

  Ruskovillan silkkimyssy on ehdoton vastasyntyneelle, ja muutenkin suosittelen silkki/merinovillaa pienen iholle ❤️

  • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 9:48 am

   Merinovillaa meillä löytyykin jo tuon Sohvilan haalarin sekä muutamien pipojen muodossa! 🙂 Kiitos vinkistä!

 • Reply P 10 maaliskuun, 2020 at 10:54 pm

  Mullekin kävi niin, että kun esikoinen oli poika niin ajattelin että nämähän on lähes kaikki käyttökelpoisia pikkusiskolle. Ja koin kaiken vaaleanpunaisen ja frillan ihan vieraana ja tosi ”white trashina”. Pian myin kaikki isoveljen vaatteet ja pikkusisko puettiin kaikenmaailman hömpötyksiin 😂 Nyt hän on 2,5v ja vaatii pelkkiä mekkoja ja itkee kun tarjoan housuja tai hupparia. Tytöille myös on tarjolla ihan valtavasti enemmän kaikkea! Ainakin 2015 kun poika syntyi, tarjolla oli pelkkää sinivalko-raitaa ja harmaata. Nyt olisi enemmän vaihtoehtoja.

  • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 9:51 am

   Mä olen itse ollut pienestä pitäen harmaan collegen ja muiden ehkä vähän ”poikamaisten vaatteiden” rakastaja 🙂 😀 Saa nähdä, miten meidän tytön mieltymykset sitten jossain vaiheessa muotoutuu, kun alkaa itseltä omaa makua löytyä! 🙂

   • Reply Laura 11 maaliskuun, 2020 at 3:16 pm

    Ihania 😘 meillä tytöllä oli parhaat terälliset vetoketjuiset yöppärit siihen asti kun alkoi nousta ylös, minäkin suosittelen merinovillaa sekä myssyyn, kypärähattuun, tumppuihin, sukkiin että haalarin alle. Ja bodeusta kietaisumalliset on pienille niin kätsyjä, niitä löytyy onneksi aika isoihin kokoihin 74/80 asti. Ja sit on jo helpompi pukea pään yli. Meillä huhtikuun tulokas on poika, joten garderoobiin on tullut värivaihtelua tytön jälkeen 😁 onneksi tosiaan pojillekin löytyy nykyisin jo tosi kivoja ja somia juttuja. Ja harsot, hupullinen pyyhe ja nabby blootooth hälytin, ne ovat ihan top 3:ssa ja lisäksi unipussi. Tsemppiä synnytykseen ja vauva elämään kun sen aika koittaa 😁

 • Reply L 11 maaliskuun, 2020 at 7:56 am

  Merinovillainen kypärämyssy kannattaa kyllä hommata. Ihan pienelle hyvä pipon alle lämmittämään tai ihan pelkästään. Sit kanssa sisätumppuja ettei raavi vahingossa naamaa. 😊

  • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 9:51 am

   Hei nämä molemmat itseasiassa löytyy, mutta jäivät pois kuvista 🙂 Iso kiitos vinkistä!

 • Reply Nimetön 11 maaliskuun, 2020 at 9:22 am

  Ihania:) Aika sama tyylistä, mitä meidän minille tykkään pukea ja joitakin samoja löytyykin.

  Mistä nuo oikealla olevat kolme ihanaa eläinyöpukua ovat? Entä vanhan roosan värinen pilkullinen jumpsuit?

  • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 9:52 am

   Kiitos! 🙂 Yöpuvut ovat kaikki Lindexiltä ja pilkullinen haalari H&M (se on tosin vaaleanruskea, kuva ehkä hämää?) 🙂

   • Reply Nimetön 12 maaliskuun, 2020 at 8:31 am

    Kiitos tiedosta. Taitaa olla vanhempaa mallistoa kun noin kivoja en olekaan ainakaan täällä Helsingissä nähnyt:(

    • Reply Janni 12 maaliskuun, 2020 at 4:39 pm

     Tilattu netistä! 🙂

  • Reply Jenna 11 maaliskuun, 2020 at 11:49 am

   Mistä tuo alimmassa kuvassa oleva musta-beige pilkullinen jumpsuit?

   • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 12:16 pm

    H&M 🙂

 • Reply Jasmin 11 maaliskuun, 2020 at 6:26 pm

  Mä en samaistu ollenkaan noihin aiempiin kommentteihin, että jäi harmaat ja raidalliset käyttämättä! Meillekin syntyi esikoiseksi tyttö enkä ymmärrä, että jos en itse edes pienenä (saati nyt aikuisena) ole tykännyt pinkistä ja röyhelöistä, miksi yhtäkkiä vauvan syntymä saisi ne miellyttämään silmää. Edelleen kolmeveellä paljon harmaata ja eläinkuosia, sinistä ja kyllä sitä pinkkiäkin lahjaksi saatuna. Omat värimieltymykset hänellä ainakin tässä vaiheessa ilmeisesti fiilispohjalta vaihtuvat, eikä väkisin olla lempivärejä kyselty koska hyvähän se on jos kaikki kelpaa!

  • Reply Janni 11 maaliskuun, 2020 at 6:38 pm

   Mun on myös vaikea kuvitella, että niin kävisi. 🙂 Kavereidenkin lapsilla ihastelen kaikkia ihania maanläheisiä sävyjä ja raidat nyt toimivat kaikilla vauvasta vaariin! 🙂

  • Reply Suvi 28 huhtikuun, 2020 at 3:33 pm

   Ihania 🥰 ja nuo sävyt on vaatteissa on ihania. Mistä olet löytänyt tuon ihanan punavalkoisten farkkumekon? Olen etsinyt samanmallista.

 • Reply Anna 21 maaliskuun, 2020 at 7:14 pm

  Potkupuvut (yöksi), joihin on ommeltu valmiiksi sukkaosat ja ’lapaset’, sekä unipussi 👍

 • Reply Suvi 28 huhtikuun, 2020 at 3:30 pm

  Ihania 🥰 nuo sävyt on niin kauniita. Mistä olet löytynyt tuon ihanan punavalkoisten farkkumekon. Itsellä ollut samanmielinen etsinnässä, mutta ei löydy mistään.

 • Reply Viola 1 toukokuun, 2020 at 6:50 am

  Ihania sävyjä! Tykkään tosi samantyylisistä ja sen takia haluisin tietää et mistä nuo kuvien 2-6 raidalliset vaatteet ovat? valkpunasini, keltavalk, punavalk ja ruskeavalk. Teidän podia on myös tosi mielenkiintosta kuunnella..

 • Reply Emmu 9 syyskuun, 2020 at 8:24 pm

  Mistä tuo viimeisen kuvan valkoinen haalari mahtaa olla?😍

 • Leave a Reply