MEIDÄN YHDISTELMÄVAUNUT – NUNA DEMI GROW

19 huhtikuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: NUNA

Meidän vaunuvalintamme on herättänyt valtavasti kyselyjä ja nyt pääsemme paneutumaan asian pariin oikein kunnolla. Vaunuina meillä on siis vasta jokin aika sitten Suomeen rantautuneen Nuna-brändin Demi Grow -yhdistelmävaunut. Kyseinen  hollantilaislähtöinen merkki oli minulle vielä uusi tuttavuus, ennen kuin joskus alkuraskaudesta aloin selailemaan lastentarvikeliikkeiden valikoimia. Alkuvuodesta sainkin sitten yhteydenoton Nunan Suomen maahantuojalta ja sieltä kyseltiin halukkuuttani mahdolliseen yhteistyöhön, mikäli heiltä löytyisi jotain meitä kiinnostavia tuotteita. Meillä ei tuolloin vielä ollut vaunuja ja tämä Demi Grow-malli olikin jo aiemmin jäänyt mieleeni erityisesti tyylikkään ulkomuotonsa ansiosta. Lähdin heti siltä istumalta selvittelemään tarkemmin, että voisiko kyseinen vaunumalli vastata meidän todellisia tarpeitamme ja kriteerimme täyttyivät suurilta osin!

Kyseessä on siis yhdistelmävaunut; eli paketissa tulee vaunujen runko, vauvan vaunukoppa sekä ratasistuin. Ihastuin Demi Grow-vaunuissa erityisesti siihen, että samassa paketissa tulee edellä mainitun setin lisäksi myös kaikki muut tarpeelliset lisäosat sadesuojista, turvakaukaloadaptereihin sekä jopa vaunuverho on kiinteänä mukana niin vaunukopan kuin ratasistuimenkin kuomussa. Värivaihtoehtoja oli saatavilla useampia ja me päädyimme tähän tyylikkääseen harmaaseen Oxford-sarjaan, joissa ihastuin itse kovasti noihin ruskeisiin keinonahkaisiin ykistyiskohtiin.

Nyt olemme rullailleet Demi Grow -vaunuilla lenkkejä kohta kolmen viikon ajan päivittäin ja tältä pohjalta voidaankin jo listata käyttökokemuksia:

+++++

+ Vaunuissa on jykevä runko säädettävällä jousituksella, jonka vuoksi ne sopivat monipuoliseen maastoon, mutta ovat kuitenkin ketterät pienemmissäkin tiloissa ja kaupungissa.

+ Kuomun sisäänrakennettu magneeteilla kopan sivuille kiinnittyvä vaunuverho on superkätevä.

+ Todella tilava tavaratila alhaalla ja lisäksi mukana tulee irroitettava kahvallinen ”kauppakori”, jonka saa myös kiinnitettyä vaunujen alaosaan (katso kuva alempana).

+ Tyylikäs ulkomuoto sekä laadukkaat materiaalit niin tekstiileissä kuin vaunujen rungossakin. 

+ Mahdollisuus muuntua tuplavaunuiksi sisaruksille tai kaksosille.

+ Helpot toiminnot – runko on helppo/nopea taittaa kasaan ja eri osat (koppa, ratasosa, turvakaukalo) helppo irroittaa sekä kiinnittää runkoon.

+ Jykevä, vakaa ja luotettava tuntuma.

+ runko menee melko pieneen tilaan kasaan taitettuna (katso kuva)

+ Ratasistuimen selkänoja sekä jalkatuki kallistuvat helposti yhdellä kädellä.

+ Puhkeamattomat irroitettavat vaahtomuovitäytteiset pyörät.

—–

– Teleskooppisäädöllä varustettu työntöaisa on alimmalla tasollakin melko korkealla ja tästä syystä en suosittelisi näitä vaunuja yhtään itseäni (162cm) lyhyemmälle työntäjälle.

– Eturenkaisiin voisin kaivata himpun verran enemmän jousitusta.

– Jykevä runko on ihanan vakaa työntäessä, mutta melko painava nostaa esim auton takakonttiin..

Lisäksi valitsimme Nunalta myös ihan vastikään markkinoille tulleen uuden Nuna Pipa NEXT i-Size -turvakaukalon sekä Nunan ISOFIX-telakan, jolla turvakaukalo kiinnitetään auton takapenkille. Pipa NEXT on markkinoiden kevyimpiä (ellei kevyin) turvakaukaloita ja painaa vain 2,8kg, mikä helpottaa kantamista ihan valtavasti. Pipa NEXT on todella ergonominen turvakaukalo ja sen osat ovat säädeltävissä vauvan kasvun mukaan. Turvakaukalossa on vaunukopan sekä ratasistuimen tavoin sisään rakennettu DreamDrape-suojaverho. Pipa NEXT-turvakaukalon voi kiinnittää Demi Grow-vaunujen runkoon yhdistelmävaunupaketin mukana tulevien adaptereiden avulla.

Me olemme olleet tähän settiin supertyytyväisiä ja nyt viime aikoina vaunulenkit ovatkin muodostuneet melkoiseksi henkireiäksemme tämän koronaepidemian keskellä. Alaosan tavaratilaan mahtuu isommatkin ostoskassit ja vaunukoppa on vauvalle ihanan suojaisa!

Nunaa myy Suomessa Wauva Kauppa, A-T Lastenturva, Vaunuaitta, Muksumassi ja OZ Baby.

Mikäli teillä heräsi kysymyksiä liittyen Demi Grow -yhdistelmävaunuihin tai Pipa NEXT -turvakaukaloon, niin vastailen mielelläni! 😊

Millaisia kriteereitä teillä on ollut vaunuja valitessanne?

 

– Janni

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nimetön 19 huhtikuun, 2020 at 8:31 pm

  Sun listaukseen lisäisin vielä:
  -huono jälleenmyynti arvo suomessa
  – eturenkaat huonot talviolosuhteisiin

  Omat kriteerit oli:
  -hinta ja jälleenmyyntiarvo
  -näppärän kokoiset ja kääntyvät eturenkaat mitkä mahdollista myös lukita
  -kulkee kaikissa suomen sääolosuhteissa ihan kesästä talveen
  -iso tavarakori
  -ei teleskooppi aisaa ja säädettävissä sekä 160cm että 196cm käyttäjille
  -ei kuppipenkkiä
  -laadukkaat

 • Reply Nimetön 22 huhtikuun, 2020 at 7:31 pm

  Onko turvakaukalossa säätömahdollisuutta makuuasentoon? Ja onko vauvan asento turvakaukalossa hyvä? Ollaan miettimässä just tätä vaunu ja kaukalosettiä myös esikoisellemme 🙂

 • Leave a Reply