VAUVAN ENSIMMÄISET VAATTEET

24 huhtikuun, 2020

Edellisessä postauksessa käytiin läpi, että mitkä vauvan tarvikkeet me olemme näinä ensimmäisinä viikkoina kokeneet oikeasti tarpeellisiksi. Samanlaista postausta oli toivottu myös vaatteiden osalta, joten nyt paneudutaan tarkemmin vaatepuoleen – millaiset vaatteet olemme kokeneet helpoimmaksi pukea ja kuinka paljon vaatteita olisi hyvä olla valmiina pienelle vauvalle. Pienet vauvan vaatteet ovat kyllä yksi maailman suloisimmista jutuista! ❤️

BODYT

Moni vannoo vastasyntyneen kanssa kietaisubodyjen nimeen niiden pukemisen helppouden vuoksi ja niin myös minä. Mielestäni bodyja olisi hyvä olla valmiina ainakin kokoja 50cm sekä 56cm ja molempia ehkä sellainen n. 5kpl. Bodyja saattaa likaantua erinäisistä syistä aika kovaan tahtiin, niin ei ole sitten painetta olla ihan koko ajan pesemässä, jotta vauvalle riittää vaatteita.

HOUSUT

Housujen kanssa noudattaisin samaa kaavaa kuin bodyjenkin kanssa; eli 50cm ja 56cm ja noin 5kpl kumpaankin kokoa. Housuissa kannattaa kiinnittää huomiota, ettei vyötärökuminauha ole superkireä, sillä se voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vauvalle vatsavaivoja. Sellaiset leveällä resorilla varustetut pöksyt ovat ainakin mukavia!

YÖPUVUT

Haalarimallisia yöpukuja joko avoimilla kärjillä tai ”potkuhousumallia” oman mielen mukaan. Sain raskausaikana ystävältä vinkin, että kaksisuuntainen vetoketju on yöpuvuissa ihan MUST ja otinkin siitä itselleni ohjenuoran, sillä uskon hänen olevan aivan oikeassa. Kaksisuuntainen vetoketju helpottaa huomattavasti vaipanvaihtoa ja vetskari on nopeampi kuin monta erillistä pientä nappia/nepparia. Lindexillä on tosi hyviä puuvillaisia yöpukuja ja ne taitavat olla aina ”ota 3, maksa 2” -hinnalla. Kokoja: 3 x 50cm ja 3 x 56cm.

SUKAT

Vauvojen sukat eivät oikein koskaan tunnu pysyvän kunnolla jaloissa ja siksi moni varmaan suosiikin umpinaisella kärjellä varustettuja potkuhousuja ja -haalareita. Me ollaan kuitenkin huomattu, että sellaiset resorilliset lähes polviin asti ulottuvat sukat kyllä pysyvät jaloissa. Sellaiset ihan minit vauvojen sukat ovat meillä toimittaneet enemmän lapasien virkaa, kun ne eivät pysy jaloissa 30 sekuntia pidempään. Sukkia on hyvä olla ihan reilu määrä, sillä pienet sukat tuppaavat varmasti häviämäänkin helposti, eli 13-15 kokoisia sukkia olisi hyvä olla ainakin 5 paria.

HAALARIT

Potkupuvut ja collegehaalarit ovat myös käteviä pienen vauvan kanssa ja itse olen suosinut jälkimmäistä. Pehmoisia haalareita voi pitää sisäkäytössä, mutta ne ovat myös käteviä ulkona lämpimällä ilmalla tai untuvapussin sisällä/ulkovaatteiden alla. Yksiosainen asu on helppo ja nopea pukea. Näitä riittää hyvin 1-2 kpl 50cm sekä 56cm kokoja.

ULKOVAATTEET

Tämä riippuu tietenkin ihan täysin vallitsevasta vuodenajasta ja säätilasta. Me ei tietysti nyt näin keväällä ostettu vastasyntyneelle mitään toppavaatteita, vaan sen sijaan hankin merinovillahaalarin sekä vanutäytteisen collegehaalarin. Näiden sekä untuvapussin kanssa ollaan selvitty ulkoiluista hyvin. Lisäksi merinovillainen kypärämyssy, lapaset sekä villasukat ovat olleet ulkoillessa hyvät!

MATERIAALIT

Itse olen suosinut sisävaatteissa luomupuuvillaa ja kiinnittänyt erityistä huomiota materiaalien pehmeyteen, jotta vaatteet tuntuisivat mahdollisimman mukavilta pienen ihoa vasten. Ulkovaatteissa sekä -asusteissa sen sijaan merinovilla on aika lyömätön ja sitä suosin omassakin pukeutumisessani. Merinovilla lämmittää ja hengittää hyvin, eikä yleensä kutita!

Tässä ehkä sellainen hyvä starttipaketti, mutta toki sitä varmaan monilla kertyy paljon enemmänkin pieniä vaatteita. Itse olen ainakin hieman hullaantunut ihanista pienistä vaatteista ja käytettyinäkin olemme saaneet kavereilta aika paljon. Tein ennen vauvan syntymää postauksen, jossa esittelin lähes kaikki siihen mennessä hankkimistamme vauvan vaatteista ja sen voi tsekata täältä.

Millaisia vaatteita te olette suosineet vauvan ensimmäisinä viikkoina? 😊

 

– Janni

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply K 24 huhtikuun, 2020 at 1:28 pm

  Meillä ei vauvalle ollut kuin muutama 50-koon vaate, onneksi sillä ne jäivät heti pieneksi! 56 koon vaatteita käytettiin siis alusta lähtien. Kietaisubodyt on meidänkin suosikkeja ja Lindex pyjamien lisäksi myös niiden ostoon paras paikka tuplaneppareiden ja käännettävien hihojen takia, 62 koon bodyt menevät vieläkin 70cm tytölle 🙂

 • Reply Hanna 25 huhtikuun, 2020 at 7:10 pm

  Meilläkin oli muiden neuvosta ihan muutama 50 – koon vaate ja kuukauden jälkeen oli ostettava lisää ettei tartte kokoajan pestä. 56-kokoa oli sit onneks enemmän ja hyvä koska neiti huomenna 4kk ja käyttää edelleen sitä kokoa, muutama 62 vasta päässy käyttöön 🙈 Et omalla kohdalla ei pätenyt ihan tuo et pienimpiä vähän koska ei mahdu kauaa 😅 Mut parhaita on kietaisubodyt ja nuo lindexin yökkärit, vaikka alkuun meillä kyllä ei tarttettu yökkäreitä kun käytössä oli swaddle up kapalo 😊

 • Reply Laura 25 huhtikuun, 2020 at 8:37 pm

  Meillä mentiin myös suoraan kokoon 56, kun oli uso poika, lähes 5kg, 1,5kg sisartaan isompi 🐣 meillä ainoat sukat mitä käytetään on popin malliston pitkäresoriset vauvan sukat ja toinen must have on windfleecehaalari 50/56 koissa, muut jutut onkin sitten kietaisubodyja ja kietaisu-tms haalareita joko yö/päiväkäyttöön.

 • Reply Nimetön 26 huhtikuun, 2020 at 11:07 am

  Minullekin sanottiin, että ihan pienimpiä ei kannata hankkia ja meillä olikin niitä vaan muutama body ja yöhaalari. Niinhän siinä sitten kävi, että jouduttiin heti vaateostoksille sillä kaikki 56 cm vaatteet oli liian isoja. Eli olen kanssasi samaa mieltä, pieniäkin kannattaa varata:)

  Meillä menikin 50 cm sitten tosi pitkään. Vauva on nyt 10 viikkoa ja siirryttiin isompaan kokoon vasta parisen viikkoa sitten ja edelleen Lindexin 50 cm menee sillä vähän reilumpaa kokoa.

  Toisaalta kaikki vauvat ovat erikokoisia ja kasvavat eri tahtiin. Meidän pieni oli syntyessään vain vähän reilu 3000 g ja 50 cm. Tällä hetkellä pituutta 56 cm ja hän kasvaa -1 käyrällä. Ymmärrettävää, että jos vauva on jo syntyessään yli 4 kg ja kasvaa nopeasti niin nuo pienimmät ei varmaan pitkään mahdu.

 • Reply Mmar 26 huhtikuun, 2020 at 7:08 pm

  Meillä oli heti alusta asti 56cm vaatteet käytössä mutta ei oltaisi millään selvitty 5-10 bodylla sillä super puklaaja sotki helposti 5 asua päivässä (usein enemmän).

 • Leave a Reply