KOTIMAISET MUUMI BABY -VAIPAT

3 toukokuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: Muumi Baby ja Indieplace

On ihan lukematon määrä selvitettäviä asioita, kun perheenlisäys ilmoittaa tulostaan. Sitä ei aikaisemmin tajuakaan, millainen viidakko tuo lastentarvikemaailma lopulta onkaan. On paljon asioita, joissa ensikertalainen on täysin ummikkona liikenteessä ja tässä kohtaa kokeneempien konkareiden apu on kullan arvoista. Veikkaan vahvasti, ettei monikaan lapseton ole esimerkiksi tutustunut markkinoilla olevaan vaippatarjontaan, ennen kuin sitten jossain vaiheessa seisoo hämmentyneen kaupan hyllyjen välissä. Tarjontaa on ihan valtavasti ja ensimmäisellä visiitillä poistuin itsekin kaupasta tyhjin käsin. Tulin siihen tulokseen, että ennen ostopäätöksiä kannattaa tehdä hieman taustatyötä ja listata ylös omat kriteerit valinnan suhteen.

Vaipan tärkeimpiä ominaisuuksia pohdiskellessani mieleeni nousi ihan ensimmäisenä kaksi asiaa; ihoystävällisyys sekä hyvä imukyky, sillä vaippa on tietenkin jatkuvasti suoraan kosketuksessa lapsen herkän ihon kanssa. Lisäksi mieleen tulivat ympäristöseikat – vauvan kanssa vaippoja menee ihan tolkuton määrä ja jätekuorma mietityttää – vaippojen tulisi siis olla mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Tärkeänä seikkana koin myös hyvän istuvuuden, jotta vaippa tuntuisi mahdollisimman mukavalta ja ylivuodot minimoitaisiin.

Muumi Baby -vaippojen puolesta puhuvat monet loistavat arvot ja ne täyttävät oikeastaan kaikki omat kriteerini sekä vielä vähän enemmänkin – iso plussa nimittäin vielä kotimaisuudesta. Pakko myös kertoa, että olen itse ollut pikkulapsesta asti kova Muumi-fani, joten tuo vaippojen kuviointi on myös mielestäni aivan ihana. Vauvakin oli ihan haltioissaan, kun tuijotteli tuossa hoitopöydällä makoillessaan vaippojen värikästä muumikuviointia!

Tsekataanpa hieman tarkemmin Muumi Babyn tärkeimpiä arvoja, jotka tosiaan täsmäävät omiini melko täydellisesti:

Ihoystävällisyys

Vauvan herkkä iho vaatii ihoystävällisen ja imukykyisen vaipan. Muumi Baby -vaipat eivät sisällä turhia kemikaaleja kuten hajusteita, dioksiineja, glyfosaatteja, voiteita tai klooria. Muumi Baby -vaipat on kehitetty yhteistyössä Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.

Kotimaisuus

Muumi Baby -vaippojen takana on suomalainen perheyritys, joka valmistaa vaippoja yli 40 vuoden kokemuksella. Vaipat valmistetaan Suomessa ja vaipoissa käytetty selluloosa tulee FSC-sertifioiduista suomalaisista havumetsistä.

Turvalliset ja puhtaat raaka-aineet

Pääasiallisena imuaineena vaipoissa käytetään puhdasta FSC-sertifioitua suomalaista selluloosaa, jota ei ole kloorivalkaistu. Vaipan muut materiaalit, jotka ovat suorassa kosketuksessa vauvan ihon kanssa on valmistettu pehmeästä kasvipohjaisesta materiaalista tai FSC-sertifioiduista kuiduista, joilla on nestettä läpäiseviä ja hylkiviä ominaisuuksia.

Ympäristövastuu

Muumi Baby -vaippojen tuotannossa otetaan huomioon koko tuotteen elinkaari ympäristön kannalta. Muumi Baby -vaipoille on myönnetty monia sertifikaatteja, kuten esimerkiksi Joutsenmerkki sekä FSC-sertifikaatti, jotka jo itsessään takaavat ympäristövastuullisen toiminnan. Näiden sertifikaattien kriteerit ovat kuitenkin tuotteen elinkaaren minimivaatimukset ja toimintaa pyritään koko ajan kehittämään ympäristön kannalta. Muumivaipat valmistetaan luontoa säästävistä sekä puhtaista raaka-aineista ja valmistus kotimaassa takaa lyhyet kuljetusmatkat tehtaalta kauppojen hyllyille.

Muumi Baby -vaippojen valikoimasta löytyy monipuolisesti vaippoja vastasyntyneestä taaperoikään. Tarjolla on niin teippi- kuin housuvaippojakin ja uutuutena valikoimaan on viime vuonna tullut housuvaippa myös koossa 4. Tämä koko siis sopii jo melko varhaisessa vaiheessa 7-11 kiloiselle lapselle, jos haluaa jo siirtyä teippivaipoista housumalliin. Meidän vauvalla on tällä hetkellä käytössä teippivaippa koossa 2 ja vaipat ovat käytössä tuntuneet istuvan vauvalle todella hyvin. Annan plussan myös siitä, että Muumi Baby -vaipoista näkee joihinkin muihin verrattuna todella nopeasti, että kumpi on vaipan etu- ja kumpi takapuoli. Monet vaipat nimittäin näyttävät molemmilta puolilta lähes identtisiltä ja se voi aiheuttaa haasteita tuoreille vanhemmille! 😁

Juuri sen oikean vaipan löytäminen omalle lapselle voi joskus olla haastavaa ja siksi Muumi Baby -nettisivuilta voi tilata itselleen ilmaisen näytekappaleen. Tosi järkevä systeemi, niin pääseepähän ainakin hypistelemään tuotetta lähemmin ennen ostopäätöstä. Näytteen tilaaminen onnistuu todella helposti!

Olisi kiva kuulla, että millaisia kriteerejä teillä on ollut vaippojen valinnan suhteen ja millaisia asioita mielestänne kannattaa vaippaostoksilla ottaa huomioon? 

PS. Uusimmassa IG-kuvassani on nyt käynnissä kilpailu, jossa kaksi onnekasta voittaa Meidän meri -tuotekassin kolmella Muumi Baby -vaippapakkauksella.

 

– Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Minna 7 toukokuun, 2020 at 1:16 pm

  Muumi vaippa on pelastanut imukyvyllään lapsen yöunet! Yövaippana ei olla muuta käytetty, kun tämä havainto tehtiin. Yhdellä vaipalla pärjää koko yön, sillä sen ominaisuudet mahdollistavat tämän.
  Libero on ollut päiväkäytössä paras, ja niitä saa usein Citymarketissa ja Tokmannilla tarjoushinnoilla esim. 2 pkt/16,90 euroa. Nämä paketit taitavat olla koosta 3 eteenpäin 🤔
  Pampers aiheutti punoitusta herkimmin, joten aikani testattua jötin sen merkin kokonaan pois. Punoitusta iholle tulee kyllä ajoittain kaikesta huolimatta, ja vinkkinä siihen erittäin näppärä Acon Diaper spray! Voi käyttää myös ennaltaehkäisemään ja suojaamaan ihoa.
  Tämmöisiä vaippakokemuksia tuli mieleen. Ihanaa vauva arkea sinulle 🥰

  • Reply Janni 9 toukokuun, 2020 at 12:06 pm

   Kiitos vinkeistä ja kokemusten jakamisesta! 🙂

 • Reply Iii 7 toukokuun, 2020 at 6:59 pm

  Miten susta tuntuu, että olet pärjännyt vastasyntyneen kanssa tämän korona-ajan keskellä? Täyttääkö vauvasta nauttiminen päivät vai vaipuuko mieli silti huoleen usein? Odotan esikoistani elokuulle ja jännittää meneekö se ihana vauvakupla ihan pilalle koronan takia :'(

  • Reply Janni 9 toukokuun, 2020 at 12:05 pm

   Olosuhteisiin nähden olen pärjännyt hyvin, mutta valehtelisin, jos väittäisin ettei tämä tilanne ole ollenkaan vaikuttanut. Ei tämä ”vauvakupla” tällaisenaan ihan vastannut omia odotuksiani ja se on välillä vetänyt mielen matalaksi. Suurimmaksi osaksi fiilis on kuitenkin ollut hyvä ja positiivinen, mutta heikompia hetkiä ja päiviä on mahtunut mukaan myös!

  Leave a Reply