AIHEENA IMETYS

7 elokuun, 2020

Puhumme Äititreffit-podcastimme viimeisimmässä jaksossa imetyksestä. Juttelemme Kaisan kanssa omista kokemuksistamme aiheen ympärillä ja jaamme kaksi hyvin erilaista tarinaa. Jakson on kuunneltavissa tuttuun tapaan Spotifyssa, Apple podcasteissa ja SoundCloudissa, mutta ajattelin jakaa aiheesta muutaman sanan myös täällä blogin puolella!

Suhtauduin raskauden edetessä imetykseen toiveikkaasti. Toivoin, että maito nousee ja kaikki lähtee sujumaan hyvin, mutta en missään nimessä pitänyt asiaa itsestäänselvyytenä. Olen kuullut monia kokemuksia erilaisista imetystaipaleista ja tiesin, että se voi syystä tai toisesta osoittautua myös todella haasteelliseksi. Raskauden edetessä toiveikas olo nosti päätään joka kerta, kun rinnoissa tapahtui muutoksia yksi toisensa jälkeen ja viimeisillä viikoilla huomasin, että rinnoista alkoi tiputella ensimaitoa – näiden merkkien täytyi enteillä hyvää!

Ja niin vain minun kohdallani toive toteutui ja imetys lähti hyvin käyntiin alusta alkaen ilman suurempia haasteita. 4kk täysi-imetystaipaleeseen on mahtunut vaiheita vaiheen perään, kuten kaikessa pienen vauvan kanssa. Näistä on kuitenkin selvitty yksi toisensa jälkeen ja meidän kohdalla kaikki on edennyt omalla painollaan. Vauva on kasvanut rintamaidolla todella hienosti ja nyt viikon verran hänelle on annettu pieniä makuannoksia itse tehdyistä peruna-, porkkana- ja bataattisoseista, jotka nekin tuntuvat maistuvan pikkuiselle hyvin. Rintamaito pysyy vielä hänellä kuitenkin pääravintona ja en ole tehnyt kummempia suunnitelmia sen suhteen, että miten pitkään haluaisin imetystä jatkaa. Ainakin tällä hetkellä se tuntuu vielä hyvältä ja moni tavoin helpoltakin vaihtoehdolta. Pian on kuitenkin edessä se aika, kun ruokaa täytyy roudata pikkuiselle mukaan minne menemmekin, niin otetaan vielä ilo irti tästä ajasta siinä mielessä.

Tässä siis hyvin pieni pintaraapaisu omasta tähänastisesta imetystaipaleestani, mutta podin puolella sukelletaan aiheeseen sekä  syvemmin – puhutaan muun muassa imetyksen ensiaskeleista, imetyskivuista, imetykseen liittyvistä haasteista sekä paineista, joita äidelle asetetaan imetyksen suhteen. Mikäli aihe kiinnostaa, niin pääsette siirtymään sen pariin tästä!

 

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply