HEKTINEN ALKUSYKSY

27 syyskuun, 2020

Viimeiset pari viikkoa on menty aika haipakkaa ja täytyy myöntää, että on tullut ehkäpä nyt otettua vähän liikaa duunihommia tähän alkusyksyyn. Tässä omassa työssäni on välillä tosi hankalaa yrittää tasapainoittaa töitä ajallisesti järkevästi, kun monet kivat yhteistyöt ja tilaisuudet tuppaavat tulemaan aina vähän ryppäissä. Välillä on hiljaisempaa ja välillä pitää kiirettä sitten hiljaisempienkin aikojen edestä. Päällimmäisenä tunnen tämän poikkeuksellisen vuoden vuoksi kuitenkin kiitollisuutta siitä, että töitä riiittää, mutta voin myöntää viime viikkojen olleen melko stressaavia. Ensi viikko tulee olemaan vielä kiireinen, mutta sitten kyllä pitäisi pikkuhiljaa taas hetkeksi helpottaa. Mä olen mestari aina vähän ylimitoittamaan omat voimavarani oli kyse sitten pienemmistä tai isommista jutuista!

Ensi viikolla on tapahtumassa myös todella kivoja asioita, sillä maanantaille on vihdoin sovittu kaupantekopäivä meidän uuden kodin osalta. Pitää sen jälkeen päivitellä tännekin muuton ja remontin osalta kuulumisia sekä avata hieman enemmän suunnitelmiamme. Työasioiden lisäksi uuteen kotiin liittyvät asiat pyörivät jatkuvasti mielessäni ja olen vauvan yösyöttöjen yhteydessä googletellut milloin lattimateriaalivaihtoehtoja tai selaillut nettikirppiksiä huonekalulöytöjen toivossa. Kävimme itseasiassa perjantaina hakemassa meille uuden ruokapöydän, joka löytyi nimenomaan Facebook-kirppikseltä. Eivät ole siis yökukkumiset menneet ihan harakoille!

Vauva täyttää tänään puoli vuotta ja toistelen aina tätä samaa mantraa, mutta aika tuntuu menevän siivillä. Tosiaan öisin on tullut nyt hänenkin kanssaan kukuttua viime aikoina ihan ennätysmäärä ja veikkaan syyksi hampaiden puhkeamista. Hänellä on molemmat alaetuhampaat jo puhjenneet, mutta tämän hetken ”oireilu” viittaisi vahvasti siihen, että lisää saattaisi olla tulossa. Olen itse siinä toivossa, että yösyömiset jäisivät pikkuhiljaa pois, mutta ainakaan vielä siinä ei ole onnistuttu. Viime aikoina olen monena yönä syöttänyt vauvaa jopa 3 kertaa yössä, sillä se tuntuu olevan ainoa keino saada hänet takaisin uneen. Öisin väsyneenä sitä menee helposti siitä, mistä aita on matalin, vaikka kuinka olisi muuta ”päättänyt”. Enkä siis todellakaan soimaa itseäni tästä, mutta toivon kyllä, että yöt pian taas helpottuisivat. Hampaiden lisäksi saattaa olla meneillään myös 6kk tiheä imu, joka sekin selittäisi levottomia öitä ja tihentyneitä yöimetyksiä!

Tässä pitäisi myös pikkuhiljaa alkaa miettiä muuttoa siinäkin mielessä, että olisi järkevää ruveta jo hyvissä ajoin raivaamaan kaappeja ja hankkiuttua myös kaikesta turhasta eroon. Vaatteita ja kenkiä sain myytyä jo hyvän määrän porvoolaisessa second hand shop Bohemiassa, mutta paljon täältä meidän nurkista varmasti löytyy muutakin kiertoon joutavaa tavaraa. Mitä vähemmän tavaraa siirtyy uuteen talon, niin sen parempi – kunhan ei vaan tuo kaappien läpikäynti jäisi meille tyypilliseen tapaan viime tinkaan!

Rentoa sunnuntaita kaikille!

 

– Janni

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Farfalle 30 syyskuun, 2020 at 11:35 am

  Kodissasi lämmin tunnelma.
  On etuoikeutettua pystyä heittämään kamaa pois, sehän tarkoittaa sitä, että kykenee tarpeen tullen hankkimaan vastaavaa tilalle.

  • Reply Janni 30 syyskuun, 2020 at 12:13 pm

   Kiitos! Tarkoituksena ei ole missään nimessä heittää tavaraa pois, vaan laittaa eteenpäin kiertoon sellaista, jota emme enää itse tarvitse. 😊

 • Reply Maja_ 4 lokakuun, 2020 at 9:21 pm

  Hei Janni,
  Ja kiitos ihanasta elämänmakuisesta blogistasi! Löysin tänne taas pitkästä aikaa, oma elämäntilanteeni on varsin samanlainen kuin sulla tällä hetkellä (lähes saman ikäinen esikoinen) ja siis mä niin tunnistan noi yösyöttöhaasteet.. Jos vaan pääsette heräilyistä ja yösyötöistä eroon niin kerrothan täälläkin kaikki parhaat vinkit! Täällä niitä ei valitettavasti ole tarjota, mutta vertaistukea sitäkin enemmän! 😀
  Aurinkoisia syyspäiviä ja tsemppiä työn ja vauva-arjen haasteisiin! 🙂

 • Leave a Reply