KEITTIÖREMONTIN SUUNNITTELU

9 marraskuun, 2020

Kaupallinen yhteistyö: Keittiömaailma

Uuden kodin remontti pyörähti liikkeelle aika tarkalleen viikko takaperin ja on ollut mahtavaa nähdä jo tässä vaiheessa, miten hommat ovat päivä päivältä edistyneet. Remontin suurin ja merkittävin muutos tulee tapahtumaan keittiön osalta. Talossa ollut vanha keittiö purettiin kokonaisuudessaan jo ensimmäisenä purkupäivänä ja uuden keittiön tieltä kaadettiin kaksi seinää. En edes muista, miten pitkään olemme molemmat mieheni kanssa haaveilleet juuri meidän tarpeisiin suunnitellusta keittiöstä. Olemme jopa monesti keittiöliikkeiden ohi kävellessämme ääneen pohtineet, että ”mieti, kun joskus päästään itse suunnittelemaan meidän omaa keittiötä”. Olemme siis olettaneet tämän suuren haaveen jossain vaiheessa toteutuvan ja nyt sen aika sitten vihdoin on – niin siistiä!

Olemme suunnattoman iloisia siitä, että saamme toteuttaa unelmiemme keittiön yhteistyössä Keittiömaailman kanssa. Keittiöremontin suunnittelu laitettiin liikkeelle oikeastaan jo ennen kuin olimme edes allekirjoittaneet talosta kauppakirjoja. Se kuvastaa hyvin sitä, miten innoissamme tästä olemme. Keittiömaailma on niin sanottu täyden palvelun keittiöliike ja heidän kauttaan saa kaiken, mitä keittiöön tarvitsee – kalusteet, kodinkoneet, tasot, hanat, altaat, suunnitteluavun, asennuksen ja vaikkapa isommankin remontin toteutuksen. Keittiömaailmalta löytyy kaksi huippulaatuista kotimaista keittiöbrändiä – A la Carte ja Petra!

Meidän projekti lähti liikkeelle niin, että varasimme netin kautta ensimmäisen suunnitteluajan Kotkan Keittiömaailma-myymälään. Kotkasta löytyy vastikään uudistettu upea Uuden ajan keittiömyymälä 2.0, joka hyödyntää taidokkaasti tämän päivän tekniikkaa ja asiakkaalla on mahdollisuus päästä jopa kurkkaamaan uutta unelmakeittiötään virtuaalilasien avulla. Keittiömaailma toimittaa myös suunnittelun loppuvaiheilla asiakkaan nähtäväksi todella havainnollistavan 3D-kuvan, jonka avulla ainakin meille konkretisoitui todella selkeästi se, miltä keittiömme tulee todellisuudessa paikan päällä näyttämään. Tässä kohtaa saattaisi myös hyvin huomata jotain sellaista, mitä ei pelkästä tasokuvasta olisi tajunnut ja voi vielä tehdä viime hetken muutoksia!

Palataan ajassa taaksepäin siihen päivään, kun koitti varaamamme ensimmäinen tapaaminen Keittiömaailman suunnittelijan kanssa. Meille valikoitui suunnittelijaksi Kotkan toimipisteen kauppias Jaana Rännäri, jonka kanssa yhteistyö on alusta lähtien ollut mutkatonta ja hauskaa. Ensimmäisellä tapaamisella meillä oli mukanamme asunnon pohjapiirrustus, johon uutta keittiötä lähdettiin yhdessä suunnittelemaan. Kävimme läpi meidän toiveita ja tarpeita niin keittiön ulkonäön kuin toiminnallisuudenkin osalta – millaisia materiaaleja meillä oli mielessä, millaisia kodinkoneita toivoisimme, mitä värimaailmaa olemme miettineet ja mitkä olivat ne kaikista tärkeimmät kriteerimme unelmakeittiömme suhteen. Esittelimme Joonaksen kanssa yhdessä kokoamastamme Pinterest-kansiosta kuvia havainnollistamaan toiveitamme. Meillä olikin Joonaksen kanssa toiveissamme paljon samaa, mutta myös hieman eroavaisuuksiakin. Minä toivoin hieman selkeämpiä linjoja, kun taas Joonas toivoi tiettyjä ”bistromaisia” elementtejä. Saimme lopulta sulautettua nämä kaksi hieman toisistaan poikkeavaa ideaa hyvin yhteen ja niin, että lopullinen suunnitelma miellyttää  ehdottomasti molempia.

Olimme kerenneet vuosien varrella miettiä moneen otteeseen, että millainen meidän keittiöstä sitten tulisi, kun joskus pääsisimme sitä toiveidemme mukaan toteuttamaan. Haaveita on matkan varrella tullut ja mennyt, mutta listaltamme löytyi seuraavaa:

– Vaaleat kvartsi-/kivitasot. Meillä on nykyisessä kodissa puiset tasot ja vaikka niistäkin pidämme, niin kaipasimme helppohoitoisempaa ratkaisua.

– Aamiaiskaappi. Tähän ”konseptiin” tutustuin itse ensimmäistä kertaa joitakin vuosia sitten ja ihastuin jo silloin kovasti. Tässä muuten Keittiömaailmalta hyvä juttu aamiaiskaapeista!

– Side by side -kylmälaite.

– Luonnollista aitoa puupintaa – ainakin jossain muodossa.

– Avohyllyjä.

– Iso saareke, jossa paljon säilytystilaa ja istumapaikat toisella puolella.

– Kaasuliesi (tästä mieli tosin muuttui matkan varrella liesituuletinratkaisun vuoksi).

– Toiminnallisuus ja käyttömukavuus. Jokaiselle asialle järkevät ja loogiset paikat.

– Korotettu uuni ja integroitu mikro.

– Paljon vetolaatikoita ja vähemmän kaappeja.

– Hyvä valaistus.

– Keittiö saa näyttää keittiöltä. Emme siis halunneet liian ”kliiniä” ulkomuotoa tai esimerkiksi kaikkia kodinkoneita integroituna.

Seuraavalla tapaamisellamme jo häkellyimme, sillä Jaana oli suunnitteluohjelmalla saanut mielettömän hyvin meidän toiveista kiinni. Oli niin siistiä jo tässä kohtaa nähdä, miten toivomamme jutut niin sanotusti ”heräsivät henkiin” ja pystyimme hahmottamaan, miltä lopputulos voisi näyttää. Siinä oli jo loistava pohja valmiina, jota lähdimme sitten viilaamaan ja miettimään yksityiskohtaisempia valintoja, kuten vetimiä, tarkempia kodinkonevalintoja, allasmalleja, hanoja yms… Vaihtoehtoja riitti ja Keittiömaailman valikoimasta löytyy näidenkin osalta monet tunnetuimmat huippumerkit.  Aluksi meinasi iskeä runsaudenpula, mutta lopulta ne juuri meille parhaat vaihtoehdot löytyivät valikoimasta yllättävän nopeasti.

Keittiömaailman myymälästä löytyi myös upea valikoima erilaisia näytteitä Ylämaan graniitin luonnonkivi- ja kvartsitasoista. Meillä oli toiveissa nimenomaan vaaleaa sävyä, jossa saisi kuitenkin olla elävyyttä. Mielellään enemmän lämpimään taittavia sävyjä kuin viileää värimaailmaa. Meidän toiveita vastaavia vaihtoehtoja löytyi muutamakin kappale, mutta meillä oli Joonaksen kanssa alusta lähtien sama suosikki, joten se lyötiin lukkoon melko nopeasti. Kerrankin olimme jostain jo heti kättelyssä samaa mieltä ja se on yleensä lupaava merkki!

Millaiseksi keittiömme suunnitelma ja meidän valinnat lopulta muovautuivat:

– Ovimalliksi valikoitui A la Carten luonnonvärinen tamminen vaakaviiluovi.

– Työtasoiksi valitsimme Ylämaan graniitin valikoimasta upean Arabescato Perla Lux -kvartsitason. Tätä tulee myös saarekkeen molempiin sivuihin.

– Valitsimme kaikki kodinkoneet AEG-valikoimasta – induktiotaso integroidulla liesituulettimella, höyryuuni, side by side -kylmälaite sekä integroidut mikro ja astianpesukone.

– Mattamustat listavetimet ja nupit.

– Ikkunan molemmille puolille tulee A la Carten Bistro-mallistosta avohyllyt.

– Stalan musta altakiinnitettävä komposiittiallas ja mattamusta hana ulos vedettävällä käsisuihkulla.

– Iso saareke liesitasolla. Molemmilla puolilla säilytystilaa ja toisella puolella myös istumapaikat kolmelle.

Lopullinen suunnitelma näkyy alla:

Pieniä haasteitakin on tässä uuden keittiön suunnitelmaa tehdessä tullut vastaan ja se on varmasti tällaisissa projekteissa enemmän sääntö kuin poikkeus. Meidän kohdalla haastetta toivat nuo keittiössä olevat kaksi ikkunaa, jotka vaikeuttivat toimintojen sijoittelua ja niiden vuoksi myös työtasomme tulevat ikkunaseinällä olemaan pari senttiä alle standardikorkeuden. Toinen haaste oli tuo ilmalämpöpumppu, joka näkyy suunnitelmassa vasemmalla suorakaiteen muotoisena. Sen vuoksi kaapistoja ei tehdä kattoon asti, mutta nyt on vielä kysymysmerkkinä, että voiko ilmalämpöpumppu siltikään jäädä nykyiselle paikalleen. Mikäli se joudutaan vielä lopulta siirtämään, niin sitten voimme miettiä, että tilaisimmeko jälkitoimituksena vielä jotkin matalat kaapit katonrajaan – se selviää varmasti pian. Olemme suunnitelmaan aivan äärimmäisen tyytyväisiä ja kuten jo aiemmin sanottu, niin olemme superfiiliksissä siitä, miten hyvin sekä minun, että Joonaksen toiveet yhdistyvät tässä kokonaisuudessa.

Tila on nyt tarkistusmitattu, kaikki materiaalit on tilattu ja asennus alkaa jo ensi viikolla – niin jännittävää. Kuvasta poiketen valitsimme lopulta valkoisen seinälaatan sijaan salvianvihreää loimupintaista suorakulmaista laattaa, joka tulee keittiön molemmille seinille pystyladonalla. Mietin ihan todella pitkään, että uskallanko valita turvallisen valkoisen sijaan jotain muuta, kun laattaa tulee vieläpä noin isolle pinnalle (kattoon asti). Lopulta kuitenkin rohkenin ja vaikka edelleen hieman jännittää, niin uskon sen näyttävän lopputuloksessa aivan mahtavalta. Kyseessä on tämä laatta ja sävy sopii todella kauniisti yhteen niin tammiovien kuin kvartsitasonkin kanssa. Eihän tässä enää meinaa pysyä housuissaan, kun haluaisi jo nähdä valmiin lopputuloksen – iik!

Keittiömaailman sivuilta löytyy paljon tietoa aina keittiön suunnittelusta toteutukseen. Sivujen kautta voi tutustua Keittiömaailman valikoimaan ja palveluihin jo etukäteen sekä varata maksuttoman suunnitteluajan. Keittiömaailma palvelee lähimmässä myymälässä tai vaihtoehtoisesti tapaamisen voi järjestää myös virtuaalisesti!

 

– Janni

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ssr80 9 marraskuun, 2020 at 9:40 pm

  Mulla on haavekeittiössä toiminnallisuutta ajatellen myös uuni korotettu ja astianpesukone samoin. Lapsuudenkodissani tehtiin keittiöremontti 90-luvulla ja silloin tehtiin nuo ratkaisut.

 • Reply Peter Sebastian 21 joulukuun, 2020 at 3:12 pm

  Toi virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen sisustuksen ja rempan suunnittelussa on niin makeeta <3

  Kiitos mielenkiintosesta ja tosi inspiroivasta postauksesta! 🙂

  • Reply Janni 28 joulukuun, 2020 at 11:09 am

   Sanoppa muuta! Mahtavaa kuulla, että tykkäsit! 😊

  Leave a Reply