TAAPERON PÄIVÄKODIN ALOITUS

27 elokuun, 2021

Onpa ollut jotenkin liikuttavaa sekä mieltä lämmittävää, kun niin monet seuraajat ovat IG:n puolella kyselleet, että miten meidän minin päiväkotitaival on startannut. Väkisinkin tulee lämmin fiilis, kun niin moni on elänyt mukana tätä meidän uuteen arkeen totuttelua, joka tottakai on ollut meille aika iso muutos. Joten siis iso kiitos – on ollut kiva vaihtaa kokemuksia!

Mini tosiaan aloitti päiväkodissa toissa viikolla osa-aikaisessa hoidossa. Hän on päiväkodissa aina alkuviikosta kolme päivää ja sitten torstaina sekä perjantaina ollaan yhdessä kotona. Ainakin näin parin viikon jälkeen voin sanoa, että tämä järjestely tuntuu olevan meille oikein sopiva. Yrittäjänä en ole pitänyt mitään kunnollista äitiysvapaata oikein missään vaiheessa ja varsinkin nyt taaperon kanssa töiden teko kotoa käsin on käynyt aika mahdottomaksi. Helppoa se ei ole ollut missään vaiheessa ja vauva-arjen sekä töiden yhdistäminen on vaatinut sumplimista, mutta melko kunnialla siitä kuitenkin selvittiin – huh!

 

Päiväkodin aloitus on sujunut pikkuisella kokonaisuudessaan todella kivasti. Olimme käyneet ensimmäistä hoitoviikkoa edeltävällä viikolla kerran yhdessä tutustumassa päiväkotiin ja sen henkilökuntaan. Ensimmäinen hoitopäivä oli lyhyt ja hain lapsen jo lounaan jälkeen kotiin päiväunille. Lyhyt päivä oli kuitenkin sujunut niin hyvin, että seuraavana päivänä hän jäi sitten jo ihan täydeksi päiväksi hoitoon. Hän oli kuulemma hieman ihmetellyt päiväkodin nukkumiskuvioita ja päiväunet jäivät siksi ensimmäisenä päivänä hieman lyhyiksi. Alkuhämmennyksen jälkeen hän on sitten muina päivinä vetänyt hoidossa parin tunnin päiväunia. Ruokakin on kuulemma alusta alkaen maistunut hyvin ja hän on syönyt taitavasti itse ilman sen kummempia ”kikkailuja”, joita kyllä kotona harrastetaan sitten päiväkotipäivienkin edestä! 😁

Ensimmäisellä viikolla hän marssi iloisesti sekä omatoimisesti aamuisin suoraan ryhmänsä luo leikkimään, mutta pieni muutos tapahtui sitten toisella viikolla. Hän taisi siinä kohtaa kunnolla sisäistää, että tämä tulee olemaan nyt pysyvästi meidän uusi arki ja hän alkoi aamuisin olla hieman enemmän meidän vanhempien perään. Ikävä on kuitenkin kuulemma joka päivä unohtunut heti meidän lähdettyä ja päivä ovat sujuneet mukavasti. On kyllä päivän paras hetki, kun pääsee iltapäivällä hakemaan minin kotiin. On ihana nähdä hänet puuhissaan päiväkodilla muiden lasten kanssa ja tietenkin se hymy hänen kasvoillaan, kun hän huomaa meidät ja juoksee syliin!

Olemme todella iloisia ja huojentuneita siitä, että ainakin näin aluksi kaikki on sujunut niin mutkattomasti päiväkodin aloituksen suhteen. Lapsi tuntuu viihtyvän päivisin hyvin ja hänen ryhmän aikuiset vaikuttavat todella ihanilta tyypeiltä. Arvostan todella paljon, että joka päivä käydään iltapäivällä heidän kanssaan läpi lapsen päivän kulkua sekä kuulumisia. On ollut kiva fiilis mennä päiväkodille ja hyvällä mielellä voi lähteä päiväksi keskittymään omiin hommiin. Jo tässä parin ensimmäisen viikon aikana on ollut ihanaa huomata, miten tämä on helpottanut omaa tasapainoiluani töiden sekä vapaa-ajan välillä. Nyt kun saan rauhassa alkuviikosta hoitaa duunihommia, niin voin paljon rennommin viettää loppuviikon lapsen kanssa kotona. Iltaisin minin mentyä nukkumaan on ihanaa myös ilman stressiä viettää omaa aikaa jotenkin muuten kuin koneen ääressä istuen. Toki vielä silloin tällöin tulee myös niitä hetkiä, kun on pakko vielä iltaisin jatkaa töitä, mutta nyt on paljon helpompi rytmittää tätä arkea!

Olisi ihanaa kuulla, että millaisia kokemuksia teillä on päiväkodin aloituksesta ja onko tämä aihe kenties jollekin muullekin juuri tällä hetkellä ajankohtainen?

 

– Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply HerttaT 30 elokuun, 2021 at 12:23 pm

  Minkä ikäinen teidän mini nyt olikaan aloittaessaan hoidossa? Meillä samat kuviot parin viikon päästä, kun reilu parivuotias aloittaa osa-aikaisesti päiväkodissa. On koitettu lukea aiheesta kertovia kirjoja, hankinnat on hyvällä mallilla jne. Iso juttu kaikille eikä vähiten äidille. 😄

  • Reply Janni 1 syyskuun, 2021 at 10:42 am

   Hän on 1v ja 5kk 😊🙏🏻 Teilläkin jännät paikat edessä. Kuulostaa, että olette ainakin hyvin valmistautuneet 😊 Eiköhän se lähde sujumaan! 🧡 Tsemppiä aloitukseen!

 • Reply Marine 1 syyskuun, 2021 at 9:05 am

  Meidän taapero aloitti elokuun alussa päivähoidon 2-3 krt viikossa vaihdellen.
  Meille on tulossa vauva, tänään Rv 39 ja taapero on niin aktiivinen että haluttiin tarjota hänelle muutamalle päivälle toimintaa ja leikkikavereita. Ehtii sitten olla kuitenkin vielä monta päivää ihan vain kotona. Itse saan muutamana päivänä keskittyä vauvaan.
  Aloitus on sujunut hyvin, harmituksia ei ole juurikaan ollut. Poika nukkuu ja syö hyvin,vähän pihalla vierastaa muita lapsia kun on paljon kerralla. Mutta luulen että tekee senkin puolesta hyvää kun korona-aikaan ollaan paljon oltu kotona niin ei ole päässyt näkemään paljoa muita ihmisiä. Päiväkodissa saa rohkeutta.

  • Reply Janni 1 syyskuun, 2021 at 10:42 am

   Ihanaa kuulla, että teilläkin mennyt hyvin! 🧡🙏🏻 Ja varmasti tekee hyvää sekä äidille, että lapselle 😊 Varsinkin kun vauva tulossa vielä taloon. Onnea! 🧡

  Leave a Reply