KAMERAHÖPINÖITÄ JA ASUA

1 huhtikuun, 2015

DSC_7563Mainitsinkin tuossa jo jokin aika sitten, että sain Nikonilta kameran itselleni testikäyttöön. Nikonin kamerat olivat minulle hetki sitten täysin tuntemattomia ja vaikka tietenkin tiestin niiden olemassa olosta, niin en ollut ikinä tainnut yhtäkään kuvaa sellaisella napata. Hiljattain täysikennoisen järjestelmäkameran ostoa miettiessäni minua alkoi kummasti kiinnostamaan Nikonin monipuolinen ja suhteellisen tuore valikoima, joilla Nikon ehdottomasti erottuu edukseen kilpailijoistaan. Olen nyt kuvannut Nikonilla kohta parin kuukauden ajan ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Parit ekat päivät olivat kyllä melkoista tuskaa ja hermo meinasi mennä, mutta nopeasti ne sormet alkoivat kuvatessa osua oikeille säätönappuloille.

Käytössäni oleva kamera on siis Nikon D610 ja suurimmaksi osaksi olen kuvannut Nikkorin äärimmäisen hyvällä hinta/laatu -suhteella(alle 200e) varustetulla 50mm 1.8G -objektiivilla. Erityisesti tarkennus on tuolla kombolla toiminut ihan naurettavan hyvin ja vaivattomasti. Tarkennus napsuu kohdilleen todella näppärästi kokemattomammankin kuvaaja käsissä ja ainoastaan todella hämärässä tarkennus jää sahaamaan edestakaisin, mutta se sallittakoon tuon hintaluokan linssille. Olen ollut muutenkin oikeastaan kaikin puolin tyytyväinen tuon setin tuottamaan jälkeen ja yllätyksekseni tuo budjettilinssi saa kyllä omat suositukseni. Viime viikolla sain sitten testiin laajakulmaisen kiinteän 20mm 1.8G -objektiivin, jolla olen innoissani räiskinyt kuvia siitä lähtien. Tuo tulee olemaan minulla vain muutaman viikon ajan, joten onhan siitä otettava nyt kaikki irti. Tuo 20mm polttoväli tuntuu olevan juuri sopiva omiin tarpeisiin, sillä kuva-ala on laaja, mutta pysytään silti maltillisella tasolla ja vääristymät ovat vielä melko pieniä. Suuri aukko takaa sen sijaan onnistumisen myös hämärissä oloissa sekä lyhyen syväterävyysalueen sellaista halutessa, kuten esimerkiksi asukuvissa.

Mulla alkaa pikku hiljaa olla sellainen fiilis, että taidanpa olla valintani tehnyt ja leiriytynyt nyt ainakin toistaiseksi Nikonin tiimiin. Kamera tuntuu istuvan todella hyvin omaan käteeni ja kaikki pelaa muutenkin ongelmitta. Tuo 20mm 1.8G -laajakulma taitaapi olla ostoslistallani heti sen jälkeen, kun lainalasista on luovuttava. Kyseinen linssi on äärimmäisen monikäyttöinen omissa tarpeissani ja sillä pärjäisi tulevaisuudessakin varmasti monissa tilanteissa. Lisäksi kiinnostaisi kovasti Nikkor 50mm 1.4G, mutta ei nyt mennä asioiden edelle!

Tämänkin postauksen kuvat on räpsitty sillä 20mm laajiksella

DSC_7530 DSC_7502DSC_7555DSC_7521DSC_7544Takki Gina Tricot* – Paita Zara – Farkut Crocker JC* – Kengät Converse – Aurinkolasit Ray-Ban

* = saatu

Joko olen saanut jonkun pään käännettyä leveälahkeisten housujen paluun suhteen? 😉 Itse olen hurahtanut, kuten saatatte huomata…

Kuvat: Annika O

♥ Janni

9 Comments

 • Reply Milla K 1 huhtikuun, 2015 at 9:21 am

  Mie oon miettiny kans että jos jonkun objektiivin hankkisin, niin se ois laajakulma! Toi 20mm otetut kuvat näyttää ihanalta!! Just niinku sanoit ei oo liikaa vääristymiä ja kuviin tulee makee fiilis :)) Löytysköhän mun Olympukseen jotain samanlaista… Ps. toi koru <3

  • Reply Janni 1 huhtikuun, 2015 at 9:34 am

   Olympukseen kannattaa hommata joku vielä laajempi, sillä kroppikennossa toi 20mm ei anna vielä laajaa kuva-alaa. Esim tämä 12mm F2.0 vois olla ihan huippu http://www.rajalacamera.fi/olympus-zuiko-m-12-2-0-limited-black.html 🙂 Ja kiiiitos! Mun sisko bongasi tuon korun Tukholman reissullamme ja se on kyllä ihan ehdoton lemppari tällä hetkellä!

 • Reply Liina 1 huhtikuun, 2015 at 12:36 pm

  Ihana takki ja nuttura 🙂

  • Reply Janni 1 huhtikuun, 2015 at 1:39 pm

   Kiiitos kiitos! 🙂

 • Reply Terhi 1 huhtikuun, 2015 at 1:33 pm

  Leveälahkeisten housujen puoleen en vieläkään ole kääntynyt, mutta uuden kameran hankinnan puolella olet päässyt vaikuttamaan sen verran että vaihtoehtoina on Nikon. : D Saa nähdä mihin sitten loppujen lopuksi päädytään, mutta laajakulma on ainakin linsseistä seuraava : )
  Ja samaa mieltä, ihana koru!

  • Reply Janni 1 huhtikuun, 2015 at 1:39 pm

   Jeee sä varmistut tosta vielä, kun pääset itse testaamaan! 😉

 • Reply Emj 2 huhtikuun, 2015 at 10:22 pm

  Hei mitä kokoa sun clubmasterit? Small vai large?

  • Reply Janni 3 huhtikuun, 2015 at 12:39 am

   Small 🙂

 • Reply Mm 4 huhtikuun, 2015 at 1:29 pm

  Leveälahkeiset housut on ehdoton ei. Kavensin lahkeitani jo silloin joskus 15 vuotta sitten, jolloin pillifarkkuja ei näkynyt niin paljon. Sun takki on tosi kiva, harmi kun siitä on koot loppu.

 • Leave a Reply