OLYMPUS #KATUMUOTIVIIKOT

17 kesäkuun, 2015

Yhteistyössä Indiedays ja Olympus.

DSC_1469Olympuksen katumuotikampanja on taas täällä ja nyt siihen voi osallistua kuka tahansa. Kampanjan toteutus on tällä kertaa Instagramin puolella ja asukuvia voi postata sinne hashtagilla #katumuotiviikot ja merkitsemällä @olympussuomi. Katumuotikampanjassa arvotaan kolme Olympuksen upeaa kamerasettiä, johon kuuluu PEN E-PL7 -kamera sekä 25 mm 1.8 -objektiivi. Eli samainen setti, jolla olen kuvannut tässä postauksessa näkyvät kolme tyylikuvaa.

1. palkinto lähtee bloggaajalle/lukijalle, jonka kuva kerää Instagramissa eniten tykkäyksiä

2. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvan julkaisseiden kesken

3. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvia tykänneiden kesken

Kaikki katumuotikuvat nostetaan myös #katumuotiviikkojen kampanjasivulle, josta myös kilpailun tarkemmat ohjeet ja säännöt löytyvät.

E-PL7_SLV_left_M1442EZ_SLV_offPääsin nyt tämän kampanjan ansiosta itsekin tutustumaan tuohon Olympus PENin uusimpaan tulokkaaseen, vaikka olenhan kuvannut jo pitkään melkeinpä vastaavalla Olympus OM-D E-M5 -kamerallani. Siihen verrattuna tässä uudessa PENissä on kuitenkin muutama sellainen uusi ominaisuus, joita osaan erityisesti bloggaajana arvostaa todella paljon ja ne ovat wi-fi sekä 180 astetta kääntyvä näyttö, joka helpottaa itsensä kuvaamista huomattavasti. Myös wi-fin ansiosta muun muassa asukuvien kuvaaminen ilman toisen ihmisen apua helpottuu monin kerroin, koska sen ansiosta voit käyttää mobiililaitettasi kaukolaukaisimena. Lisäksi näet koko ajan puhelimen näytöltä saman kuin kamera näkee ja pystyt jopa tarkentamaan kuvaa puhelimen näyttöä näpäyttelemällä. On tämä nykytekniikka vaan melkoista ja valokuvaaminen hauskaa. Lisäksi annan tietenkin plussaa kameran pienestä koosta, keveydestä ja tyylikkäästä ulkomuodosta.

Vaikka olenkin jokin aika sitten siirtynyt peilittömistä järkkäreistä raskaampaan kalustoon, niin missään nimessä en halua tästä pienemmästä kamerastani luopua. Olympuksen peilittömät järjestelmäkamerat ja laadukas objektiivivalikoima yltävät ihan mielettömiin tuloksiin pienestä koostaan huolimatta ja vielä puolisen vuotta sitten en muilla kuvannutkaan. Olympus PENiä on äärimmäisen helppo kantaa mukana missä tahansa, sillä se mahtuu pieneenkin laukkuun ja hartiat kiittävät kameran keveydestä. Myös videokuvauksessa Olympus on omaa luokkaansa automaattisen tarkennuksensa ansiosta. Mulle on pikkuhiljaa kertynyt melko kattava objektiivivalikoima Olympukselta ja Nizzaan Olympus lähtee ehdottomasti mukaan, sillä en halua joka päivä raahata jotain isoa kassia mukanani!

Tuo palkintosettiin kuuluva 25mm 1.8 -objektiivi on todella pätevä yleislinssi lähes mihin tahansa tilanteeseen. Sillä räpsii kätevästi niin asukuvat, ruokakuvat kuin maisema- ja sisustuskuvatkin. Suuren aukkonsa (1.8) ansiosta se blurraa nätisti kuvan taustan sekä myös toimii loistavasti hämärämmissäkin olosuhteissa. Tarkennus osuu helposti oikeaan ja kohde piirtyy reunoja myöten tarkasti jopa suurimmalla aukollakin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMikäli satutte olemaan uutta kameraa vailla, niin muistakaapa tosiaan tägätä omiin asukuviin Instagramissa #katumuotiviikot sekä merkitä @olympussuomi, niin saatatte olla yksi onnekkaista voittajista. Älkääkä unohtako siinä tapauksessa myöskään käydä tykkäilemässä muiden lisäämistä kuvista tuon tagin alla, sillä myös tykkääjien kesken arvotaan yksi kamerasetti. Ja mikäli kiinnostuitte tuosta kamerapaketista, ettekä millään jaksa odottaa arvonnan suorittamista, niin sen saa tilattua itselleen tarjoushintaan täältä! 😉

Voin todella lämpimästi ja useamman vuoden kokemuksella suositella Olympuksen peilittömiä järjestelmäkameroita niin aloittelijalle kuin kokeneemmillekin harrastajille. Sellaisille kuvaajille, jotka vaativat laatua mutta eivät ole valmiita kantamaan tiiliskiven painoista kameran järkälettä mukanaan. Suosittelen myös hommaamaan heti alkuun normaalin kittizoomin tilalle/lisäksi myös jonkin kiinteäpolttovälisen valovoimaisen objektiivin, kuten juuri tuon tässä kampanjassa mukana olevan 25mm 1.8. Sillä pääsee jo heti kikkailemaan hieman enemmän ja hyödyntämään kameran säätöjä laajemmin!

Lisätietoja kampanjasta ja Instagram -skabasta täällä!

♥ Janni

3 Comments

 • Reply Laura 15 helmikuun, 2016 at 8:50 pm

  Apua Janni, toivottavasti kerkeet auttaa mua! Nimittäin oon hankkimassa itelleni Olympuksen Pen e-pl7 kameran ja sen kaveriks 14-42mm objektiivin. Niitten lisäks oon aatellu hankkii joko tässä postauksessa esitellyn 25mm objektiivin TAI sen 45mm objektiivin, minkä oot myös esitellyt täällä sun blogissa (trust me, oon lukenu nyt nää kaikki sun tätä asiaa koskevat postaukset läpi 10 kertaa :D). Oot paras tyyppi keneltä voin tätä kysyy, koska sulla on kokemusta molemmista objektiiveista, ELI kumpi sun mielestä kannattaa ostaa? Mulla on ollu aiemmin canonin järkkäri ja siinä 50mm objektiivi ja tykkäsin siitä. Ottaisin tolla 45mm tai 25mm objektiivilla tuote/ruokakuvia ja potretteja. Tykkään, että tausta on sumee ja kuvattava kohde tarkka. Kun vertaa tän postauksen kuvia siihen, missä esittelit sen 45mm objektiivin (olit ottanu Saran kanssa kuvia), niin tässä tausta ei oo niin sumee, kun niissä 45mm objektiivilla otetuissa kuvissa. Vaikuttaako asetukset asiaan, vai saako sillä 45mm objektiivilla paremmin sellasii kuvii, missä kohde on tarkka ja tausta sumee? Kiitos tosi paljon jos autat mua, se olis mulle tosi tärkeetä, jos saisin sulta apua tähän asiaan! 🙂 Kivaa illanjatkoa!

  • Reply JanniAmanda 15 helmikuun, 2016 at 9:43 pm

   No siis hommahan menee niin, että mitä suurempi polttoväli objektiivissa on, niin sitä paremmin se tausta sumenee, vaikka aukkoluku olisi sama. Eli esim. mun nykyisessä Nikkorin 85mm F 1.4 linssissä saa aikaan tosi smoothia jälkeä. Näin ollen myös 45mm linssillä saa kikkailtua syväterävyydellä enemmän kuin 25mm, vaikka molemmissa suurin aukko 1.8. Mä tekisin sinuna niin, että jättäisin ton zoomin kokonaan ostamatta ja ostaisin sekä 25mm, että 45mm. Jos ei heti pysty ostaa molempia, niin yleispätevämpi on toi 25mm ja sopii varmasti myös sun käyttötarkoitukseen 🙂

   • Reply Laura 16 helmikuun, 2016 at 12:26 pm

    Kiitos paljon vastauksesta! Ärsyttää kun täällä Jyväskylässä ei pääse testaamaan tota kameraa ja objektiiveja missään, niin pitää tehä päätöksiä Googlen avulla.. Mutta kiitos tosi paljon avusta! :)<3

  Leave a Reply