MATTAPINTAINEN MEIKKIPOHJA

27 syyskuun, 2016

Pitkään aikaan ei ole tullut rustailtua blogiin meikkijuttuja, mutta nyt tulee vähän päivitettyä listaa meikäläisen suosikkituotteista meikkipohjan osalta. Viime aikoina meikkipohja onkin ollut itselläni entistä isommassa roolissa, kun muu meikki on tullut jätettyä vähemmälle!

dsc_2789

Käytän meikkivoiteen alla primeria säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta kokeilemistani tuotteista suosikiksi on muodostunut Lumenen matifying & pore minimizing primer (huh mikä nimi…) Tämä vaaleanpunaisessa tuubissa myytävä tuote jättää ihon todella pehmeäksi, tasoittaa ja nimensä mukaisesti auttaa pitämään ihon mattapintaisena.

Meikkivoiteissakin Lumene on jo pitkään ollut kestosuosikkini. Olen kokeillut merkin monia eri meikkivoiteita aina tietyn hetken tarpeen mukaan ja nyt suosikkini on Lumenen Matt Control –meikkivoide. Kesällä on mukavampi käyttää kevyempiä tuotteita, mutta näin syksyllä ihon päivetyksen hälvetessä tykkään ottaa käyttöön tällaisen peittävämmän voiteen. Matt control –meikkivoide jättää ihon samettiseksi ja meikki pysyy kasvoilla aamusta iltaan – ei valittamista!

Peitevoiteena mulla on kesästä asti ollut käytössä NARS:n Radiant Creamy Concealer ja se on ihan huippuhyvä. Tuote levittyy paremmin kuin yksikään aikaisemmin testaamani concealer ja peittää tosi hyvin muun muassa tummat silmänaluset. Mulla alkaakin olla tuo purkki ihan finaalissa ja täytyy ehkä valita nyt talvea vasten astessa vaaleampi sävy. Tätä voin suositella todella lämmöllä!

dsc_2802

Käytin ennen meikin kiinnittämiseen värillistä puuteria, kunnes kosmetiikan parissa työskentelevä ystäväni kyseenalaisti tapani. Siinä kohtaa valaistuin ja sen jälkeen olenkin käyttänyt väritöntä irtopuuteria, joka mukautuu ihoon sen sävystä riippumatta. En itseasiassa ymmärrä, että miksi puuterista pitäisi tulla enää väriä, jos pohjalla on jo meikkivoide? Valaiskaa te nyt puolestanne meikäläistä, niin ehkä käännän taas kelkkani 😀 Lumenen Sheer Finish -irtopuuteri on ollut minulla käytössä pitkään ja se toimii mielestäni moitteettomasti; kiinnittää meikin, ei tee ihosta tunkkaista ja on todella riittoisa. Ainoana miinuspuolena voisin mainita tuotteen mukana tulevan aplikaattorin, jonka kanssa ei kyllä pärjää ja kunnollinen sivellin tulee kyllä tarpeeseen!

Myös päivävoiteeni noudatta samaa matta -teemaa, sillä käytössäni on tällä hetkellä Lumenen Bright Now -sarjan kiiltoa kontroloiva geelivoide. Tykkään ihan superpaljon voiteen geelimäisestä koostumuksesta ja olen huomannut käytössä, että tämä todella ehkäisee ihon kiiltoa ja ”rasvoittumista” päivän aikana. Lisäksi tuote imeytyy kasvoille todella nopeasti ja kosteuttaa juuri sopivan hillitysti!

Lisäksi voisin tässä vielä kehaista noita Real Techniquesin Bold Metals -sarjan siveltimiä, joita olen nyt itse käyttänyt reilun puolen vuoden ajan. Siveltimet ovat kestäneet käyttöä ja pesua äärimmäisen hyvin. Niiden synteettiset harjakset tuntuvat ihanan pehmeältä iholla ja meikki levittyy tasaisesti. Näiden jälkeen olen vasta tajunnut, että kunnollisiin siveltimiin kannattaa todella kiinnittää huomiota. Noiden kuvissa näkyvien siveltimien lisäksi itseltäni löytyy vielä muutama lisää ja kaikkiin olen ollut erittäin tyytyväinen!

Löytyykö teidän meikkiarsenaaleista samoja suosikkeja?

Osa esitellyistä tuotteista saatu blogin kautta.

♥ Janni

3 Comments

 • Reply Tarja 28 syyskuun, 2016 at 1:48 pm

  Toi Lumenen meikki on erittäin hyvä! Suunilleen ainut,monien kokeilujen jälkeen sellainen joka oikeasti kestää koko päivän minunkin rasvoittuvalla iholla.

 • Reply meeri 28 syyskuun, 2016 at 7:59 pm

  Lumenen tuotteet on kyllä laadukkaita!
  Olen pitkään käyttänyt tuon Brigh now-sarjan puhdistustuotetta ja kasvovettä mutta täytyypä ottaa kokeiluun myös tuo geelivoide ensikerralla! Kiitos vinkeitä! 🙂

 • Reply Rosa 3 lokakuun, 2016 at 9:55 pm

  Hei pakko heittää omat lempparit myös tähän väliin, koska nään niissä suoraa yhteneväisyyttä siihen, mitä kuvailit meikiltä haluavasi sekä aiemmin kommentoineille uusina vaihtoehtoina. Itse elän myös rasvoittuvan sekaihon kanssa, joka tuppaa varsinkin talvella olemaan pintakuiva eli monia ihon tarpeita joutuu miettimään koko ajan.

  Geelimäisenä päivävoiteena, osan vuodesta myös yövoiteena oon käyttäny vuosia Cliniquen Dramatically Different Moisturizing gelia. Aamulla ohuen levityksen jälkeen iho on tosi nopeesti valmis meikkaamiseen, eikä tarvii kauaa odotella rasvan imeytymistä. Sephoran yön yli -naamiot oon löytäny nyt tän syksyn kuivan ihon pelastajiksi ja yövuoteen korvaajiksi. Muuten käytän Cliniquen kosteuttavampia geelimäisiä rasvoja öisin.

  Ilman erillistä pohjustustakin on hyvin toiminut mattana meikkipohjana Make Up Forever Ultra HD Foundation. Tässä toisaalta hyvää ja toisaalta huonoa on se, että sitä saa niin hillittömän monessa sävyssä, enkä ite ainakaan oo täysin ymmärtäny vielä mitään johdonmukaista logiikkaa niitten ’värikartassa’, että en uskaltais ite valita sopivaa sävyä ilman, että joku ammattilainen sen mulle henk. koht testaa iholle.

  Silmänympärykset oon erikseen ”kiinnittäny” värittömällä irtopuuterilla. Oma kokemus Max Factorin sellaisesta oli kuivattava eli taidan kokeilla sun kehotuksesta tuota Lumenea seuraavaksi. Sittemmin oon käyttäny ihan värillisiäkin puutereita paremman peittävyyden toivossa, mutta kevyemmän tuloksen varmasti sais just värittömällä puuterilla ja hyvällä concealerillä. 🙂

 • Leave a Reply