ENSIMMÄISTÄ KERTAA VENÄJÄLLÄ

25 huhtikuun, 2017

 

Kaupallinen yhteistyö: Matkahuolto

Viime viikkoinen Venäjän reissu oli meikäläiselle ensimmäinen laatuaan. Olin tosin käynyt joskus lapsena pikaisella päivävisiitillä Viipurissa, mutta siitä mulla ei pahemmin ole muistikuvia. Tällä kertaa matkamme suuntautui Pietariin, joka onnistui ylittämään omat odotukseni ihan täysin. Ihastuin Pietariin tosi paljon ja päätin, että sinne täytyy ehdottomasti päästä vielä uudelleenkin. Seuraavan reissun aion ehdottomasti sijoittaa kesäaikaan, kun Pietarin kaikki kauniit puistot ja ulkoalueet ovat kaikista kauneimmillaan. Silloin kokemus olisi varmasti vielä tätäkin hienompi, vaikka Pietari onnistui kyllä hurmaamaan minut sateisesta ja harmaasta säästä huolimattakin.

Minulla ei varsinaisesti ole aikaisemmin ollut sen kummempaa hinkua matkustaa Pietariin, vaikka kyseinen kulttuurinkehto löytyykin niin uskomattoman läheltä. Minulla on ollut päässä mielikuva viisumin hakuprosessin vaikeudesta ja jostain syystä Venäjä ei muutenkaan ole keikkunut matkahaaveideni kärkisijoilla. Kiinnostus Pietaria kohtaan on kuitenkin viime aikoina noussut kovasti, kun eräs ystäväni on asunut siellä ja kehunut kyseistä kaupunkia valtavasti. Monet kerrat hän on puhunut, että meidän pitäisi vielä lähteä sinne yhdessä. Siksi olinkin ihan tavattoman innoissani, kun kuulin, että Suomen blogimedia hakee Matkahuollon kamppikseen bloggaajia ja pääteemana olisi viikonloppu Pietarissa. Soitin heti innoissani ystävälleni, että tässä olisi nyt meille pieni mahdollisuus päästä toteuttamaan se haaveilemamme Pietarin matka. Lopulta minut valittiin mukaan kampanjaan, eikä tietenkään tarvinnut miettiä, että kenet valitsisin matkaseuralaisekseni. Nyt reissun jälkeen tuntuu uskomattoman hölmöltä, että en ole ikinä aikaisemmin käynyt Pietarissa, vaikka se sijaitsee niin lähellä. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan ja onneksi kaikki viimeisetkin ennakkoluulot sitä kohtaan ovat nyt lopullisesti kuopattu!

Aloimme tietenkin heti innoissamme valmistautua tulevaan reissuun ja ensimmäinen askel oli tietty viisumin hakeminen. Onnekseni asiaan tarkemmin perehdyttyäni homma ei vaikuttanut ollenkaan niin vaikealta kuin olin päässäni kuvitellut. Teimme viisumihakemukset näppärästi netissä Solovisa -palvelulla, jonka kanssa matkahuolto tekee yhteistyötä. Kolmantena osapuolena mukana on vielä viisumi- ja matkapalvelu Lähialuematkat, jonne viisumiasiakirjat toimitetaan Matkahuollon turvakuljetuksella käsiteltäväksi. . Hakemus voidaan siis täyttää netissä ja tulostaa sen jälkeen valmiina eteenpäin lähetystä varten. Matka Pietariin taittui bussikuljetuksella, jonka varasimme MatkahuolloltaMatka kesti n.7 tuntia per suunta ja menopaluulipuille kertyi hintaa huokeat 45e/hlö. Bussimatka meni sen melko pitkästä kestosta jopa yllättävänkin joutuisasti ja rajatarkastukset olivat mukava breikki matkan varrella, kun samalla pääsi tietysti myös haukkaamaan vähän raitista ilmaa sekä jaloittelemaan. Lähdimme matkaan aikaisin perjantaiaamuna ja tulimme tosiaan sunnuntain sekä maanantain välisenä yönä takaisin. Valitsimme aikataulun ihan siltä kantilta, että näin saimme viettää Pietarissa mahdollisimman paljon aikaa ja se kannatti!

Viisumin hakuprosessi askel kerrallaan:

1. Täytä Venäjän viisumihakemus Solovisa.fi -palvelun sivuilla ja tulosta se. Viisumihakemuksen täyttämisen jälkeen palvelu antaa sinulle tarkat toimintaohjeet sekä matkahuollon aktivointikoodin, joka sinulla tulee olla mukana viedessäsi viisumiahakemusta sekä muita tarvittavia dokumentteja Matkahuollon turvakuljetukseen.

2. Palvelu ehdottaa sinulle käsittelyvaiheessa lähimpänä olevaa Matkahuollon toimipistettä, jonne voit toimittaa viisumihakemuksen sekä muuta tarvittavat dokumentit (passi, todistus matkavakuutuksesta ja passikuva) yhdessä kirjekuoressa. Tämän jälkeen saat Matkahuollolta seurantakoodin, jolla voit koko ajan lähes reaaliajassa seurata viisumihakemuksesi etenemistä.

3. Saat Solovisalta sähköpostin, kun dokumenttisi ovat vastaanotettu. Tässä kohtaa kaikki tarkistetaan vielä kertaalleen ja sinuun ollaan yhteydessä, mikä jotain tarkennettavaa ilmenee.

4. Lopulta saa vielä sähköpostia, kun viisumisi on valmis toimitettavaksi. Hakuvaiheessa olet saanut valita sinua lähimpänä olevan Matkahuollon toimipisteen, jonne asiakirjasi toimitetaan Matkahuollon turvakuljetuksella.

Ja siinäpä se – kaikessa yksinkertaisuudessaan. Toki joutuu hieman näkemään vaivaa, että viisumihakemus tulee täytettyä huolellisesti ja saat tarvittavat asiakirjat kasaan. Vakuutusyhtiösi lähettää sinulle leimallisen todistuksen matkavakuutuksesta yhdellä puhelinsoitolla/sähköpostilla ja ylimääräisen passikuvankin saa tietysti hommattua helposti. On myös tärkeää muistaa, että passisi oltava vähintään 6kk voimassa matkan alkamisen jälkeen. Venäjän viisumia haettaessa täytyy olla myös kutsu maahan, mutta Solovisa -palvelu hoitaa myös sen puolestasi!

Viisumin hinta määräytyy sen mukaan, miten nopealla aikavälillä tarvitset viisumin itsellesi. Lisätietoja voitte tarkkailla täältä!

Seuraavassa postauksessa olisi tarkoitus sitten kertoa vähän enemmän itse reissusta ja jakaa muutamat vinkit muille sinne päin reissua suunnitteleville. Kertokaa ihmeessä, jos niihin liittyen on jotain toiveita?

– Janni

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maaritpäivikki 26 huhtikuun, 2017 at 9:12 am

  Tästä jutusta tuli kiva fiilis! Ihan tuossa vieressä se Pietari on mutta aika harvalle tulee mieleen lähteä käymään. Odotan innolla jatkoa Jannin matkakertomukseen!

  • Reply Janni 27 huhtikuun, 2017 at 8:40 am

   Mahtavaa kuulla!! 🙂

 • Reply Annika 26 huhtikuun, 2017 at 9:53 pm

  Itse lähden Pietariin reissulle muutaman viikon päästä! Reissu tulee olemaan myös mun ensimmäinen kerta Venäjällä. Jonkun verran olen etsinyt tietoa ja suosituksia, mutta ainakin hyvät ruokapaikat, nähtävyydet ja erikoisuudet kiinnostavat 🙂

  • Reply Janni 27 huhtikuun, 2017 at 8:40 am

   Tulossa on!! 🙂

 • Reply MAARITPÄIVIKKI 27 huhtikuun, 2017 at 10:52 am

  Annika, toivon sinulle hauskaa matkaa Pohjolan Venetsiaan. Yllätyt iloisesti. Ja muista että Pietari-kärpänen voi puraista…! Lähialueilta löytyy mukavia yllätyksiä eikä aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Lähialuematkailu on myös ekoteko!

 • Reply MAARITPÄIVIKKI 27 huhtikuun, 2017 at 10:57 am

  PS. Annika, jos liikut Helsingin rautatieasemalla niin käy hakemassa Lähialuematkojen toimiston edestä muutama Allegro Travel Magazine inspiraation lähteeksi. Allegro-junan asiakaslehdestä saat ajankohtaiset vinkit mitä juuri nyt Pietarissa kannattaa tehdä. Ostospaikat, menomestat ja trendijutut. Lähialuematkat löydät samasta asemahallista kuin Forexin. Maanmerkkinä iso maatuskanukke.

 • Leave a Reply