KEIDAS KESKELLÄ KAUPUNKIA

16 toukokuun, 2018

Lueskelin ennen Tokion matkaamme Pinterestistä muutamia ”must see in Tokyo” -tyylisiä artikkeleita ja lähes jokaisessa niissä oli mainittu Shinjukun kaupunginosassa sijaitseva Gyoen kansallispuutarha. Paikka ei siitä huolimatta ollut oman prioriteettilistani kärjessä, mutta onneksi päätimme loppujen lopuksi poiketa kyseisessä puistossa. Oltiin tallattu koko päivä ympäri kaupunkia ja sää oli upea, joten päätettiin aika extempore käydä pyörähtämässä vähän luonnonhelmassakin. Käytiin ostamassa pienet eväät matkan varrelta mukaan ja lähettiin suunnistamaan kohti puutarhan portteja, joita oli puiston jättimäisestä koosta huolimatta vain kolme kappaletta. Jouduttiin siis kävelemään muutama tovi ja puutarhan portilla joutui pulittamaan pienen nimellisen sisäänpääsymaksunkin. Heti puutarhaan sisään astuttuamme mielen valtasi ihana rauhallinen tunnelma ja katseltiin haltioituneina ympärillemme. Oli lauantaipäivä ja perheet sekä ystäväporukat olivat levittäytyneet isoille puistoalueille piknikille, puhaltelemaan saippuakuplia ja leikkimään lasten kanssa.

Valittiin itsellemme sopiva spotti auringosta ja asetuttiin loikoilemaan sekä syömään eväitä. Koko paikka tuntui kaupungin melun sekä vilinän jälkeen isolta rauhalliselta keitaalta. Hengailtiin vaan hiljaisuudessa, syötiin eväitämme ja seurailtiin ihmisten touhuja. Joillain oli selkeästi jotkut juhlat käynnissä ja toisaalla pikkutyttö esitti tanssiesitystä viltin päällä loikoileville vanhemmille samalla, kun äiti taltioi esitystä puhelimelle. Pienen rentoiluhetken jälkeen lähdetiin kävelemään ja tutkimaan paikkoja, mutta aika pian harmiksemme ymmärsimme puiston sulkeutuvan. Vähän erikoista, että puisto meni kiinni lauantaipäivänä jo puoli viiden maissa, mutta ei auttanut kuin lähteä tallaamaan porteille takaisin. Olipahan kaunis paikka ja voin vain kuvitella, kuinka upealta sama mesta näyttää aikaisemmin keväällä kirsikkapuiden kukkimisen aikaan – huhhuh!

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply