KUIN PIENI PORVOO

5 heinäkuun, 2018

Vietettiin alkuviikosta tosiaan pari päivää ihanissa rannikkokaupungeissa Hangossa ja Tammisaaressa. Valitettavasti koko Hangon visiittimme ajan satoi vettä kuin saavista kaatamalla, joten siitä ei valitettavasti ihan hirveästi jäänyt käteen. Pyörittiin hetki kaupungilla, käytiin rannassa syömässä ja sen jälkeen ihailtiin rantahuviloita sekä upean näköisiä uimarantoja autosta käsin. Tuo sää harmitti aika paljon, mutta eihän sille vaan minkään voinut. Illaksi ajettiin Tammisaareen, josta olimme varanneet yhden hotelliyön. Illalla käytiin syömässä sekä drinkeillä, pelattiin yatzya eräässä pubissa oluiden äärellä ja pyörittiin jonkin aikaa Tammisaaren sateisilla pikkukaduilla!

Aamulla saimme onneksi herätä auringonpaisteeseen. Syötiin vaatimaton aamiainen hotellilla ja sen jälkeen lähdettiin tutkimaan paikkoja. Etsimme ensitöiksemme hyvän kahvin himoissa kivan kahvilan, joka löytyi onneksi nopeasti ihan torin laidalta. Nautiskelimme kahvit sekä pullat kaikessa rauhassa ja sen jälkeen kävelimme ympäriinsä Tammisaaren keskustassa sekä vanhassa kaupungissa. Tällaisella nopealla päivän visiitillä jäi sellainen fiilis, että Tammisaari oli ihan kuin pieni Porvoo. Sympaattinen vanha kaupunki, kivoja pieniä sisustusmyymälöitä, vanhan tavaran kauppoja ja idyllisiä kahviloita. Kaupungissa oli paljon samaa kuin Porvoossa, mutta kaikkialla oli monin kerroin rauhallisempaa ja ihmisiä oli huomattavasti vähemmän liikkeellä. Tein pari tosi ihanaa sisustuslöytöä, joista toinen oli eräältä kirppikseltä ja toinen yhdestä ihanasta sisustusputiikista. Tammisaari on ihanan tunnelmallinen pieni rannikkokaupunki, jonne voin todella lämmöllä suositella muillekin kesäistä päiväretkeä, jos ette ole aikaisemmin käyneet!

Aika vähän tulee loppujen lopuksi harrastettua minkäänlaista kotimaanmatkailua, mutta nyt jotenkin viime aikoina se on alkanut kiinnostaa tosi paljon. Olisikohan sitten seuraavana vuorossa vaikkapa Turku-Naantali -retki..? Saa suositella muitakin kivoja kohteita täältä kotimaasta, jos sellaisia tulee mieleen. Kotkaa ja Porvoota voin omalta osaltani ainakin suositella kesäretkikohteiksi suurella lämmöllä ja kerron tosi mielelläni vinkkejä, jos jompaan kumpaan niistä päätätte suunnata!

Heti Tammisaaresta palattuamme otettiin auton nokka kohti Varkautta ja suunnattiin pariksi päiväksi mökille tänne Rantasalmelle. Johan tässä on kotimaan kaupunkeja aika hyvin plakkarissa tälle viikolle! 🙂

 

– Janni

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anne 5 heinäkuun, 2018 at 8:42 am

  Ihanan näköinen pikku kaupunki. 🙂 Porvoo vinkkejä olen vailla, kun sinne parin viikon päästä suuntaan yhden yön visiitille. Olisi ihana kuulla sellaisia.

  • Reply Janni 6 heinäkuun, 2018 at 12:30 am

   Oi, että olen ajatellut tehdä aiheesta postausta nyt tässä lähipäivinä, mutta tässä nyt muutama vinkki, jos en ole ehtinyt julkaista ennen matkaasi. Kivoja ravintoloita Zum Beispiel (lounas erityisesti), Fryysarinranta (ihanalla paikalla jokirannassa ja hyvä ruoka), Meat District (fine diningia), Bondai bar -kioski (smoothieita ja burgereita jokirannassa), Bistro Sinne (aina varma hyvä ruoka). ”Nähtävyyksiä”: vanha kaupunki, Linnamäki ja vanha upea Porvoon kirkko. Kivat kahvilat: Fanny, Helmi, Postres, Paahtimo Iltamestat/drinkit: paahtimo, kliffa&klubi, jokilaivat ja rantakuppilat… Siinä nyt muutamia vinkkejä! 😊

 • Reply Sanna 6 heinäkuun, 2018 at 11:02 am

  Oi ihanaa jos tulee vinkkejä Porvooseen ja Kotkaan! <3 Meillä on mökki Porvoossa, joten siellä tulee hengailtua säännöllisesti. Kotka puolestaan on ihan vieras ja sinne olis tarkoitus tänä kesänä mennä 🙂

  Leppoisaa heinäkuuta sulle! <3

  • Reply Janni 8 heinäkuun, 2018 at 6:40 pm

   Täytyy varmaan kehitellä jotain vinkkilistaa, kun varmasti moni muukin on suunnitellut näitä kesäretkiä! Kiva kuulla, että sulla on Kotkareissukin suunnitteilla 🙂 Ihanaa heinäkuuta myös sinne! <3

 • Reply Annie 7 heinäkuun, 2018 at 6:54 pm

  Oon itse Lohjalta kotoisin ja mulle Tammisaari on ollut lapsuudesta asti sellainen melkein joka kesäinen vakkari retkipaikka kun lähellä sijaitsee. Samoin Hangossa on tullut käytyä viimeksi tänä kesänä. Onkin jotenkin hauskaa ja ”hassua” nähdä blogeissa juttua näistä tutuista paikoista 🙂 Tammisaaressa on tosiaan ihania noi vanhat puutalot, mun salainen haave onkin, että jos joskus elämässä rikastun, niin ostan kesäpaikan sieltä! 😀

  • Reply Janni 8 heinäkuun, 2018 at 6:39 pm

   Oi ihanaa kuulla, että nuo ovat sulle tuttuja paikkoja! Ootko ikinä käynyt Porvoossa? 🙂 Kannattaa ehdottomasti, jos et ole tänne kesäretkeä ennen tehnyt! Ja siis nuo puutalot ova aivan ihania <3

 • Reply Annika 9 heinäkuun, 2018 at 10:25 am

  Kotkavinkit olis tosi tervetulleita! Porvoossa monta kertaa tullut jo käytyä päiväretkillä, viime viikolla koettiin naantali ja suunnitteilla olisi reissu kotkaan päin seuraavaksi 🙂

 • Leave a Reply