UPEA TULUM

7 tammikuun, 2019

PR-matkan tarjosi TUI.

Meksikon reissulta ollaan palattu kotiin jo reilu kuukausi sitten, mutta arkistoihin on jäänyt lojumaan vielä jonkin verran kuvia matkan varrelta. Kokonaisuudessaanhan tämä reissu oli ihan mielettömän hieno ja täynnä toinen toistaan mahtavampia kokemuksia, mutta pressireissuille ominaiseen tapaan tietenkin melko hektinen. Varmaan ainakin osittain siitä johtuen näitä kuvia jälkeenpäin selaillessa tulee ihan sellainen olo, kun jollain tavalla vähän kokisi hetkiä uudelleen. Kohteet olivat toki paikan päällä aivan upeita, mutta näitä kuvia selaillessa on ihanaa fiilistellä paikkoja vielä näin kotoa käsin ja miettiä, että ”vitsit, tuolla sitä tuli oltua” 😊

Teimme reissun loppupuolella päiväreissun Tulumiin ja se oli ehdottomasti yksi eniten odottamistani jutuista koko matkan aikana. Olin kuullut Tulumista niin paljon hyvää, että odotukset olivat sen suhteen todellakin korkealla. Ensimmäinen stoppimme oli Tulumin historiallisilla Maya-raunioilla, jotka sijaitsevat upean turkoosina hehkuvan Karibianmeren rannalla. Mieletön paikka, mutta raunioilla oli sen verran tungosta meidän visiitin sijoittuessa päivän pahimpaan ruuhkappiikkiin, ettei tullut pahemmin kuvailtua. Seuraavaksi kyytimme vei meidät biitsille lounaalle jonkun ihanan hotellin rantaravintolaan. Nautimme superherkullisen meksikolaisen lounaan upeissa rantapuitteissa ja sen jälkeen parin tunnin ohjelma olikin vapaa. Osa porukasta lähti tutkailemaan Tulumin keskustaa, mutta me päätimme jäädä rannalle. Loikoilimme rannalla jonkin aikaa ja sen jälkeen lähdimme tutkimaan rantakatua poiketen aina välillä ihanissa pikkuputiikeissa, joita tuo koko katu oli pullollaan.

Ihan hirveän selkeää analyysia ei tällaisen muutaman tunnin stopin perusteella pysty paikasta tekemään, mutta tässä lyhyessä ajassa ihastuin kuitenkin ehdottomasti Tulumiin. Se vaikuttaa ehdottomasti sellaiselta paikalta, jonne olisi ihana joskus tulevaisuudessa mennä viettämään kunnon rentoutumislomaa rannan, hyvän ruoan ja muiden aktiviteettien merkeissä. Lähistöltä löytyy myös monia upeita Cenoteja, eli maanalaisia veden valtaamia luolia, joita olisi mahtavaa käydä tutkimassa!

Lisää postauksia Meksikosta pääsette selaamaan täältä!

Kuvat minusta: Sara Vanninen

– Janni

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Helen 8 tammikuun, 2019 at 8:39 pm

  Talven keskellä ja tässä säässä onkin ihana katsoa jonkun värikkäitä matkakuvia 🙂
  Pääsee itse ainakin mielikuvamatkalle!

  • Reply Janni 9 tammikuun, 2019 at 11:20 am

   Ihanaa kuulla ja itsellä sama fiilis 😊 Pääsee palaamaan noihin hetkiin!

  Leave a Reply