TYTTÖ VAI POIKA?

21 marraskuun, 2019

Tämän viikon maanantaina kävimme tosiaan raskauden toisessa julkisen puolen ultraäänitutkimuksessa eli rakenneultrassa. Nimensä mukaisesti tällä kerralla käydään sikiön rakenteet läpi melko tarkasti päästä varpaistaisiin ja tarkistetaan, että kaikki näyttää siltä kuin pitääkin. Tuntuu edelleen jotenkin uskomattomalta, että ulkoa käsin voidaan katsoa niin tarkasti muun muassa sikiön sydämen rakennetta – wau.

Tässä tutkimuksessa samalla selviää myös yleensä lapsen sukupuoli, jos tulevat vanhemmat sen haluavat tietää. Mehän olimme käyneet jo aikaisemmin (rv17) yksityisellä puolella ultrassa ihan muuten vain ja jo tuolloin saimme melko vahvan veikkauksen vauvan sukupuolesta. Tuon ultran ajan vauva piti jalkojaan melko pitkään visusti ristissä ja siksi tuosta ei voinut vielä mitenkään olla täysin varma. Ja toki olen kuullut niitäkin tapauksista, joissa nämä melko varmatkin veikkaukset sukupuolesta ovat menneet pieleen ja totuus on paljastanut vasta synnärillä.

Rakenneultrassa saimme kuitenkin ihan saman veikkauksen sukupuolesta kuin silloin aikaisemminkin, mutta tällä kertaa vain huomattavasti selkeämmän. Kyllä siis erittäin vahvasti vaikuttaa siltä, että me saamme keväällä pienen tyttären! ♥

Itselläni ei ollut minkäänlaista ennakkoarvausta lapsen sukupuolesta ja pystyin yhtä helposti kuvittelemaan meidät niin tytön kuin pojankin vanhempina. Sukupuolella ei luonnollisestikaan ollut mitään sen suurempaa merkitystä, mutta mielestämme oli kuitenkin hauskaa saada tietää, että kumpaa odotamme. Jotenkin tämän tiedon ansiosta fiilis tulevasta uudesta perheenjäsenestämme on taas astetta konkreettisempi ja saimme tietää hänestä jotain lisää!

Omassa lähipiirissäni on ja on aina ollut enemmän tyttölapsia ja ehkä sen vuoksi tyttö tuntuu itselleni jotenkin ”luontevammalta”, jos niin voi sanoa. Äitinikin on saanut kolme tyttöä eikä yhtään poikaa, joten myös lapsuudenkodissani on ollut pelkkiä tyttöjä, vaikka isäni puolelta minulla onkin myös yksi velipuoli. Kuten sanottu, niin poika olisi ollut aivan yhtä lämpimästi tervetullut meidän perheeseen, mutta se olisi mielestäni tuntunut jotenkin hieman jännittävämmältä.

Hassua, että selkeästi suurin osa veikkasi etenkin Instagramin puolella poikaa, kun kyselin teidän seuraajieni veikkauksia sukupuolesta. Lähipiirissäni suurin osa sen sijaan veikkasi tyttöä ja itselläni ei tosiaan ollut arvausta suuntaan tai toiseen. Joonakselle oli myös jostain tullut sellainen fiilis ennakkoon, että tulisimme saamaan tytön ja ihan oikeaksihan tämä hänen tunteensa osoittautui. ♥

 

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply