SAIRAALAKASSIN PAKKAUS

18 maaliskuun, 2020

Tänään julkaistu uusi Äititreffit-podijakso on siinä mielessä spesiaali, että jaksossa on minun ja Kaisan lisäksi äänessä myös Äititreffien lyhyen historian ensimmäinen vieras – WOHOO. Kyseessä on Kaisan hyvä ystävä – kätilönä työskentelevät Milla, jonka kanssa pääsimme keskustelemaan synnytykseen valmistautumisesta sekä itse synnytyksestä. Tämän jakson nauhoitusta odotin itse tähän mennessä kaikista eniten, koska aihe on minulle niin ajankohtainen ja oli huippua päästä itsekin keskustelemaan ammattilaisen kanssa edessä olevasta koitoksesta. Jakson aikana juttelemme synnytykseen liittyen monista eri teemoista aina synnytyspelon käsittelystä sairaalakassin pakkaukseen ja paneudumme myös kätilön työnkuvaan. Ennen jakson nauhoitustahan myös kuulijoillamme oli mahdollisuus Äititreffien IG-tilin puolella esittää kysymyksiä kätilölle ja myös moniin niistä saamme vastauksen Millalta jakson aikana. Saimme superhyviä kysymyksiä, joten iso kiitos niistä!

Itse en ollut vielä jakson nauhoitushetkellä omaa sairaalakassiani pakannut ja sainkin Millalta jakson aikana konkreettiset vinkit, mitä noin ammattilaisen näkökulmasta sairaalaan kannattaa ottaa mukaan. Itseäni ehkä suoraan sanoen jopa vähän huvittaa tämä ”sairaalakassi”-konsepti, joka on ihan varmasti 2010-luvulla synytynyt. Toki sinne sairaalaan lähtiessä on kautta aikojen otettu henkilökohtaisia tavaroita mukaan, mutta nykypäivänä ”sairaalakassi” on jo varsinkin tiettyjen ryhmien keskuudessa varsinainen ilmiö ja kassi täytetään mitä erikoisimmilla jutuilla, joista epäilen suurimman osan jäävän lopulta käyttämättä. Itse pyrin pitäytymään vain perusjutuissa, mutta kyllähän listasta tuli lopulta yllättävän pitkä!

Itselle:

– Neuvolakortti

– Henkkarit

– Juomapullo

– Släbärit

– Eväät  (lemppari protskupatukoita, smoothiepusseja, TRIP-mehuja + jotain herkkuja pitää ehkä vielä hommata, kun sairaaloihin ei nyt koronaviruksen takia saa tulla vierailijoita)

– Henkilökohtaiset hygieniatuotteet + kosmetiikka (ponnareita, hiusharja, shampoo+hoitoaine, dödö, kasvosuihke, puhdistuspyyhkeitä, hammasharja+hammastahna, kosteusvoide vartalolle+kasvoille, kosteuttava nenäsuihke (itselläni kuivuu nenän limakalvot helposti), huulirasva, misellivesi, nännivoide, kasvosuihke ja joku heleyttävä voide kasvoille)

– Vaatteet kotiinlähtöä ja ehkä sairaalassa oloakin varten (omia sukkia, mukavia alushousuja, 2 x pehmeät väljät housut, väljä pehmoinen t-paita, toppi, imetysliivit ja pehmoinen neuletakki)

– Puhelin+laturi

– Kamera+laturi

– Kuulokkeet

Vauvalle:

– Oma trikooviltti

– Harsot x 2

– Pehmolelu pupu ♥

– Vaatteet kotiin lähtöä ja ehkä sairaalassa oloa varten (kahdessa eri koossa pitlähihainen body + housut, 2 x sukat, lapaset, vanuhaalari, trikoopipo, merinovillamyssy ja tossut.)

– Turvakaukalo

Ekstrat:

– Imetystee (Tätä on niin moni suositellut, että pakko kokeilla)

Puuttuuko listaltani mielestänne jotain oleellista, joka on teidän kokemuksenne mukaan ollut ehdottoman tärkeä? 

Liivinsuojat, nännikumit, siteet, vauvan vaipat ym.. perustarvikkeet löytyvät kuulemma sairaalan puolesta, joten ajattelin olla raahamatta niitä turhaan omasta takaa mukaan.

Kysy kätilöltä! -jakson pääsette kuuntelemaan Spotifysta, SoundCloudista tai Apple Podcasts -sovelluksesta!

 

– Janni

22 Comments

 • Reply Lotta 18 maaliskuun, 2020 at 11:40 am

  Mikä kassi tuo Marimekon on kun siitä on kahta eri kokoa ainakin? Onko siinä pidempää hihnaa? Toimis varmaan hyvin hoitolaukkunakin. Kiva postaus muutenkin 🙂

  • Reply Janni 18 maaliskuun, 2020 at 12:14 pm

   Tuo kassi on Iso Milla nimeltään ja olisi hoitolaukuksi melko massiivisen kokoinen 😊 enemmän weekend bagin kokoluokkaa. Se pienempi Milla voisi muuten toimia, mutta siinä ei ole pitkää hihnaa ja itse ajattelisin, että on ehkä sitten hankala, kun ei voi kantaa kädet vapaina. Ihania kasseja kyllä muuten! 😊

 • Reply Nimetön 18 maaliskuun, 2020 at 11:56 am

  Ehdottomasti vielä vesipullo mukaan, se jano on ihan mieletön kun maito lähtee nousemaan, heittämällä litra vettä menee kerralla 😅

  • Reply Janni 18 maaliskuun, 2020 at 12:11 pm

   Juomapullo löytyykin jo listalta! Varmasti supertärkeä. 😊🙌🏻

 • Reply Laura 18 maaliskuun, 2020 at 12:28 pm

  Omat alushousut ovat luultavasti turhia. Ne sairaalan alushousut tulee käyttöön, koska sitä vuotoa on ja tulee vaan niin paljon. Vaikka ne ei maailman kauneimpia olekaan. 🙂

  • Reply Janni 18 maaliskuun, 2020 at 12:48 pm

   Mut ehkä omille tarve viimeistään kotiin lähtiessä? 😊 Ja noi mun omatkaan alkkarit ei kyl ole kauneimmasta päästä, joita oon varannut mukaan. 🙈 Isot mammamallit!

 • Reply Emma 18 maaliskuun, 2020 at 12:34 pm

  Liivinsuojuksia voisi lisätä vielä. Tämän sinun listan avulla parhaillaan pakkailen sairaalakassia valmiiksi. Omalla listalla vielä lajitelma lemppari salmiakkeja! 😛

  • Reply Janni 18 maaliskuun, 2020 at 12:46 pm

   Kirjoittelin tuossa lopussa, että sairaalassa ollessa ajattelin, että käyttäisin sairaalan tarjoamia, kun sellaisia kuulemma löytyy! 😊 Ja ihanaa kuulla, jos tästä oli apua.❤️ Ja siis jotain herkkuka mun täytyy myös lisätä listalle vielä!

 • Reply Sofia 18 maaliskuun, 2020 at 1:51 pm

  Herkkuja suosittelen ottamaan ja vähän käteistä. Ite synnytin viime syksynä ja yllättäen sektiolla joten sairaalassa jouduin olemaan kauemmin. Ja vauva joutui vielä teholle joten aika kului aika hitaasti. Kannattaa ottaa vaik joku lehti mukaan. Ja tosiaan omia vaatteita ja vauvan vaatteita ei kannata viedä ennen kotiin lähtöä kun ne sairaalan vaatteet on ihan parhautta, varsinkin ne alushousut😂

  • Reply Nimetön 18 maaliskuun, 2020 at 6:55 pm

   Käteistähän ek nyt koronan aikana suositella käyttämään ollenkaan, enkä itse keksi mihin sitä muutenkaan tarvii? 🤔Lehtiä kyllä suosittelen myös, varsinkin nyt vierailukiellon aikana, ja ihan pieni vauvakin nukkuu tosi ison osan vuorokaudesta!

   • Reply Janni 18 maaliskuun, 2020 at 7:09 pm

    Itsekin jäin miettimään, että mihin tarvii käteistä, vaikka uskon, että siinä varmasti oli jokin pointti. 😊 Itse en suoraan sanottuna millään usko, että tarvitsisin pahemmin mitää lisäviihdettä vauvan tuijottelun lisäksi 😁 On hän sitten hereillä tai nukkuu. Ja jos viihdettä kaipaa, niin puhelin varmaan omalla kohdallani ajaa sen asian! 😊

 • Reply s 18 maaliskuun, 2020 at 9:38 pm

  Mie oisin kans liivinsuojia suositellut mut teillä näköjään saakin sairaalasta,me ei saatu. Itsellä oli kirja mukana mut avaamattomana pysyi,vauvan nukkuessa tuli itsekin torkuttua tai sitten vain tuijotettua pientä ihmettä❤

  • Reply Janni 18 maaliskuun, 2020 at 9:40 pm

   No hitto mä aloin nyt tätä kyseenalaistamaan, että oliko siellä niitä liivisuojia 😀 Taidan ottaa varuilta omatkin mukaan! Ja voin kuvitella tuon, ettei ehkä pysty kirjaan tai muuhun vastaavaan keskittymään! ❤️

 • Reply Sini 19 maaliskuun, 2020 at 10:14 am

  Voi kuullostaa ihmeelliseltä ja pinnalliselta, mutta musta oli aivan ihana kuoria kasvot suihkussa synnytyksen jälkeen. Kun siinä synnytyksen aikana ei paljon tullu peseydyttyä niin tuntui ihanalta sit se oma hetki osastolla suihkussa ja kuoria kuivunut iho.👍 Omia vaatteita en osastolla käyttänyt, vaikka olin pakannut jopa synnytykseen omat vaatteet eli sairaalapyjamassa ja kylpytakissa tuli hengattua, koko aika sairaalassa. Imetystoppi on must, rintsikoita en muistaakseni siellä käyttänyt.😂

  • Reply Janni 19 maaliskuun, 2020 at 2:33 pm

   Ei kuulosta ollenkaan pinnalliselta. 😊 Kaikki mikä vaan omaa fiilistä parantaa niin kandee mun mielestä tehdä! 🙏🏻 Itsensä hemmottelu synnytyksen jälkeen on varmasti erittäin ansaittua. 😊

 • Reply Bekka 19 maaliskuun, 2020 at 8:32 pm

  Mä suosittelen pakkaamaan liivinsuojia mukaan ja PALJON! Ainakaan 1,5v sitten niitä ei sieltä osastolta saanut, ja ainakin mulla ne tuli todella tarpeeseen heti synnytystä seuraavana päivänä.

  Milla oli meidän kätilö osastolla parina päivänä, ja täytyy sanoa että ammatinvalinta on hänellä mennyt aivan nappiin! Sellainen rauhallinen, positiivinen ja lämmin olemus oikein huokui hänestä 🙂

  • Reply Janni 20 maaliskuun, 2020 at 1:08 pm

   Liivinsuojat on lisätty kassiin nyt teidän vinkeistä! 😊🙏🏻 Ja voin allekirjoittaa kyllä kaiken mitä sanoit Millasta! ❤️

  • Reply Anneli 25 maaliskuun, 2020 at 8:41 pm

   Toinen lapsi joutui lastenosastolle ensimmäiseksi yökseen, itse nukuin huoneessa jossa oli useampi muu, ja aika kova meteli välillä. Korvatulpat oli siinä kohtaa hyvät, sain vähän nukuttua ja lepäiltyä. Ps. syö luumuja tai muuta vatsaa pehmentävää synnytyksen jälkeisinä päivinä, se kannattaa.

   • Reply Janni 26 maaliskuun, 2020 at 2:36 am

    Kiitos vinkeistä! 💛

 • Reply annemaria 21 maaliskuun, 2020 at 8:11 pm

  Meilläkään ei viime vuonna liivinsuojia saanut sairaalasta! Itse varasin turhaan itselle ja vauvalle vaatteita, olimme molemmat sairaalan vaatteissa koska ne sai heittää pesuun ja vaihtaa puhtaisiin aina tarvittaessa 🙂 Paitsi omia sukkia oli onneksi mukana, inhoan sairaalan sukkia 😀 Omat vaatteet olivat siis käytössä niin itsellä kun vauvalla vasta kotiin lähtiessä 🙂 Ja kirjat ja lehdet jäivät lukematta, ei osannut muuta kun ihmetellä pientä tuhisijaa <3 Ne ensimmäiset päivät ovat maailman ihmeellisimpiä, toivottavasti saatte rauhassa nauttia niistä omassa vauvakuplassa tästä järkyttävästä tilanteesta huolimatta!

 • Reply Ellu 25 maaliskuun, 2020 at 9:02 am

  Sushia 😀 Mulla oli mukana valtava salmiakki/laku irtokarkki pussi, mitä kotona himoitsin. Synnytyksen tsemppasin ihan eri tavallaan, kun mietin että sitten pääsen syömään kauan odotettuja lakuja ja salmiakkia oma vauva kainalossa 😀 Vieläkin hymyillen meititään miehen kanssa sitä, kun vauva oli syntynyt ja päästiin kajoamaan siihen karkkipussiin, kötilöä nauratti 😀 Jokainen äiti on herkkunsa ansainnut sen koitoksen jälkeen <3

  • Reply Janni 26 maaliskuun, 2020 at 2:37 am

   Haha varmaan melko yleistä. 🤗😊 Moni taitaa himoita raskauden aikana salmiakkia. Ihana muisto! ❤️

  Leave a Reply